Wat te doen met boekenleggers? | Knutselideeën

Bij elk besteld boek een nieuwe boekenlegger, of je pakt er eentje mee in de boekhandel. Op deze manier groeit de stapel. En dat niet alleen, maar ook het aantal boeken dat in de kast hoort te liggen werd een verzameling. Daarom bedacht ik mij: ‘Mitch, ruim je boekenkast op.’ Deze gedachte werd gevolgd door het idee om de boekenleggers op te hangen aan de binnenkant van de deur. Want dat is vrolijk, geeft een kijk in mijn favoriete boeken en het verkleint de stapel. De vraag van dit artikel is: wat te doen met boekenleggers? Creatieve ideeën hieronder op een rij.

Ophangen in je boekenkast

Je kunt een selectie van je boekenstekers ophangen in je boekenkast. Dat heb ik ook gedaan, zoals ik al zei. Het brengt meer vrolijkheid en voor mij betekend het de herinnering aan alle verhalen.
Het doet me denken aan ‘The Shelf’ van Professor Slughorn in Harry Potter.

Knippen en plakken

‘Nee, dat doe je toch echt hé?’
‘Tuurlijk niet.’
Ratsj. Daar scheuren de boekenleggers één voor één in stukjes. Van al deze stukjes kun je je eigen mozaïek maken. Dat wordt een geheel ander kleurrijk geheel. En het is een leuk klusje voor in deze tijden van quarantaine.

Als een notitieboekje

De boekenleggers die je kunt krijgen bij een boekhandel bevatten vaak een witte rand. Om neer te pennen welke boeken je sowieso wil kopen 😉
In een stapeltje met leeswijzers maak je twee gaatjes met de perforator en daardoor gaat een lint doorheen. Knup erin en klaar.

Lees meer over boeken: Deze drie boeken las ik in 2020

Een to-be-read-slinger

Voor het maken van een to-be-read-slinger is het van belang dat je van de boeken die je nog wil lezen, een leeswijzer in bezit hebt. Bij de Action kun je kleine knijpers kopen en ook cadeaulint. Als je deze bij elkaar voegt, heb je een leuke slinger waar je je nog te lezen boeken aan kunt hangen. Alleen dan nog de volgorde kiezen, ai!

Vier hele simpele én goedkope oplossingen om iets te doen met je boekenleggers. Want wat wil je er anders mee gaan doen? Het is zonde om ze in de kast te laten verstoffen, dus doe er iets mee!
Als laatste optie kun je een boekenlegger altijd nog gebruiken als bladwijzer.


In de webshop van Till and Dill kun je onder andere boekenleggers vinden met dieren uit het bos.

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *