De eerste drie boeken van 2020

Goodreads is een website waarin je je eigen bibliotheek kunt bijhouden. Zo kun je aangeven welke boeken je aan het lezen bent en wordt dit gedeeld met de mensen die je volgen. Per jaar kun je een doel opgeven en dat is fijn, omdat dit mij triggert om de pagina’s ook echt om te slaan. Het doel van 15 boeken lezen in 2019 is helaas niet gelukt, maar dit jaar ga ik er opnieuw voor. In het kort geef ik je een indruk van de eerste drie boeken die ik dit jaar las. Dat zijn Momentum, Stilte in de Storm en Dertiendagh. Al deze boeken zou je kunnen rekenen tot Young Adult en/of fantasy.

Momentum

De kaft van dit boek heeft een enorme aantrekkingskracht op mij, omdat de magie ervan afsijpelt. Sophie is net verhuisd en luncht elke donderdag op de campus waar haar moeder werkt. Een ongelukje met de auto en je krijgt een vriend 😉. Simpel, toch? Niets is wat het lijkt, omdat Weston een lang verleden met zich meedraagt.
Het boek bracht mij op een vlotte wijze het verhaal in. Hoewel ik het idee had dat ik kon gokken wat er op de volgende pagina ging gebeuren, was ik nog altijd nieuwsgierig. Een soort droom dat uitkomt.

Gebroken, het vervolg op Momentum, ligt nu op de stapel ‘nog te lezen boeken’.

Lees meer: Deze boeken staan op mijn verlanglijst

Stilte in de Storm

Twee jongeren gaan voor een schoolproject naar Walpi. Daar gaan ze helpen om het dorp te ontdoen van het vele afval. De kille jongen die Ivy helpt bij de eerste ontmoeting, wordt een hele goede bekende 😉 Ze gaan samen op dromenavontuur en dat loopt verkeerd af voor de coyote, maar er is ook goed nieuws.
Aan het einde van het boek is de hele vriendengroep compleet. Het mooie aan dit boek voor mij is dat je veel leert over de cultuur. Zo vind je op het internet pagina’s vol over katsina’s (interesse gewekt?). Dit is een hele andere vorm van de fantasie van de magie, maar wow.

Dertiendagh

De Atlantikwall is een reeks bunkers die gebouwd is in de Tweede Wereldoorlog. Deze lijn strekt zich uit van Frankrijk tot aan Denemarken en daarmee is het een ondoordringbare laag die de geallieerden moest tegenhouden.

Erik heeft een onderwerp nodig voor zijn geschiedenisproject en gaat langs bij het bunkermuseum. Daar komt hij zijn leraar Van den Berg tegen die hem eerder in de les vertelde over de Atlantikwall. De tijd is gekomen om op zoek te gaan naar de bunkers. Erik en zijn vrienden komen al snel achter de locatie van één bunker, maar doen een mystieke ontdekking.

Lees meer: Deze 3 boeken las ik in 2019

Conclusie over de eerste drie boeken van 2020

Stuk voor stuk zijn Momentum, Stilte in de Storm en Dertiendagh heerlijke boeken om te lezen. Ze zijn makkelijk te lezen, je hoeft er weinig bij na te denken en je wordt ongemerkt meegetrokken in de verhalen. Dat zijn de eigenschappen van goede boeken. Veel leesplezier gewenst!

Heb jij een leesdoel voor 2020 ingesteld?

No votes yet.
Please wait...

1 Comment

  1. Wendy schreef:

    Ik had nog nooit van Goodreads gehoord, maar dat is wellicht wel iets voor mij om ook te gebruiken. Bedankt voor de tip.

    Daarnaast lijkt het boek momentum ook wel wat voor mij. Het zou wel een boek kunnen zijn dat in mijn favoriete genre valt. Die gaat zeker op mijn nog te lezen lijst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *