Boodschappenlijstje en een weekmenu | hoe ik het doe

Per week doe ik één keer mijn weekboodschappen. Vaker ga ik niet. Hoewel de supermarkt een klein paradijs is met al die lekkere snoepjes, chocolaatjes en ananassen, voelt het soms als een volledige opgave. Het liefste kom ik de supermarkt binnen zodra anderen hun tafel net hebben gedekt. Dan is het rustig. Vandaar dat ik vaak op maandagavond de boodschappen voor de gehele week insla. Dit doe ik aan de hand van een boodschappenlijstje en een weekmenu. 

Boodschappenlijstje 

Op mijn mobiele telefoon ik een applicatie gedownload waarin je je boodschappenlijstje kunt maken. Datgene wat je invult, komt de volgende keer automatisch als optie beschikbaar. In de pauze struin ik de (digitale) folders door en kijk ik naar recepten om de week mee te vullen. De recepten worden afgewisseld met dagen waarin ik de vriezer voorzie van een beetje meer ruimte, zodat de ingevroren gerechten ook worden opgegeten. Iedere week maak ik gebruik van de gerechtenwebsite lekkerensimpel.nl. Vooral onder jongeren is het een succes, maar dat zal met de naam te maken hebben. Over het weekmenu ga ik het zo hebben. Zodra ik de gerechten heb uitgezocht, kan ik de boodschappenlijst compleet maken. 

Lees meer: Geluk zit in je tenen | Gedicht

Weekmenu

Om niet iedere te hoeven denken, wat ga ik vandaag eten?, maak ik een weekmenu. De voordelen zie ik hiervan. Minder nadenken over wat je de avond gaat eten en dat is ook handig met het ontdooien van vlees ‘s ochtends. En mocht je onverhoopt toch een dag willen wisselen, dan hoeft dat geen probleem op te leveren. Net als het maken van een boodschappenlijstje, scheelt het veel zoeken en ter plekke beslissingen nemen. Iets in huis hebben is altijd fijn. Ik deel mijn weekmenu van week 18 met je hieronder.

Maandag 10 mei: paella van rijst met doperwten, paprika, ui en chorizo
Dinsdag 11 mei: aardappeltjes met kip en salade
Woensdag 12 mei: rijst met kip, broccoli, tomatenfrito en paprika
Donderdag 13 mei: shoarmaschotel in de vorm van een quiche
Vrijdag 14 mei: vermicellisoep
Zaterdag 15 mei: aardappeltjes van de plaat met broccoli, paprika, ui en slavink
Zondag 16 mei: aardappeltjes met kipsaté 

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen hoe ik omga met boodschappen doen en weekmenu’s maken. 

Maak jij ook een weekmenu?


Lees ook: Eigen bloemen en moestuin kweken | een binnenkijkje
Op de website Lekker & Simpel vind je verscheidene weekmenu’s.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

15 Comments

 1. Ximaar schreef:

  Ik doe nooit aan boodschappenlijstjes of weekmenu. Omdat ik de enige gebruiker ben van mijn koel/vriezer weet ik ook zo ongeveer wat ik nodig heb. Zorg voor een dag of 4 voorraad en nog een paar dagen noodvoorraad. In de winkel loop ik m’n rondje. Als iets in de reclame is, dan is dat meegenomen. Maar niet als ik daardoor een week lang hetzelfde moet eten. Veel van m’n voorkeur is nooit in de reclame. Denk aan huismerken. Ga 2x per week omdat ik alles te voet doe na een wandeling. Probeer met eten zoveel mogelijk af te wisselen. Denk om beurten aardappel/rosti, pasta/couscous, rijst, diverse groente vis, kip of geen vlees. Dat bedenk ik 1 minuut voordat ik ga roerbakken. Haal ook regelmatig bij de Indonees of Vietnamees. Dergelijke maaltijden vul ik aan met groente en dan eet ik daar een paar dagen van.

 2. Cynthia schreef:

  Ik maak ook een weekmenu en bestel dan de boodschappen online via AH op Picnic. Voor verse groente en fruit hop ik nog even naar de groenteboer. En voor verse eieren naar de boerderij. Soms schuif ik nog wel op de dag zelf als ik behoefte heb aan een andere maaltijd, maar als basis heb ik alles huis. Lekkerensimpel vind ik ook een heerlijke website om te struinen naar nieuwe recepten. Heb je hun gezonde kip kapsalon wel eens geprobeerd? Zo lekker!

