Activiteiten als je niet van sporten houdt | drie opties

Sporten is niet mijn ding. Eten daarentegen wel, maar het ene weegt niet op tegen het andere. De balans is niet in orde. En hoe ouder je wordt, hoe gemakkelijker het zou zijn om meer gewicht vast te houden. Voordat ik echt ‘Liever Te Dik’ in de kist lig, ga ik op zoek naar manieren om af te vallen, zonder dat het voelt als sporten. Zodat ik gemotiveerd blijf om te bewegen en het niet ga zien als ‘ik moet’, want dat werkt tegendraads. Vorig jaar schreef ik al over trampoline springen. Dat lijkt mij een goed begin voor dit artikel met activiteiten als je niet van sporten houdt.

Trampoline springen bij Jumpsquare

Soms wil je je weer zo voelen als een kind. In een bui om iets met sport te doen, ben ik opties gaan onderzoeken. Een aantal keer heb ik met mijn zus hardgelopen, maar dat is toch niet mijn ding. Vervolgens bedacht ik mij dat ik als kind graag trampoline spring, en in Arnhem zit Jumpsquare, een hal met een verschillend aanbod. Zodoende heb ik hen gemaild met de vraag wanneer het het meest rustige moment is, zodat ik een beetje de kat uit de boom kon kijken. Het is echt een conditieboost, omdat je je hele gewicht omhoog moet veren. De eerste keer was ik zo enthousiast dat spierpijn niet te vermijden was.

Een rondje op de mountainbike

Zondag, op Eerste Pinksterdag, pakte ik de mountainbike voor een kastelenroute. Ik woon in het zogenaamde Gelders Arcadië waar elke vijf kilometer wel een ander kasteel staat. Daarbij heb ik mezelf toegesproken dat ik niet als een maniak hoef te trappen, want dat is – vooral met tegenwind – echt geen pretje. Dus stapte ik op de fiets voor een ontspannen rondje door de buurt. Dat liep een beetje uit de hand, want toen ik thuiskwam, had ik 25 kilometer in de benen. Maar wat was het fijn. Vooral de frisse lucht en dat ik om mij heen kon kijken. Daardoor vergat ik bijna dat ik aan het fietsen was! 

Activiteiten als je niet van sporten houdt

Touwtje springen

Onder de dertig mag het nog, toch? Touwtje springen. Hoewel ik het al heel lang niet heb geprobeerd, vond ik het altijd één van de meest prachtige dingen aan een speelplein. Je pakt een springtouw en bent zo vertrokken. Je kunt eindeloos blijven tellen en het touw om je heen zien vliegen, omdat de tijd helemaal lijkt te zijn verloren. Het enige dat telt (hehe) is de concentratie, zodat je blijft springen. 

Naast deze drie activiteiten om te doen wanneer je niet van sporten houdt, is voeding heel belangrijk. Zo heb ik op doordeweekse dagen al het ‘lekkere’ verboden. Ik eet dus geen chipszakken leeg en chocolade blijft in de voorraadkast. Die zijn vervangen door crackers en een dagelijkse bak met fruit. De vorige keer dat ik op dit dieet ging, verloor ik zeven kilo. Dus dat gaat nu ook moeten lukken, toch? 

Wat zijn jouw sportieve activiteiten?

Uitgelichte afbeelding door Andrii Zhuk op Unsplash.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

1 Comment

  1. Tessa schreef:

    Trampoline springen bij Jumpsquare lijkt me echt zo leuk om te doen! Als klein meisje was ik echt dol op touwtje springen: ik was zelfs de beste op het schoolplein

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *