Written by 15:00 Blog • 33 Comments

Brabantse vrouwen | Deze ode is voor jullie

Brabantse vrouw

Vandaag een ode aan alle Brabantse vrouwen! Dit artikel heb ik geschreven in mijn tent vlakbij Eindhoven, want waar had ik anders de inspiratie kunnen halen? Deze ode bevat vijf punten die ik bewonder aan de vrouwen van de provincie dat bekendstaat om bossche bollen, gloeilampen en confetti. Kom je niet uit Noord-Brabant? Lees dan vooral toch even door, want waarom ligt mijn interesse bij dat clubje? Aan het einde van de tekst heb je vast door waarom.

Brabantse vrouwkes zijn schoon

Met schoon bedoel ik niet dat ze zich goed hebben gewassen, maar dat het AKN omhoog gaat. Brabanders hebben een uitstraling en cultuur die je nergens anders in de Lage Landen kunt vinden. De gastvrijheid van deze mensen is zo hoog dat je altijd bij hen terecht kunt. Een prettig AKN kenmerkt zich door blonde haren, blauwe ogen, een stel lange benen en toch wel een uitdagende blik waar liefde uitspreekt.

Brabantse vrouwen houden van hun eigen cultuur

Wat je ook zegt over andere provincies zoals Drenthe, Holland of Zeeland. In Brabant weten zij maar al te goed wat hun eigen cultuur is en hoe populair dit is in de omringende gebieden. De dames hier dragen met trots de rood-wit geblokte vlag, maar het is flauw om hen te plagen met hun accent. Voor huispakken, worstenbroodjes, Philips, Bossche bollen, carnaval en Guus Meeuwis ga je naar het zuiden.

Ffkes over dat kernefal hé

Dit feest duurt dagen en Noord-Brabant zit middenin de carnavalslinie. Zelfs uit Gelderland reist man en vrouw af om in steden als ‘s-Hertogenbosch en Breda te kunnen hossen op de populaire feestmuziek. Rond deze tijd van het jaar zie ik steeds hetzelfde Brabantse meisje voor mijn geestesoog.

Kom pak je lasso maar
Zo vangen cowboys indianen
We rijden over prairies
Steeds op zoek naar avontuur

De Dikdakkers – 2007

Navigatie met Brabants accent, jot!

Fenomenaal vind ik het Brabantse accent. Eigenlijk is het best wel een beetje een zwoel taaltje. Met zo een accent pak je mij al snel in hoor, want die zachte G is toch sexy? Jot! Ik maak mijn excuses vast naar jou voor het lachen om je accent. Misschien ben ik juist jaloers om hoe jij de woorden over je lippen laat rollen. Ik zeg ja tegen een navigatie met Brabants accent. Ik zou meteen gaan luisteren, echt waar.

Je laat me smelten

Hoog op mijn lijstje staat verhuizen naar Brabant niet en ik denk ook niet dat dat ooit gaat gebeuren. Daarentegen breng ik graag een aantal dagen door in het land waar er nog licht brand. Een relatie met een persoon die 100 kilometer verderop woont, gaat mij niet lukken. Ik heb te hard die knuffels nodig zonder ervoor eerst een uur te rijden. Er moet een uitdaging zijn die je niet aanneemt, toch?

Dit was mijn ode aan de Brabantse vrouw, want daarvan ga je zwijmelen met gegarandeerde liefde. Misschien kan ik het toch beter bij een Arnhems Meisje houden? Die zijn lekker.
Vraag jij je al het hele artikel af waar AKN voor staat? De afkorting heb ik jaren geleden bedacht als Algemeen Knapheidsniveau. Eigenlijk slaat het nergens op, maar het blijft grappig als ik de afkorting zonder toelichting gebruik.

Voor nu zeg ik: Haudoe!

Het Brabantse landschap
No votes yet.
Please wait...
Close