Boekenliefde | 3 boeken met een positieve beoordeling

Deze drie boeken ga jij op je ’to read list’ zetten. Dat ga ik je beloven. Het is al even geleden dat ik heb geschreven over boeken en in de afgelopen maanden ben ik een paar nieuwe parels rijker. Deze verhalen krijgen van mij allemaal een positieve beoordeling, want het is simpel, makkelijk en heerlijke entertaining. Vandaag krijgen de nieuwste boeken van Cathinca van Sprundel, Vanessa Gerrits en Chinouk Thijssen een korte recensie. Mocht je opzoek zijn naar leesvoer voor in je zomervakantie dan is dit het belangrijkste artikel voor nu.

Hashtag Hiernamaals

Het boek Hashtag Hiernamaals van Vanessa Gerrits heeft mij verrast. Op de kaft staat een vrouw waarin een patroon staat vormgegeven wat lijkt op een doolhof. De ondertitel van Hashtag Hiernamaals is Vijf studenten, zeven niveaus, één missie. In eerste instantie was de titel wat mij het eerste aansprak. Aan het begin van mijn vakantie begon ik met lezen en al snel zat ik middenin het verhaal. Op welk niveau ik ben geweest dat weet ik niet, maar het had mij flink in zijn greep. Mocht je ooit een vacature zien voor een functie die de hele herfstvakantie beslaat, bedenk dan even wat deze inhoudt. Hashtag Hiernamaals is een duidelijk boek waar geen vage magie aan te pas komt. De hoofdstukken hebben voor mij een goede lengte en de acties volgen elkaar op een gepaste wijze op.

Hashtag Hiernamaals krijgt de positieve beoordeling van 5 sterren.

Positieve beoordeling voor Hashtag Hiernamaals

De Held van Anwyn

Cymbran en de Andere Wereld worden een beetje meer ontdekt in De Held van Anwyn. Ik ga graag met je mee op avontuur Cathinca! Dit verhaal is een kort tussendoortje wat je gemakkelijk in een middag lezen uithebt. Dat maakte het voor mij juist leuk, want zo kon ik even mijn gedachten verzetten. Als je het eerste deel hebt gelezen, voelt het als een verademing om terug te komen in deze wereld. De situaties worden geschetst zodat ik ze als beelden in mijn hoofd kan zien. Als je het mij vraagt mogen de details her en der minder. Maar daarentegen kun je de magie van dit Mabinogion goed voelen.

De Held van Anwyn krijgt de positieve beoordeling van 4 sterren.

Positieve beoordeling voor De Held van Anwyn

Break A Leg

Op 30 juni vond Yaltival plaats. Als lid van #teamfatalgame was ik voor het eerst aanwezig om Chinouk in het echt te zien. Ik had niet bedacht om een boek van haar mee te nemen en daarom kocht ik Break A Leg bij de boekhandel. Dit is het tweede boek in de Truth or Dance-trilogie en het leest als een trein. Echt, zo snel had ik het boek uit, want Chinouk’s schrijfstijl is vlot, maar dreigend. Je weet niet wat er op de volgende pagina gaat gebeuren, want je verwacht het niet. Het leukste van de boeken vind ik het berichten-element. Nog geen enkele schrijfster is het gelukt om dit zo goed uit te werken. Een groot applaus is hiervoor terecht.

Break A Leg krijgt de positieve beoordeling van 5 sterren.

Positieve beoordeling voor Break A Leg

Welke gelezen boeken in 2019 geef jij een positieve beoordeling?

Vind je het leuk om op de hoogte te blijven van wat ik lees? Je kunt mij volgen op Goodreads.

No votes yet.
Please wait...

1 Comment

  1. Nicole Orriëns schreef:

    Vooral dat eerste boek maakt me wel nieuwsgierig! Ik zal eens kijken of ze die in de bieb hebben.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *