Bucket list | Dit wil ik doen voordat ik 30 ben

Een bucket list is helemaal in. Het gevoel van leven is helemaal weg en daarom heeft iemand bedacht van: oh, op deze manier gaan we weer iets doen. De kernvraag is eigenlijk: wat wil je doen voordat je kist wordt dichtgetimmerd? Het is de grootste wensenlijst die je wellicht in je leven kunt hebben dus denk vooral na wat je wil doen. In 2025 word ik 30 jaar. Dit lijkt mij een goede mijlpaal om vinkjes te zetten bij wat ik in ruim zes jaar bereikt kan hebben. Oeh. Ik vind het spannend om te delen, maar daar gaan we. Wat vind jij het leukste item?

Zonder geld kun je in het ‘nieuwe leven’ niets. Daarom heb ik als doel om €5.000 te sparen op mijn bankrekening. Ik weet niet of jij dit een groot bedrag vindt, maar ik heb het niet op mijn bankrekening. Wellicht is het niet bucket list-waardig, maar je hebt hier veel discipline voor nodig. Daarnaast vind ik het fijn om een buffer te kunnen opbouwen of om mijn rijtje met dromen te kunnen financieren.

Reizen staat op mijn bucket list

Eerder heb je kunnen lezen over mijn droom om te reizen naar Peru. Regelmatig komen er foto’s langs in blogs en op Instagram van de Machu Picchu. Het échte hart van de oude Imca’s en een oeroude en prachtige plek waar het uitzicht adembenemend moet zijn. Daar voel ik mij erg door aangetrokken. Er zijn maximaal 500 mensen die per dag naar de top mogen, want zo proberen ze de voetafdruk van de mens te voorkomen. Dat wordt dus tickets reserveren.

Iets anders waarvoor ik tickets moet kopen, is een reisje naar Schotland. In Schotland staan veel kastelen en daar ben ik dol op. Steeds vaker en langer ben ik aan het zoeken naar informatie over het noordelijke gedeelte van het Verenigd Koninkrijk. Wat ik overigens niet mag vergeten hierbij te vermelden is dat Harry Potter hier zijn oorsprong vond. Geweldig toch?

Verder met schrijven

In november is mijn eerste gedichtenbundel uitgekomen met de titel Jij. In pakweg vier maanden heb ik van het schrijven tot aan de uitgiftedatum gestreden om een product te maken. Mijn doel is om opnieuw gedichten te schrijven en verzamelen voor een tweede bundel. Alleen deze keer meer doordachter en met een correctieronde. Wie is er benieuwd?

Bucket list
De vraag is: hoe ziet de volgende gedichtenbundel eruit?

Anderhalf uur lang op de planken staan. Een stoel, een kruk en een microfoon in het oortje. Het lijkt me een prachtige en originele ervaring om mijn eigen show te mogen schrijven, want ik denk dat ik humoristisch uit de hoek kan komen. Ook heb ik zeker iets te vertellen en door mijn blog heb ik gemerkt dat ik mensen aan het denken kan zetten. Zonder dat ik dat zelf zou moeten doen. Haha 😉

Ik zou toch graag..

Vanaf de basisschool was ik vastbesloten wat ik later wil worden: meester. In het traject na mijn opleiding tot financieel administratief medewerker wou ik de opties onderzoeken om toch voor de klas te gaan staan, maar dat is echt geen optie. Daarom heb ik dit naast mij neergelegd en ben ik blij dat ik elke week leiding mag zijn op scouting. Toch blijft het in mijn gedachten sijpelen als een droom en zou ik graag een soort cursus geven.
Daarnaast vind ik het leuk om dingen te ontwikkelen. Deze twee passen daarin dus goed samen.

Mijn bucket list vind ik erg divers en in theorie zou het uitvoerbaar moeten zijn. Wat ik heb geleerd, is dat je voor je eigen wensen zelf de weg moet vrijmaken. Voor een aantal items is het belangrijk om tijd te reserveren, maar het meeste is uitzoekwerk. Hoe kan ik mijn eigen theatershow organiseren en hoe ontwikkel ik iets waar ik kennis mag overdragen? Wellicht hoor je hier gauw meer over, maar wellicht ook niet.

Wat is het eerste waar ik een vinkje achter kan zetten? Ik weet het niet! Voor elk onderwerp van reis tot nieuwe gedichtenbundel heb ik ideeën voor, maar niks is concreet. Ik denk dat ik stap voor stap op papier moet zetten wat te doen. Dat wordt met mijn 6 plannen een flinke klus. Nu eerst focussen op het onderhouden van mijn blog. Binnenkort heb ik namelijk iets te vertellen, maar dat komt later. Oeh, een cliffhanger.

Wat is er te vinden op jouw bucket list?

Photo by Jack Anstey on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

5 Comments

 1. Saskia schreef:

  €5000 euro sparen vind ik een mooi streven. Kun je daarvan een mooie reis maken, of gewoon laten staan als buffer. zo’n bedrag is ook altijd handig als iets stuk gaat (wasmachine/droger/vaatwasser/auto)

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Ik heb geen bucket list eerlijk gezegd. Ik houd er niet zo van. Maar de jouwe ziet er goed uit.

 3. Elles schreef:

  Mijn bucketlist bestaat voornamelijk uit reizen. Ik zou heel veel plekken willen bezoeken zoals Costa Rica, Dubai en Thailand. Eerst nog maar eventjes sparen haha.
  Liefs,
  Elles

 4. Armande schreef:

  Ik heb nooit aan een bucketlist gedaan. Ik zie altijd wel hoe het komt. Van jouw lijstje lijkt me naar Schotland gaan goed haalbaar. En een aanrader, ik ben er al vaak geweest.

 5. Frederique schreef:

  Oh ik wist helemaal niet dat er maar een maximaal aantal mensen daar mochten klimmen. Wel heel goed dat ze dat doen! Mijn bucketlist is heel veel reizen, o.a naar Namibië en Mongolië.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *