Written by 19:00 Blog, Boekenliefde • 14 Comments

Boeken van Nederlandse auteurs die ik nog lezen wil

boeken van Nederlandse auteurs

Via Instagram zie ik de mooiste covers langskomen van auteurs die via het platform hun nieuwe boek introduceren. De boekenkast in de kamer begint langzamerhand toch echt vol te raken. Dus ik word steeds voorzichtiger om te kopen, maar als ik dan iets koop, zijn het boeken van Nederlandse auteurs. Daarom heb ik een selectie gemaakt welke tegelijk op mijn verlanglijstje staan. Mocht je de boeken op het lijstje gelezen hebben, dan hoor ik graag wat je ervan vond.

Weervolven van Waraine – Eva Linden

Eén van de eerste Nederlandstalige boeken die ik las, was Maanziek. Een driedelige serie over lucide dromen. Nederlandse jeugdfantasie ten top. Enkel de titel ‘Weerwolven van Waraine’ trekt al mijn aandacht, want je kent vast het kaartspel van vroeger. Wie is cupido? Wie is de heks en waar zijn de weerwolven? Ik ken de eerste boeken van Eva dus ik verwacht dat deze nieuwe uitgave daar overheen gaat, want als schrijver groei je mee. Dus Eva, als je dit leest, ik wil graag lezen 😉

Hij Die Niet Bestaat – Valentijn Ringelberg

Iemand die vooral de laatste paar maanden geregeld op mijn Instagram voorbij komt, is Valentijn. Zijn online boekpresentatie van .. heb ik bekeken. Valentijn, als je dit leest, je enthousiasme is echt aanstekelijk. Alleen al daardoor wil ik graag je boek lezen, want dat enthousiasme komt er vast in terug. En ik ben er bang voor dat ik twee delen tegelijk ga moeten aanschaffen. Het scheppen van een eigen fantasiewereld is een hele uitdaging. Dus ben ik benieuwd, benieuwd, benieuwd.

Lees ook: Drie buitengewoon goede boeken | korte reviews

Unsinkable – Lotte van den Noort

Unsinkable is de titel van het boek van Lotte. Hoewel de term in het Engels is, is het binnenwerk dat niet. Je boek heb ik nog niet gekocht #ikschaamme. Maar ik kan niet wachten. Want hoe goed is het als je de geschiedenis kunt omvormen in een hedendaags boek? Lotte deed dit met de Titanic. Een uiterst tragisch verhaal en ik ben benieuwd of ze me kan laten huilen met dit verhaal. Ik ben niet heel goed met complottheorieën en juist daarom ben ik nog nieuwsgieriger. Zo vult het verlanglijstje zich wel.

Hart van de Adelaar – Emmelie Arents

Emmelie, je boek ligt al bij mij in de kast, maar ik ben er nog niet aan begonnen. Hart van de Adelaar hoort zeker in het rijtje boeken van Nederlandse auteurs thuis die ik wil lezen. De cover is prachtig en de adelaar is een mooi mythisch figuur, welke geregeld op wapens (familie- of steden) te vinden is. De achterflap verraadt al een hoop gevaar en dat samen in de vorm van een koninkrijk is voor mij een nieuw einde. Ik zou mij graag in dat verhaal storten.

Lees meer: Waarom een avondritueel mij helpt | met draaiboek

Orakel – Thomas Olde Heuvelt

Gek genoeg lees ik vaker thrillers van schrijfsters, maar Thomas Olde Heuvelt zie ik net als Valentijn steeds vaker voorbijkomen. Ook in voorstukjes van televisieprogramma’s. De achterflaptekst vertelt een verhaal over een schip dat in de duinen ligt, en word gevonden. Mijn nieuwsgierigheid heb je nu al te pakken en hoewel ik nooit een thriller van Thomas heb gelezen, moet ik deze zeker gaan kopen. Ik vind het een sensatie om erachter te komen hoe onheilspellend Orakel wel niet is.

Dit zijn boeken van Nederlandse auteurs waar ik erg naar uitkijk. Naar welk boek kijk jij uit?

Uitgelichte afbeelding door Perfecto_Capucine van Pixabay.

No votes yet.
Please wait...
Close