Waarom je blog geen niche moet zijn | Column

Bloggers schrijven mij veel te vaak over hun niche. En dat schrijven in een niche veel voordelen heeft. Dat kan ik goed begrijpen, want deze bloggers kunnen een groepje vormen en elkaar helpen met informatie. Dit groepje kan elkaar op deze manier ook versterken. De grote onderwerpen vormen een eigen groep als bloggers en daar sta ik los van. Eerlijk gezegd blijf ik daarbij ver uit de buurt, want weet je? Ik wil mij niet hoeven te binden aan een niche. Je kunt er groot mee worden, maar is dat wat ik wil? Nee, ik wil vrij kunnen schrijven over alle onderwerpen waarin ik mij in een blog kan uitleggen. Dus vandaag vertel ik je heel sarcastisch waarom je blog geen niche moet zijn.

Als ‘De Denker’ zit ik aan de eettafel. Mijn arm ondersteunt mijn kin. Vaak heb ik mijn ogen gesloten, zodat ik niet hoef te zien wat er gebeurt. Juist op die momenten gaan mijn gedachten de vrije loop en op zoek naar thema’s voor nieuwe artikelen. Ik geef toe dat het helpt als er terugkerende thema’s zijn, maar bij welk onderdeel hoort deze column? Geen. Het plezier om te schrijven staat bij mij voorop, want ik hoef geen geld met mijn blog te verdienen. Als het kan, is dat een mooie meevaller, want laten liggen is ook zonde. 

Lees meer: De wortels van een boom | Column

Vele soorten niches

De meest voorkomende niches zijn leefstijl, huis en woning, geld en beleggen. O ja, natuurlijk kan ik fashion niet vergeten, want bij zowel elke blog staat er wel een foto met daaronder de hashtag #ootd. Alsof anderen je ermee willen bombarderen. Toch moet ik bloggers die hun niche onderhouden ook een compliment geven, want deze websites zijn zo vol-gedonderd met artikelen die eigenlijk op elkaar lijken. Ook dat kan je knap vinden. Het lijkt me lastig om iedere week twee, drie of meer artikelen te verzinnen die enkel gaan over huis en woning. Op een gegeven moment heb je alles wel geschreven.

Waarom je blog geen niche moet zijn

Mijn eigen blog is een rommeltje. Alle onderwerpen lopen kriskras door elkaar heen, maar mij deert het niet. Door het toevoegen van categorieën aan elk artikel maak ik de verbinding toch weer duidelijk. De losse flodders, zoals het wellicht lijkt, geven mij een gevoel van vrijheid. Twee handen houd ik op in de lucht. Waarom je blog geen niche moet zijn, heeft ook zo zijn voor- en nadelen. Misschien ben ik an sich wel een eigen merk.
#sarcasme

Uitgelichte afbeelding door Paul Skorupskas op Unsplash

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

1 Comment

  1. Lydia schreef:

    👍😋 eens. Iets lezen wat rommelig is maar ergens over gaat doe ik liever dan lezen over rommelige zooi. Dus ook ik heb geen niche. Wel onderwerpen die mijn interesse hebben en terugkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *