Drie buitengewoon goede boeken | korte reviews

De laatste weken lees ik meer boeken dan dat ik in de voorgaande jaren deed. Het is fijn om in een boek te verdiepen wanneer ik stop met werken. Als een soort overgang, in plaats van dat ik in de auto stap naar huis. In dit artikel vertel ik kort over drie buitengewoon goede boeken die ik heb gelezen in januari en februari. Benieuwd wat ik leuk vind, lees dan verder.

Björnstad – Fredrik Backman

Voor Sinterklaas heb ik het boek Björnstad van Fredrik Backman gekregen. Daarna ben ik direct in het boek begonnen, omdat ik benieuwd was naar het plaatsje. Eén ding moet je weten en dat is dat ik nooit romans lees. Dit boek valt dus in die categorie. Het verhaal speelt zich af in een stadje dat helemaal omringd is met bossen, en waar ijshockey de enige sport is. Met veel, en veel competitie. Hoewel scenes lang kunnen duren en ik het boek soms weken niet heb aangeraakt, heb ik het in januari toch uitgelezen. Ik kon het niet laten om het niet uitgelezen terug in de kast te zetten. 

Lees meer: Warm als vuur binnenin | Gedicht

Mijn hart van IJs – Jen Minkman

Het tweede boek van dit jaar is Mijn hart van IJs van Jen Minkman. Magda woont in een Oostenrijks dorpje waar het altijd druk is door de wintersport. Maar met de carnavalsweek is dat anders. Door een eeuwenoude vloek verdwijnen er jonge kinderen. Het boek is vlot geschreven waardoor je gemakkelijk drie hoofdstukken doorleest. Daarnaast vind ik het knap hoe een plaatselijke mythe wordt verwerkt in het verhaal. Mijn hart van Ijs had ik binnen een maand uit. Dat is voor mij echt netjes, want heel vaak neem ik de tijd niet. Dit exemplaar hoort daarom zeker bij de drie buitengewoon goede boeken die ik heb gelezen. 

De biografie van Martien Meiland

Vervolgens ben ik begonnen aan de biografie van Martien Meiland welke is geschreven door Jan Dijkgraaf. Leuk is het om te lezen hoe het Martien en zijn gezin is vergaan in het leven. Een goed inkijkje dat zegt dat niet alle periodes even gemakkelijk zijn. Met plezier heb ik het daarom gelezen, maar het vervoegen van werkwoorden is een ding. In de stukjes tekst tussen de citaten door is het lastig lezen. De gehele biografie is een lang interview waarin de spreekwijze van Martien, maar ook van de anderen duidelijk naar voren komt. Dat zou een stoorzender kunnen zijn. Toch petje af voor het gezin. 

Lees ook: Waarom een avondritueel mij helpt | met draaiboek

Drie buitengewoon goede boeken, eh?

Deze drie buitengewoon goede boeken heb ik tot nu toe dit jaar gelezen. Nu ben ik bezig met ‘Je hebt één nieuwe volger’ van Chinouk Thijssen. Wil je blijven volgen wat ik lees? Dat kan op Goodreads.

Welk boek lees jij op het moment?

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

1 Comment

  1. Nicole Orriëns schreef:

    Wat leuk dat je zo aan het lezen bent! De biografie lijkt mij wel wat, omdat ik Chateau Meiland graag kijk.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *