Beleef de lente in vragen | Tag

Het leek mij leuk om eens een korte tag te verzinnen. Dit heb ik dus gewoon gedaan. De vragen gaan over het voorjaar en lees je hieronder terug. Uiteraard met de antwoorden op mijn eigen vragen. Beleef de lente in vragen.

Wat is het lekkerste paaseitje?

Witte chocolade vind ik heel erg lekker. Met een zak paaseitjes eet ik eerst melk en puur weg, zodat ik van de overgebleven soort extra kan genieten. Maar ook van andere smaken kan ik genieten, zoals de pistache-eitjes van Albert Heijn.

Hoe vier je Pasen dit jaar?

Oeh, ik weet het niet. Een paasontbijt met croissantjes en aardbeien klinkt aanlokkelijk en in de avond misschien de gourmet aanzetten? In de tussentijd een wandeling door het buitengebied met daarna de Disneyfilm Belle en het Beest.

Wat is je favoriete vogel?

In Nederland komt deze vogel niet heel vaak voor, maar wel in Spanje. Ik heb het dan over de hop. Dit gevleugelde is voornamelijk oranje van kleur met een grote kuif. Ik dacht er vorige week één gezien te hebben, maar een foto maken terwijl je over in de invoegstrook rijdt, is niet verstandig.

Met welke uil heb je de meeste connectie?

Net als alle vogels, leggen ook uilen eieren in het voorjaar. Degenen die mij al langer volgen, weten dat ik verzot ben op uilen en dat ik vele beeldjes in mijn kamer heb staan. En nog meer. De kapstok heeft zelfs de vorm van een uil. In ‘Beleef de Lente’ van Vogelbescherming Nederland kun je met webcams meekijken. Ook met een persoonlijke favoriet, de kerkuil.

De lente is gekomen

Welke geur verbindt je het meest met het voorjaar?

Er zijn veel geuren die je met het voorjaar kan verbinden, zoals dat van vers gemaaid gras. De geur die ik het meest met de lente verbindt, is dat van hyacinten. Het ruikt zo fris, fruitig en bloemig wanneer er hyacinten op tafel staan.

Wat doe je echt alleen in de lente?

Het kweken van nieuwe plantjes gaat het beste in het jaargetijde dat de zon zich meer laat zien. Een goede twee weken terug heb ik zaadjes in de aarde geplant en de eerste ontwikkeling zijn zichtbaar. Vooral tuinkers en de komkommer groeien behoorlijk. En sinds een paar dagen komen de eerste stengeltjes van de bloemetjes.

Wat vindt je het meest prettig aan de komende maanden?

Het prettigst aan de komende maanden is dat het ’s avonds ook licht is. Dat mis ik echt heel erg, want dan kan je tot aan het ingaan van de avondklok meer buiten doen. Rondjes wandelen, beetje fietsen of boodschappen in het licht. De waxinelichtjes laat ik later wel branden.

Ja, ik beleef de lente in vragen. En je herkent mij er meteen in. Het is een heerlijk seizoen met zonneschijn vroeg in de morgen, fluitende vogels en méér lachen. Toch?

Heb je genoten van dit artikel? Dan wil je vragen om de sterrenbeoordeling in te vullen.

No votes yet.
Please wait...

1 Comment

  1. Heidi schreef:

    📍
    Wat leuke artikel is deze, ik ga hem ook eens nemen en op mijn blog zetten.
    Hier ist ook witte chocolade, vind ik zo heerlijk.
    Leuk om je zo te leren kennen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *