Written by 19:00 Blog • 15 Comments

Boodschappenlijstje en een weekmenu | hoe ik het doe

boodschappenlijstje en een weekmenu

Per week doe ik één keer mijn weekboodschappen. Vaker ga ik niet. Hoewel de supermarkt een klein paradijs is met al die lekkere snoepjes, chocolaatjes en ananassen, voelt het soms als een volledige opgave. Het liefste kom ik de supermarkt binnen zodra anderen hun tafel net hebben gedekt. Dan is het rustig. Vandaar dat ik vaak op maandagavond de boodschappen voor de gehele week insla. Dit doe ik aan de hand van een boodschappenlijstje en een weekmenu. 

Boodschappenlijstje 

Op mijn mobiele telefoon ik een applicatie gedownload waarin je je boodschappenlijstje kunt maken. Datgene wat je invult, komt de volgende keer automatisch als optie beschikbaar. In de pauze struin ik de (digitale) folders door en kijk ik naar recepten om de week mee te vullen. De recepten worden afgewisseld met dagen waarin ik de vriezer voorzie van een beetje meer ruimte, zodat de ingevroren gerechten ook worden opgegeten. Iedere week maak ik gebruik van de gerechtenwebsite lekkerensimpel.nl. Vooral onder jongeren is het een succes, maar dat zal met de naam te maken hebben. Over het weekmenu ga ik het zo hebben. Zodra ik de gerechten heb uitgezocht, kan ik de boodschappenlijst compleet maken. 

Lees meer: Geluk zit in je tenen | Gedicht

Weekmenu

Om niet iedere te hoeven denken, wat ga ik vandaag eten?, maak ik een weekmenu. De voordelen zie ik hiervan. Minder nadenken over wat je de avond gaat eten en dat is ook handig met het ontdooien van vlees ‘s ochtends. En mocht je onverhoopt toch een dag willen wisselen, dan hoeft dat geen probleem op te leveren. Net als het maken van een boodschappenlijstje, scheelt het veel zoeken en ter plekke beslissingen nemen. Iets in huis hebben is altijd fijn. Ik deel mijn weekmenu van week 18 met je hieronder.

Maandag 10 mei: paella van rijst met doperwten, paprika, ui en chorizo
Dinsdag 11 mei: aardappeltjes met kip en salade
Woensdag 12 mei: rijst met kip, broccoli, tomatenfrito en paprika
Donderdag 13 mei: shoarmaschotel in de vorm van een quiche
Vrijdag 14 mei: vermicellisoep
Zaterdag 15 mei: aardappeltjes van de plaat met broccoli, paprika, ui en slavink
Zondag 16 mei: aardappeltjes met kipsaté 

Ik hoop dat je het leuk vond om te lezen hoe ik omga met boodschappen doen en weekmenu’s maken. 

Maak jij ook een weekmenu?


Lees ook: Eigen bloemen en moestuin kweken | een binnenkijkje
Op de website Lekker & Simpel vind je verscheidene weekmenu’s.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...