Written by 07:00 Autisme • 28 Comments

Autisme #1 | Mijn typische autistische trekjes

Mijn blog mag iets meer van mijzelf worden. In vele gastartikelen lees je meer over mijn autisme. Nu is het de bedoeling dat je ook op MC Kleuver Blog artikelen gaat lezen hierover. In deze serie, die je maandelijks krijgt voorgeschoteld, lees je mijn typische autistische trekjes. Nu ik er zo over nadenk, heb ik er meer dan gedacht. Eigenlijk helemaal niet verwonderlijk. Als je eenmaal begint, wordt het lijstje vanzelf langer.

Autistische trekjes heeft hoogstwaarschijnlijk iedereen. Vandaag lees je de eerste drie van deze trekjes.

Nummer 1: Niet ’s ochtends douchen

Wellicht herken je dit, wellicht ook niet. Ik ga niet graag douchen in de ochtend. Dit komt omdat ik de regendruppels op mijn huid voel. Dat is niet erg, maar ik heb dan de hele dag het idee dat ik onder de douche sta. Daar word je niet zo vrolijk van. Ik ben niet de enige die graag in de avond doucht. Er zijn meer mensen met autisme die dit doen.

Nummer 2: Terugleggen op dezelfde plek

Misschien weet je het, misschien weet je het ook niet. Ik ben redelijk geordend. Alles staat en ligt op een vaste plek. Dat is fijn voor je als je anders niet meer weet waar het ligt, zoals mijn sleutels. Sommigen vinden het leuk om alles te verplaatsen. Bijvoorbeeld bij het schoonmaken. Dan kom ik binnen en heb ik meteen de bokkenpruik op. Dat is iets waar ik niet goed tegen kan.

chunlea-468174.jpg

Nummer 3: Alles op willen schrijven

Deze past waarschijnlijk het beste bij mij. Mijn begeleider gaf me de reflectie dat ik alles wil opschrijven. Dit kan ik niet ontkennen. Het liefste maak ik overal een lijstje van. Dat is iets waar ik goed in ben. Als ik zou willen, zou ik een hele archiefkast kunnen vinden met allerlei informatie. Waarschijnlijk onzin voor jullie, maar voor mij heel erg waardevol.

Dit waren de eerste drie autistische trekjes. Herkennen jullie iets hiervan in jullie zelf?

Photo by Chunlea on Unsplash

No votes yet.
Please wait...