 3. Hier deels een weekmenu. Ik heb bijvoorbeeld een vaste soep met broodjes dag. Maar mijn man doet de grote boodschappen.

 4. Nicole Orriëns schreef:

  Net als jij werk ik ook met een weekmenu. Dat is voordeliger en het scheelt kopzorg gedurende de week ; )

 5. Oeh shoarmaschotel in vorm van een quiche klinkt zo lekker! Bedankt voor de inspiratie

 6. Jouvence schreef:

  Ziet er allemaal erg lekker uit! Ik maak ook een weekmenu en bestel de boodschappen 1x per week. Vries ook restjes e.d. in, erg handig vind ik.

 7. Manon schreef:

  Meestal wel, maar dan doe ik wel twee dagen hetzelfde eten. Gewoon iets meer maken, dan hoef je de volgende dag niet te koken.

 8. Janet schreef:

  Wij doen sinds kort wekelijks de boodschappen, dus dan bedenk ik van tevoren ook enigszins wat we gaan eten. Ik vind het een prettige manier van werken, het is soms alleen wel lastig met de data van de (verse) producten.

 9. Jasmina schreef:

  Ik probeer ook elke zondag een weekmenu te maken,al schiet het er de laatste tijd bij in. Het scheelt me niet alleen stress om te bedenken wat ik ga eten maar ook veel geld

 10. Mandjy schreef:

  Lekker weekmenu! De foto’s zien er ook lekker uit! Ik maak nooit een weekmenu, ik flikker gewoon dingen in mn karretje en zoek het later allemaal wel uit lol. Maar ik woon natuurlijk ook nog thuis en kan altijd mee eten als ik wil, alleen dan vaak wel uit de magnetron, daarom koop ik vaak zelf dingen

 11. Felice Veenman schreef:

  zo t ezien, eet jij erg lekker! lekker en gezond eten vind ik heel belangrijk. Ik maak geen boodschappen lijstjes. Ik koop groenten en vlees/vis en zo meer, meestal wat in de aanbieding is en bepaal vaak per dag wat ik ervan ga maken. Dan kijk ik eerst wat ik over heb van de vorige dag, zo heb ik zelden restjes

 12. Rory schreef:

  Handig! Ik doe het oldskool op papier. Op zaterdag pak ik een verzameling kookboeken erbij (afhankelijk van waar ik trek in heb. Soms alleen Aziatisch maar soms ook juist niet). Dan maak ik een planning van zaterdag tot en met vrijdag. En aan de hand daarvan een lijst. H. doet de boodschappen en dan kijk ik aan de hand van de houdbaarheidsdata wanneer we wat gaan eten.

 13. Cindy schreef:

  Eigenlijk is dit net wat ik nodig heb. Als ik grote boodschappen doe, denk ik altijd: nu kan ik weer even verder. Om 2 dagen daarna de ijskast open te trekken en tot besluit kom dat ik weeral naar de winkel moet. Ik heb wel zaken in huis maar niet echt iets combineerbaar om een leuke maaltijd mee te maken. Met als gevolg dat ik meerdere keren per week nog even snel te voet naar de dichtstbijzijnde en ook duurdere supermarkt ga voor extra zaken. Niet ideaal voor het budget en ik verlies er ook veel tijd mee. Super artikel dus.

 14. Frederique schreef:

  Ik werk wel met een weekmenu omdat het handig is ook om restjes bijvoorbeeld te verwerken maar ik doe wel vaker dan 1 keer per week boodschappen. Ik zou wel 1x per week willen want ik vind het tijdrovend en elke keer dat je er komt, ga je dan toch weer met onnodige producten weg maar vooralsnog lukt het me niet om alles in 1x te doen.

 15. Mieke| Miek's Mind schreef:

  Ik werk nooit met een weekmenu. Ik heb 1 dag waarbij ik vaste prik hetzelfde eet. Ik volg Personal Body Plan dus het is maar net wat die dag past qua eten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *