A Heart For Belgium

AHeartForBelgiumBrussel of Bruxelles, de tweetalige stad in het hart van Europa met het Atrium en de EU, is gister diep getroffen. Om acht uur gisterochtend zijn twee bommen afgegaan. Eén bom is afgegaan in Luchthaven Zaventum. Hierbij zijn zeker veertien doden gevallen en honderdzes gewonden. Volgens omstanders was de klap zo hard, dat iedereen tegen de grond werd gesmeten. Op het moment dat je weer om je heen kon kijken, zag je alleen maar rook, bebloede mensen en gewonden.
Een tweede bom is afgegaan in een metrostel dat reed tussen Kunst-Wet en Maalbeek. Bij deze zelfmoordaanslag zijn twintig doden gevallen en honderddertig gewonden.
Ze hebben het weer geflikt, is het eerste wat ik dacht toen ik het nieuws aanhoorde. Geschokt bleef ik kijken naar de beelden van gevallen personen. Maar waarom? Dat is nog steeds de grote vraag.
‘A Heart for Belgium’ is het beste wat ik nu misschien kan zeggen. We moeten de handen ineen slaan, schouder aan schouder staan. Om ervoor te zorgen dat we niet van binnenuit kapot gaan. Want van binnenuit kapot gaan, dat is het ergste wat je je kan voorstellen.
#AHeartforBelgium #PrayforBelgium #Brussel
 
~ Sta op, recht je rug en kijk in je eigen ogen om te zien hoe het nu gaat.
 

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *