Brabantse vrouwen | Deze ode is voor jullie

Vandaag een ode aan alle Brabantse vrouwen! Dit artikel heb ik geschreven in mijn tent vlakbij Eindhoven, want waar had ik anders de inspiratie kunnen halen? Deze ode bevat vijf punten die ik bewonder aan de vrouwen van de provincie dat bekendstaat om bossche bollen, gloeilampen en confetti. Kom je niet uit Noord-Brabant? Lees dan vooral toch even door, want waarom ligt mijn interesse bij dat clubje? Aan het einde van de tekst heb je vast door waarom.

Brabantse vrouwkes zijn schoon

Met schoon bedoel ik niet dat ze zich goed hebben gewassen, maar dat het AKN omhoog gaat. Brabanders hebben een uitstraling en cultuur die je nergens anders in de Lage Landen kunt vinden. De gastvrijheid van deze mensen is zo hoog dat je altijd bij hen terecht kunt. Een prettig AKN kenmerkt zich door blonde haren, blauwe ogen, een stel lange benen en toch wel een uitdagende blik waar liefde uitspreekt.

Brabantse vrouwen houden van hun eigen cultuur

Wat je ook zegt over andere provincies zoals Drenthe, Holland of Zeeland. In Brabant weten zij maar al te goed wat hun eigen cultuur is en hoe populair dit is in de omringende gebieden. De dames hier dragen met trots de rood-wit geblokte vlag, maar het is flauw om hen te plagen met hun accent. Voor huispakken, worstenbroodjes, Philips, Bossche bollen, carnaval en Guus Meeuwis ga je naar het zuiden.

Ffkes over dat kernefal hé

Dit feest duurt dagen en Noord-Brabant zit middenin de carnavalslinie. Zelfs uit Gelderland reist man en vrouw af om in steden als ‘s-Hertogenbosch en Breda te kunnen hossen op de populaire feestmuziek. Rond deze tijd van het jaar zie ik steeds hetzelfde Brabantse meisje voor mijn geestesoog.

Kom pak je lasso maar
Zo vangen cowboys indianen
We rijden over prairies
Steeds op zoek naar avontuur

De Dikdakkers – 2007

Navigatie met Brabants accent, jot!

Fenomenaal vind ik het Brabantse accent. Eigenlijk is het best wel een beetje een zwoel taaltje. Met zo een accent pak je mij al snel in hoor, want die zachte G is toch sexy? Jot! Ik maak mijn excuses vast naar jou voor het lachen om je accent. Misschien ben ik juist jaloers om hoe jij de woorden over je lippen laat rollen. Ik zeg ja tegen een navigatie met Brabants accent. Ik zou meteen gaan luisteren, echt waar.

Je laat me smelten

Hoog op mijn lijstje staat verhuizen naar Brabant niet en ik denk ook niet dat dat ooit gaat gebeuren. Daarentegen breng ik graag een aantal dagen door in het land waar er nog licht brand. Een relatie met een persoon die 100 kilometer verderop woont, gaat mij niet lukken. Ik heb te hard die knuffels nodig zonder ervoor eerst een uur te rijden. Er moet een uitdaging zijn die je niet aanneemt, toch?

Dit was mijn ode aan de Brabantse vrouw, want daarvan ga je zwijmelen met gegarandeerde liefde. Misschien kan ik het toch beter bij een Arnhems Meisje houden? Die zijn lekker.
Vraag jij je al het hele artikel af waar AKN voor staat? De afkorting heb ik jaren geleden bedacht als Algemeen Knapheidsniveau. Eigenlijk slaat het nergens op, maar het blijft grappig als ik de afkorting zonder toelichting gebruik.

Voor nu zeg ik: Haudoe!

Het Brabantse landschap
No votes yet.
Please wait...

33 Comments

 1. Lodi schreef:

  Ik weet niet of ik me als Amsterdamse nu beledigd moet voelen. Haha nee hoor! Prachtige ode aan de Brabantse vrouw!

 2. Lisanne schreef:

  Prachtige ode aan de Brabantse vrouw! Heerlijk dat stukje over navigatie met Brabants accent haha.

 3. Nicole Orriëns schreef:

  Wat leuk dat je zo hebt kunnen genieten van de lokale bevolking Mitchel : )
  Ik vind het accent daar ook altijd leuk.

 4. lodi schreef:

  Ik ben trouwens wel benieuwd naar dat Arnhemse meisje nu? En wat je zegt, een relatie met iemand die verder weg woont, lijkt mij ook niets eerlijk gezegd. Ik ben zeer onafhankelijk, maar als ik dan samen ben, ook wel veel en vaak.

 5. Nicole Orriëns schreef:

  Door jouw post heb ik nu wel helemaal zin in die heerlijke Bossche vollen! Ik proef ze gewoon al bijna.

 6. rachel schreef:

  super ode aan de brabantse vrouw!! beetje ver uit de buurt voor deze hagenees haha

 7. Melissa schreef:

  Ik ben volgens mij nog nooit in Brabant geweest. Hihi maar een mooie ode aan de vrouwen

 8. Linda schreef:

  Alles in Brabant is toch beter? Haha

 9. Girls-Things schreef:

  Haha wat leuk geschreven. Ik heb eigenlijk geen idee of de Brabantse mannen een beetje knap zijn. Mmhh,…..

 10. Wanda schreef:

  Ik denk dat je Brabantse lezers blij zullen zijn met deze ode en ja, misschien heeft eentje het er wel voor over om voor jou te verhuizen! Dat kan natuurlijk ook nog he?

 11. kiki hasselton schreef:

  super leuk geschreven. Ik houd wel van dat accent. oorspronkelijk kom ik uit Nijmegen en dat vind ik ook altijd heerlijk om naar te luisteren (het accent)

 12. Lotte schreef:

  Wat een leuke ode! Ik heb zelf weinig met Brabant, ik blijf wel lekker in het midden van het land haha

 13. Manon schreef:

  Wat heerlijk stereotyperend, maar wel mer een glimlach gelezen!

 14. hippiemeisje schreef:

  zalig om te lezen deze ode aan de brabantse vrouw… nu een over de Vlaamse vrouw? lol…

 15. Haha als echte brabandse hier hoop ik wel dat je bollen van bakkerij de groot waren want anders zijn het geen echte boschebollen die zijn gewoon niet te evenaren. Een relatie met iemand die meer dan 100km verder woont ik zeg niet doen! Haha hoor mij ik heb een zeeuw zover gekregen dat die voor mij naar brabant is verhuisd maar de 1,5 jaar daar voor elkaar alleen in het weekend zien waren erg vervelend.

 16. Sherry schreef:

  Wat een leuke ode aan de Brabantse vrouwen. Ik ben er vaak geweest. Ja en ze verzorgen zich erg vaak dat klopt.

 17. Mandy schreef:

  Hahaha oprecht dacht ik waar staat die afkorting nou voor en wat gek dat hij het niet uit legt.. maar toch wel, leuke blog!

 18. Lianne schreef:

  Mooie ode aan de Brabantse vrouw! Ik ben dol op Brabanders in het algemeen, kei-gezellige mensen. Vind het nog altijd jammer dat ik 5 min. van Brabant vandaan woon. 😉

 19. Saskia schreef:

  Vergeet de Limburgse vrouw niet he 🙂 🙂

  Nee, zonder flauwekul, naast mijn eigen geliefde Maastricht is Eindhoven een van de steden waar ik graag kom. Mijn schoonfamilie is Brabants. Ik snap precies wat je bedoeld.

 20. Silkeblogs schreef:

  Haha heel grappig geschreven. Ik herken het totaal niet, maar moet er wel om lachen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *