Aftellen: nog 60 dagen druppels in de avond

MC Kleuver/ maart 1, 2019/ Blog/ 8 comments

Risperdal in druppels. Gemiddeld elke dag 10 druppels in de avond. 10 druppels dat in sommige perioden 8 werd, of 12 per dag. 10 keer het pipetje per avond indrukken wat neerkomt op een half pilletje. Een half pilletje van de medicijnen die mij de afgelopen zeven jaar hartstikke goed hebben geholpen. En waarmee hebben ze geholpen? Met twee dingen. Het eerste is namelijk om honderden prikkels per dag buiten het zicht te houden en het heeft ook geholpen met vijftien kilo aankomen. Dat laatste had niet per se gehoeven. Eerder schreef ik een artikel over de komende afspraak met de huisarts. Deze is reeds geweest en nu praat ik je bij.

Dinsdag 19 februari om 08:30 uur had ik de afspraak bij de huisarts. Elke keer zeg ik hardop dat ik moet zijn in wachtkamer Heide en dat vind ik geestig omdat de kleur op de wanden echt paars is. Zoals je wellicht weet is dat mijn lievelingskleur. Verplicht een paar minuten na half negen werd ik opgeroepen door de dokter en ging de spreekkamer dicht. In drie minuten hebben wij besproken hoe het gaat en wat er de afgelopen maand is gebeurd. Drie minuten praten met de dokter is echt mijn record. Ik heb in het kort verteld dat februari een chaotische maand is geweest en wat dat doet met mij. Hier wijd ik later meer uit in een ander artikel.

De conclusie van deze medicijncontrole is simpel. Ik kan nog niet geheel stoppen met het innemen van mijn druppels. De huisarts vindt het verstandiger om te wachten met stoppen totdat de rust is teruggekeerd. In april mag ik terugkomen en dan bekijken wij opnieuw of ik dan kan stoppen. Stoppen is niet geheel risicoloos. Ik kan namelijk op een geheel andere manier reageren door stemmingswisselingen en dat is iets waar ik bang voor ben. Voor nu heb ik nog maar eens een nieuw recept aangevraagd in de hoop dat dit de laatste keer is. Dat zou ik fijn vinden, want ik ben er klaar mee om elke avond druppeltjes af te moeten meten. Nog 60 dagen te gaan.

Aftellen: nog 60 dagen druppels in de avond
No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
Share this Post

About MC Kleuver

Sinds 2016 schrijft MC Kleuver elke week een column over wat hem bezighoudt. Daarnaast schrijft hij gedichten en is zijn eerste gedichtenbundel uitgebracht in 2018. De belangrijkste onderwerpen op deze blog zijn: autisme, boeken, edelstenen, natuur, geluk en Gelderland.

8 Comments

  1. Nog even volhouden en hopelijk kan je dan stoppen. Altijd wel spannend. Ben zelf ook pas gestopt met een medicijn wat ik al jaren gebruik. Tot nu toe succesvol.

  2. Goed dat de huisarts het wel onder controle houd. Veel succes ermee!

  3. Spannend! Ik hoop dat je kunt stoppen tegen die tijd… Zelf moest ik een tijdje geleden “afkicken” van de morfine, was wel ff lastig, maar het is gelukt!

    1. Goed dat het jou is gelukt. Ik zal ook even moeten afkicken, haha!

  4. Ja lijkt me ook best logisch eerst tot rust te komen vooraleer je gaat afbouwen ­čÖé

    1. Ja, dat is ook logisch, maar ik was toch graag gestopt. Haha.

  5. Poeh, dat wordt wel even lastig na zeven jaar. Hopelijk kun je stoppen! Zet ‘m op.

  6. Succes ermee. Over zestig dagen kun je weer van de paarse muur genieten ­čÖé

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*