Hierom ben ik gaan trampolinespringen | Doelen

Hardlopen is niet mijn ding. Ik heb geprobeerd om een aantal kilometer in de benen te krijgen, maar zonder enig doel vind ik het niet leuk. Daarbij regent het dikwijls in ons kleine landje en ik laat mij niet natregenen. In de doelen die ik heb gesteld voor 2020 staat toch echt dat ik moet gaan beginnen met sporten. Hardlopen valt af en van teamspelen word ik enthousiaster. Ik ging denken aan vroeger. Waar speelden we als kind? In de zandbak, op de schommel en natuurlijk ook op het trampolinekussen. Hé, dat lijkt mij leuk! Daarom ben ik gaan trampolinespringen.

Voor de kerstvakantie mailde ik naar Jumpsquare, omdat ik zenuwachtig werd. Het is toch weer iets nieuws en aangezien ik lichamelijk een grote stuntel ben, vind ik het belangrijk om daarbij de juiste begeleiding te krijgen. Jumpsquare Arnhem ging net de week daarvoor open en ik kreeg een fijn antwoord terug. Na de kerstvakantie kreeg ik antwoord dat ik het beste op maandag, dinsdag of donderdag kon komen springen, omdat dat de meest rustige dagen zijn. Zo kunnen ze ook extra op mij letten. Haha.
Ik was overtuigd dat ik het leuk zou vinden en daarom boekte ik een eerste vrije springsessie op maandag 27 januari om 20:00 uur. Na een dag hard werken, de energie vrij kunnen op de trampolines. Ik werd erg benieuwd naar deze nieuwe ervaring.

Teruglezen: Mijn doelen voor 2020

Tijdsblok en regels

Voor de eerste keer trampolinespringen heb ik allerlei dingen verzameld in de tas. Twee keer een shirt, twee keer een trainingsbroek, drinken en eten. Ik wist uiteraard nog steeds niet wat ik kon verwachten. Aan de balie meldde ik mij voor een bandje. Dat laat zien in welk tijdsblok je mag springen. Om achten ’s avonds ging mijn uur in. Dit begint met een korte introductie over wat de verschillende hoeken van de zaal inhouden, maar ook tips hoe je het beste kunt springen. Netjes in het midden en landen op de billen.

Leuk, trampolinespringen!

Nou, daar ging ik. Ik bedacht mij dat het makkelijker is om met iets simpels te beginnen. Ik sprong voor een televisiescherm waarop werd aangegeven hoe mijn handen en voeten een positie moesten aannemen, in de lucht. Goed begin. Vervolgens een klein parcours, over en onder bewegende balken en springend basketballen. Ook leuk, en een hele uitdaging, maar natuurlijk gewonnen. Na een kwartier lopen er druppels over het lichaam en als de tijd af is, is een beademingsmachine geen overbodige luxe. Maar dat maakt niet uit. Voor het plezier ben ik gaan trampolinespringen.

Lees meer: De 10 meest gestelde vragen aan mij

ben ik gaan trampolinespringen
badkamersportselfie

Photo by Flavius Les on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

5 Comments

 1. Nicole Orriëns schreef:

  Dat klinkt leuk zeg! En wat handig dat je op een scherm kunt zien wat je precies moet doen. Anders zou ik denk ik niet verder komen dan een beetje op en neer springen.

 2. Silkeblogs schreef:

  Hoe tof is dat! Ik heb er nog nooit over nagedacht maar hoe jij het beschrijft klinkt het echt zo leuk!

 3. Simone schreef:

  Wat leuk zeg! Ik heb een tijd gefitnesst maar dat zit me nu helemaal tegen en ik zoek ook iets anders om toch lekker te bewegen!

 4. Jasmina schreef:

  Jarengeleden ook een trampoline aangeschaft..maar deed er toch te weinig me, toen weer doorverkocht via mp haha

 5. Marsha schreef:

  Ik ben ook echt totaal geen fan van hardlopen. Maar Trampoline springen heb ik altijd wel leuk gevonden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *