Boeken van Nederlandse auteurs die ik nog lezen wil

Via Instagram zie ik de mooiste covers langskomen van auteurs die via het platform hun nieuwe boek introduceren. De boekenkast in de kamer begint langzamerhand toch echt vol te raken. Dus ik word steeds voorzichtiger om te kopen, maar als ik dan iets koop, zijn het boeken van Nederlandse auteurs. Daarom heb ik een selectie gemaakt welke tegelijk op mijn verlanglijstje staan. Mocht je de boeken op het lijstje gelezen hebben, dan hoor ik graag wat je ervan vond.

Weervolven van Waraine – Eva Linden

EĆ©n van de eerste Nederlandstalige boeken die ik las, was Maanziek. Een driedelige serie over lucide dromen. Nederlandse jeugdfantasie ten top. Enkel de titel ‘Weerwolven van Waraine’ trekt al mijn aandacht, want je kent vast het kaartspel van vroeger. Wie is cupido? Wie is de heks en waar zijn de weerwolven? Ik ken de eerste boeken van Eva dus ik verwacht dat deze nieuwe uitgave daar overheen gaat, want als schrijver groei je mee. Dus Eva, als je dit leest, ik wil graag lezen šŸ˜‰

Hij Die Niet Bestaat – Valentijn Ringelberg

Iemand die vooral de laatste paar maanden geregeld op mijn Instagram voorbij komt, is Valentijn. Zijn online boekpresentatie van .. heb ik bekeken. Valentijn, als je dit leest, je enthousiasme is echt aanstekelijk. Alleen al daardoor wil ik graag je boek lezen, want dat enthousiasme komt er vast in terug. En ik ben er bang voor dat ik twee delen tegelijk ga moeten aanschaffen. Het scheppen van een eigen fantasiewereld is een hele uitdaging. Dus ben ik benieuwd, benieuwd, benieuwd.

Lees ook: Drie buitengewoon goede boeken | korte reviews

Unsinkable – Lotte van den Noort

Unsinkable is de titel van het boek van Lotte. Hoewel de term in het Engels is, is het binnenwerk dat niet. Je boek heb ik nog niet gekocht #ikschaamme. Maar ik kan niet wachten. Want hoe goed is het als je de geschiedenis kunt omvormen in een hedendaags boek? Lotte deed dit met de Titanic. Een uiterst tragisch verhaal en ik ben benieuwd of ze me kan laten huilen met dit verhaal. Ik ben niet heel goed met complottheorieƫn en juist daarom ben ik nog nieuwsgieriger. Zo vult het verlanglijstje zich wel.

Hart van de Adelaar – Emmelie Arents

Emmelie, je boek ligt al bij mij in de kast, maar ik ben er nog niet aan begonnen. Hart van de Adelaar hoort zeker in het rijtje boeken van Nederlandse auteurs thuis die ik wil lezen. De cover is prachtig en de adelaar is een mooi mythisch figuur, welke geregeld op wapens (familie- of steden) te vinden is. De achterflap verraadt al een hoop gevaar en dat samen in de vorm van een koninkrijk is voor mij een nieuw einde. Ik zou mij graag in dat verhaal storten.

Lees meer: Waarom een avondritueel mij helpt | met draaiboek

Orakel – Thomas Olde Heuvelt

Gek genoeg lees ik vaker thrillers van schrijfsters, maar Thomas Olde Heuvelt zie ik net als Valentijn steeds vaker voorbijkomen. Ook in voorstukjes van televisieprogramma’s. De achterflaptekst vertelt een verhaal over een schip dat in de duinen ligt, en word gevonden. Mijn nieuwsgierigheid heb je nu al te pakken en hoewel ik nooit een thriller van Thomas heb gelezen, moet ik deze zeker gaan kopen. Ik vind het een sensatie om erachter te komen hoe onheilspellend Orakel wel niet is.

Dit zijn boeken van Nederlandse auteurs waar ik erg naar uitkijk. Naar welk boek kijk jij uit?

Uitgelichte afbeelding door Perfecto_Capucine van Pixabay.

No votes yet.
Please wait...

14 Comments

 1. Ralph schreef:

  Tja, ik zie mooie titels staan op je wishlist. Hopelijk weet je die snel een keer te lezen. Uiteraard zou ik zelf natuurlijk van harte nog een boek op je wishlist adviseren. Al ware het niet omdat ik het zelf geschreven heb (en inclusief alle research en fotoselectie deed).
  Dus hopelijk ook veel leesplezier met ‘In een rechte lijn, de geschiedenis van de Dienst Vervoer en Ondersteuning’.
  Zie ook: https://ragasto.nl/portfolio/in-een-rechte-lijn-ralph-stoove/

 2. Dat is een goede vraag Mitchel. Ik lees eigenlijk maar weinig Nederlandse auteurs… Misschien toch eens proberen!

 3. Dionne schreef:

  Mooi lijstje! Op dit moment heb ik nog een stapel kinderboeken liggen waar we deze zomer van gaan genieten šŸ˜

 4. Jadis schreef:

  Ik heb helaas geen tijd voor boeken, maar wel informatieve boeken voor mijn bedrijf en onderzoek. Leuke tips!

 5. Nienke | Mamameteenwolkje schreef:

  Hier staan leuke boeken tussen! Ik ken ze (nog) niet.

 6. Lindaschrijfthetop schreef:

  Ik ken de boeken en de schrijvers niet. Ik lees veel thrillers en waargebeurde verhalen.

 7. Cynthia schreef:

  Leuk lijstje! Is het heel erg dat ik ze nog niet ken? Oeps! Op dit moment lees ik ‘They both die in the end’. Een verrassend mooi boek over 2 jonge jongens die ’s ochtends het bericht krijgen dat ze die dag zullen overlijden. Erg mooi geschreven met onverwachte plotwendingen. Aanrader!

 8. Deborah schreef:

  Super leuk dat je de NL schrijver voorrang geeft op de vele boeken van andere niet NL schrijvers. Hier staan een aantal schrijvers tussen die ik nog niet ken. Ik ga ze eens googlen. Kijken of de boeken ook wat voor mij zijn. zelf zit ik nu in een drie luik van Robert Galbraith. Niet echt Hollands te noemen.

 9. Mieke | Miek's Mind schreef:

  Ik ken ze geen van allen, maar ik ben ook totaal geen boeken lezen. Het enige boek wat ik lees momenteel is over Amerika mbt onze vakantie. In de vakantie heb en neem ik pas de tijd om te lezen

 10. Tessa schreef:

  Mooie titels heb je op je wenslijstje. Op mijn wenslijst staan de laatste twee van Karin Slaugter en de laatste van Carlos Ruiz Zafon

 11. Wilma schreef:

  “Orakel” heb ik gelezen. Het is spannend, maar op het laatst vond ik het wat lastiger om te lezen. Het voelde alsof de schrijver zelf niet zo goed wist hoe hij er een eind aan moest breien. Maar goed, zo voelde ik het en misschien ervaar jij het wel heel anders. Een aanrader is het zeker.
  Wat nog op mijn lijstje staat is: “De nachtstemmer” van Maarten ’t Hart.

 12. Janet schreef:

  Ik moet zeggen dat ik geen enkele titel van je lijst ken haha. Sinds ik mijn e-reader heb, lees ik wel meer.. maar schijnbaar geen Nederlandse titels haha.

 13. Manon schreef:

  Ja ik krijg ook altijd inspiratie van andere blogs en mensen op instagram met hun boekentips

 14. Rory schreef:

  Jeetje, allemaal boeken en schrijvers die ik (nog) niet ken. Dat komt ook doordat ik veel (nou ja, voor het slapen gaan alleen dan) boeken lees in het Engels. Om zo nog iets aan mijn Engels te blijven doen en het te onderhouden. In ieder geval qua woordenschat en begrijpend lezen. En ik lees een prachtig boek momenteel over Empowering ouderschap. Alleen de schrijfster is IsraĆ«lisch. Oe! Wat ik wel doe is een Nederlands kinderboek voorlezen aan mijn dochtertje van 9 jaar. De schrijver is Pieter Koolwijk. Een werkelijk prachtig en heel mooi boek (titel is ‘Luna’) waar een diepere laag in zit. Dus niet alleen voor kinderen maar ook voor ons heel goed om te lezen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *