Beroemde plaatsje in Zeeland: Domburg | vakantieblog

Voor steeds meer mensen in Nederland geldt het volgende: zij hebben nu zomervakantie. Voor mij was het al zover in de tweede en derde week van juni. Lekker vroeg in het seizoen, maar daarom niet minder leuk. Ik vind het altijd prettig om te weten waar ik naartoe ga. Daarom boek ik mijn vakantie altijd, omdat voorpret net zo leuk is. Urenlang op die plattegronden loeren en bekijken wat er in de omgeving te doen is. Dit jaar ben ik naar het beroemde plaatsje in Zeeland gegaan: Domburg. Bekend van zijn stranden, de watertoren en de vele kunstenaars die daar vroeger zaten te schilderen.

Op vakantie gaan met de tent

Vakanties zijn altijd weken waarin er zoveel gebeurd. Daarom ga ik je niet alles laten zien, want ik kan dan heel veel artikelen vullen. Je zult het met de stukjes hieronder moeten doen.
Voor mijn eerste vakantie alleen kocht ik een tent. Het kon niet anders dan dat ik deze ging gebruiken. Dus ‘het koekblik’ ingepakt en rijden naar Zeeland. De eerste dag is altijd druk en wennen. Een tent die moet worden opgebouwd en ingericht, op onderzoek uit naar de dichtstbijzijnde wc en tussendoor dient er gegeten te worden. Want het opzetten en inrichten van een tent kan zomaar een paar uur duren. Maar dan: campingstoel achterover en genieten.

Camping Hof Domburg

Het pittoreske Domburg

Hof Domburg, van Roompot, is een park aan de rand van het dorpje gelegen. Ik vind het er prachtig. Er is een grote Albert Heijn voor al je boodschappen en één straat zit vol met winkeltjes, terrasjes en de kerk. Het is het centrum van de hele plaats. Zo’n beetje om de dag was ik er te vinden, want je moet wat. En als je tussen de middag gaat, kun je nog redelijk fatsoenlijk zitten tijdens de lunch. Zo heb ik gegeten bij Brasserie den Walcherensche Dolphijn. Voor echt prachtige dingen moet je aan het strand zijn, omdat je hier een prachtig vergezicht hebt over de Noordzee. Op de High Hill heb je prachtig uitzicht over de gehele omgeving en zie je ook Middelburg en Vlissingen liggen. Net als de vuurtoren van Westkapelle.

Doortrappen

Zonde vond ik het om voor alle boodschappen en leuke dingen de auto te pakken. Ik heb daarom een fiets gehuurd voor een gehele week. In Zeeland heb ik echt leuke rondjes gefietst. Bijvoorbeeld naar Zoutelande, Vlissingen en ook naar het hele oude stadje Veere. Ik schrok gewoon toen ik daarbinnen fietste. Alsof je teruggaat in de tijd. Fietsen is relaxt en er is geen noodzaak om je te haasten. Ik heb daarom heerlijk van de omgeving genoten.

De Oosterscheldekering

1953. Het jaar waarin het water een groot deel van Nederland onderdompelde. Als je in Zeeland bent, dan is een bezoek aan de Oosterscheldekering iets dat je moet doen. Het park Neeltje Jans is oud en kan op een veel modernere manier vertellen wat er gebeurt. Maar letterlijk door de kering lopen is iets dat ik niet snel meer zou vergeten. Je voelt de wind harder om je heen waaien. De meeuwen zitten op de rotsen en het water stroomt door die kering zoals je vroeger zelf de dammen sloot in de speeltuin.

Terug naar het beroemde plaatsje in Zeeland..

..namelijk Domburg. Ook op en rond de camping heb ik mij goed vermaakt. Woordzoekers maken, boeken lezen, gedichten typen en kijken wat er gebeurd op de plaatsen rondom mij. Dat is het leuke van een camping. Er is altijd wel iets te zien. Niet enkel bij de mede-buren of de wilde konijnen die over het veld huppelen, maar ik heb mij ook vermaakt bij het zien van alle vlinders. Daar sluit ik deze vakantieblog dan ook graag mee af, want het is niet altijd gemakkelijk om een atalanta op de foto te krijgen.

Heb jij Domburg weleens bezorgd? Of: wat zijn jouw vakantieplannen deze zomer?

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

10 Comments

 1. Cynthia schreef:

  Wat grappig! Wij zaten rond dezelfde tijd in ons vakantiehuisje in Westkapelle. Ook wij hebben heerlijk de fiets gehuurd en getoerd door Zeeland. Ben je in Middelburg ook bij die enorm grote boekenwinkel geweest? De Drvkkery heet ie geloof ik. Dat lijkt me wel echt iets voor jou. Wij struinen er altijd wel even door de ruime collectie aan boeken en bordspellen. En afsluitend naar HoneyPie. Leuk verslag van je vakantie!

 2. Girls-things schreef:

  Ziet er leuk uit! Ik ben vroeger wel eens in zeeland geweest. Kan mij er niet veel meer van herinneren eigenlijk….

 3. Lindaschrijfthetop schreef:

  Ik ben wel meerdere keren in Zeeland geweest maar niet in Domburg. Leuk om te lezen dat je je goed hebt vermaakt.

 4. Felice Veenman schreef:

  Ik bne twee kee rin Domburg geweest, ik vond het echt een prettige badplaats, niet zo groot en redelijk druk en genoeg dingen te zien en te doen. En ze hadden er sleedoorn ijs. Dat had ik nog nooit gegeten

 5. Nicole Orriëns schreef:

  Als kind ben ik er wel eens geweest. Wat slim van je om gewoon al vroeg op vakantie te gaan. Dan is het veel rustiger en fijner.

 6. Jouvence schreef:

  Heerlijk zo aan het strand! Al wel eens in Zeeland geweest, maar niet in Domburg.

 7. Tessa schreef:

  Zo te zien heb je een fijne vakantie gehad. Ik had gehoopt om naar mij beste vriendin in Finland te gaan, maar dat ging helaas niet door.

 8. Janet schreef:

  Ik ben wel eens in Domburg geweest, maar dat is echt jaren geleden. Ik was er twee jaar geleden, maar toen was het een flitsbezoek. Ik ga graag eens terug.

 9. Frederique schreef:

  Ik ben er nooit geweest maar het ziet er absoluut uit als een geslaagde vakantie. En heerlijk hoor, zo vroeg in het seizoen.

 10. Juliette schreef:

  Ik vind Domburg een fantastisch badplaats! Je waant je een beetje in het buitenland ondanks dat je nog in Nederland zit.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *