Written by 06:00 Blog, Samenwerking • 15 Comments

9 redenen waarom kamperen te gek is

9 redenen waarom kamperen te gek is

Ga jij het liefste op vakantie in een hotel? Heel fijn elke ochtend aanschuiven bij het ontbijt of ’s ochtends je handdoek neerleggen bij het zwembad en dan tabee zeggen. Nee, dan is dit artikel niet voor jou geschikt, want ik vertel je 9 redenen waarom kamperen te gek is. Als kind zag ik hoe de caravan aan de auto werd gekoppeld en dat vaak midden in de nacht. Negen vakanties heb ik doorgebracht op campings in Spanje, een jaar in Italië en in andere landen als doorrijcampings. Weet je nog niet waar jij dit jaar op vakantie gaat? Dan kan je terecht bij Camping Expert. De laatste jaren heb ik mijn eigen tent waarmee ik in 2019 Noord-Brabant heb bezocht en afgelopen juni vierde ik vakantie in Zeeland.
Het is nu tijd voor de top 9.

9 redenen waarom kamperen te gek is

  1. Vakantie vieren op een camping is fijn als je snel contact wilt maken. Dat kan al beginnen op de eerste dag. Als je net als ik de tent aan het opzetten bent, maar geen parasol hebt meegenomen. Sowieso kijken veel mensen heel graag naar hoe anderen de caravan, camper of tent op de plek zetten.
  2. Voor gezelligheid hoef je niet in een hotelkamer te zitten. Een camping heeft sfeer. Onderweg naar het toiletgebouw kom je altijd vrienden tegen die je hebt ontmoet. Het geroezemoes op de camping zorgt voor een fijne sfeer. Er is altijd wel iets te beleven. Maar die lampjes die sommigen aan de tent hangen…
  3. Kamperen geeft een gevoel van totale vrijheid. Dit is één van de belangrijkste van de 9 redenen waarom kamperen te gek is. Je kunt doen wat je wilt en je kunt overal komen. Zelfs een uitstapje het strand op, staat niemand van te kijken.
  4. Waar ik aan denk bij kamperen, is de avonden onder het tentdoek. Het moment dat het begint te onweren, maakt dat ik begin te dansen. De regen die tikt op het tentdoek en dat het hard begint te waaien. Dan is het tentstokken vasthouden, want anders waait de inboedel weg.
  5. Alle caravans en tenten staan in een straatje op een rij. En wanneer je aan een looproute staat, bijvoorbeeld naar het strand of de supermarkt, kun je kijken. Mensen kijken is echt het leukste tijdverdrijf om te doen. Je komt echt allerlei mensen tegen.
  6. ’s Ochtends werd mij altijd gevraagd om De Telegraaf te halen. Van mijn eigen geld kocht ik dan El País, zodat ik de Spaanse woordjes met behulp van het woordenboek kon vertalen. Een leuke manier van bezig zijn met een ander taal leren. Muy bien, muy bien.
  1. Na het douchen kun je aan het begin van de nacht de muggen van je afvegen. Dat was het moment dat ik mij in mijn tent ging verstoppen. In een tent slapen vind ik één van de fijnste dingen aan kamperen. Het is knus, gezellig en zorgt toch voor een eigen plek onder een hele hete Mediterrane zon.
  2. Het fijne aan kamperen is ook dat je je eigen spullen mee kan nemen. Dat is wat ik fijn vind. Een extra t-shirt meenemen is niet erg. Ik hecht toch wel veel waarde aan het meenemen van mijn eigen dingen. Boekje, schriftje, pen. En je eigen handdoeken is dan echt hemels.
  3. Wat fijn is aan een camping is dat je altijd buiten bent. Nooit meer het gevoel dat je zit opgesloten in je kamertje, maar je kunt heerlijk lopen op de camping. En eigenlijk hoe groter hoe beter, want dan kun je nog iets ontdekken in deze dorpjes van tenten. Of het terras.

Zoals je merkt, vind ik het helemaal leuk om mij met de tent te settelen in een andere omgeving. Dan is het ook fijn om weer terug thuis te komen, maar zo erg vind ik een luchtbed nou ook weer niet. Voor nu: Buen verona!
Ben je nog op zoek naar een vakantiebestemming voor je caravan of tent? Laat je inspireren door Camping Expert.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Close