Welke vier boeken heb ik in 2022 uitgelezen?

Wanneer ik een boekenwinkel binnenstap, kom ik in het paradijs binnen. Herken je dat gevoel? Het is al veel te lang geleden dat ik over boeken schreef. Vandaar een nieuwe update over de eerste boeken die ik dit jaar heb gelezen. Wat ik doe, is heerlijk zitten in de zon. Dan vind ik het het fijnst om te lezen. Of vroeg in de ochtend, wanneer het nog stil is in huis. Jaarlijks doe ik mee met Goodreads Challenge waarin je jezelf kan uitdagen om een aantal boeken in een jaar gelezen te hebben. Dit jaar wil ik een boek lezen per maand. Ik loop een beetje achter. Alsnog wil ik je laten weten welke vier boeken ik tot vandaag heb uitgelezen.

Deze vier boeken las ik dit jaar uit (tot vandaag):

Saskia Noort – Bonuskind

Een fantastische thriller. Een gezin krijgt de maken met ouders die gaan scheiden. De vader heeft al snel een nieuwe vrienden. De moeder gaat op Tinder, maar één van de laatste afspraakjes gaat gruwelijk mis. Nadat je dit boek hebt uitgelezen, kom je nooit meer op een vakantiepark 😉

Bonuskind op Goodreads.

Suzanne Vermeer – Nachtvorst

De legende van de Nachtvorst houdt een dorpje in Noorwegen bezig. Een kind is verdwenen. Net als jaren geleden tijdens een kampeertochtje. De vriendinnen zijn nu ouder als hetzelfde gebeurd. Ze gaan op onderzoek uit en ontdekken hoe de legende werkelijk in elkaar zit. De schoonheid van een gebied wordt op de proef gesteld. Mooi verhaal met hele duidelijke karakters.

Nachtvorst op Goodreads.

Jami Leigh – De Nieuwe Wendy

Naast thrillers zoals de eerste twee boeken, vind ik het net zo fijn om fantasy te lezen. Heerlijk even verdiepen in een wereld waar van alles kan. Wat op onze aarde alleen in de verbeelding mogelijk is. De Nieuwe Wendy voelt aan als een sprookje met feeën, piraten en andere wezens. De tweeling waar het verhaal om draait, maakt het verhaal de moeite waard om te lezen. Hoe mooi mensen kunnen verschillen, maken Wendy’s en Peters goed duidelijk.

De Nieuwe Wendy op Goodreads.

welke vier boeken heb ik in 2022 uitgelezen?

Suzanne Collins – De Ballade van Slangen en Zangvogels

De Hongerspelen vind ik altijd een leuke rewatch. In 2020 verscheen het boek dat het jonge leven van Coriolanus Snow weergeeft. Zeker dat ik daar nieuwsgierig naar was, maar ik werd afgeschrikt door het aantal pagina’s. Dat heeft me niet gedeerd, want het verhaal is fantastisch. Je krijgt een uniek inkijkje in het leven van de ‘president to be’ en er wordt een ander licht op de Hongerspelen gegeven. Mocht je interesse hebben in Panem is het boek een aanrader. Of kijk volgend jaar de film, want binnenkort wordt er een begin gemaakt met de opnames.

De Ballade van Slangen en Zangvogels op Goodreads.

Zin hebben in lezen

Dit zijn de vier boeken die ik dit jaar al heb uitgelezen. Stuk voor stuk zijn het leuke boeken. Die allen verschillend van aard zijn. Dat maakt zin hebben in lezen vele malen groter.

Welk boek was jouw favoriet?

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *