9 ideeën voor een herfstavond

Wie kruipt er nou niet onder een dekentje weg in de herfst? Of gaat er in het licht op uit om naar vliegenzwammen te zoeken? Dat doen we allemaal. Wat ikzelf weleens lastig vind, is om te bedenke wat ik kan doen als het al vroeg donker is. Een boswandeling zit er dan na een werkdag niet meer in. Om de avonden door te komen, geef ik je 9 ideeën voor een herfstavond.

9 ideeën voor een herfstavond

De 9 ideeën voor een herfstavond zijn:

 1. Een marathon van je favoriete (film)serie. Het donker buiten komt steeds eerder op de dag. Omdat de avonden zolang zijn, is het een goed uitgangspunt om eens lekker onderuitgezakt op de bank te hangen. Dat kan heel goed met een marathon, lekker bingen.
 2. Een lekkere cake of taart bakken. Een lekkere punt van een appeltaart of een brownie. Dat is een fijn idee voor een herfstavond. Gezamenlijk met een avond films kijken en waxinelichtjes aan en je hebt het gezellig waarbij je alleen jezelf nodig hebt!
 3. Maak plannen voor de volgende vakantie. Hoewel veel mensen nog teren op wat ze in de zomervakantie hebben beleefd, pleit ik ervoor om plannen te maken voor een volgende vakantie. Niets is zo leuk als s avond neuzen voor een volgende trip met tent of caravan.
 4. Zoek een plek voor een kampvuur. Niets is gezelliger dan in het donker het gezellig te hebben bij knapperend licht. Daar mag ook best een borrel bij.
 5. Maak een collage. Iets waar ik plezier uithaal, zijn het maken van collages. Liggen bij jou ook tijdschriften of kranten te verstoffen in een bak? Pak ze op! Wanneer je er doorheen bladert, zie je dingen die je inspireren. Het is voor mij een nieuwe vorm van een creatieve uitlaatklep.
 6. Verdiep jezelf in een spannend boek. Heerlijk met een dekentje op de bank of voor een vroege avond in bed. Lezen is een activiteit waar veel mensen tijd voor moeten maken, zo ook ik, maar als je eenmaal begint, is het heerlijk.
 7. Nodig je beste vrienden uit voor een spelletjesavond. Met een groepje aan de tafel voor een actief potje Mens-erger-je-niet. Sla de pionnen maar van tafel 😉
  (Disclaimer: pas op. Deze activiteit kan gevaarlijk zijn).
 8. Ga met je broer of zus naar de bioscoop. Misschien is dit wel één van de beste activiteiten uit deze 9 ideeën voor een herfstavond. De avond is donker en de bioscoopzaal ook. Kies een leuke film uit en pak een grote bak met popcorn.
 9. Schrijf je gedachten uit. De herfst is ook de periode dat de winterdepressie op de loer ligt. Schrijven kan heel therapeutisch werken. Mocht je last hebben van een (winter)depressie dan raad ik je toch aan om een notitieboekje en een pen te kopen. Heerlijk schrijven wat je dwars zit.
9 ideeën voor een herfstavond

Deze negen activiteiten zijn erop gericht om s avonds te doen. Het maken van een herfstwandeling raad ik niet aan in het donker. Zeker niet in het bos. En het rapen van eikels, dennenappels en kastanjes vind ik geen goed idee. De bosdieren hebben meer recht op hun eigen voedsel dan wij, mensen.
Wat is jouw ultieme tip om te doen in de herfst?

No votes yet.
Please wait...

2 Comments

 1. Anne-Marie schreef:

  Leuke lijst! Ik ga ook graag uitgebreid in bad, ook met kaarsjes en een goed boek

 2. Ilona schreef:

  Wat een fijn artikel, Mitchel. Ik kruip graag in de bank met een goed boek, een theetje en chocolade. Overdag wandel ik het liefst door het bos, want het bos is beeldschoon in de herfst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *