Naar buiten in de winter, lekker fris! Wat ga je doen?

Sneeuw is nergens te bekennen, hagelstenen komen niet op onze auto’s terecht en de temperatuur is te meten op 10 graden. Over een echte winter hebben we het niet. Je zou daarom kunnen zeggen dat je gemakkelijk buiten komt, maar niets is minder waar. De gure winden en de regenbuien laten de mensen binnen blijven en dat is toch zonde. Het moet niet te vaak voorkomen, maar naar buiten in de winter gaan terwijl het regent vind ik fijn. Dan weet je pas echt dat je wakker bent, alleen is een handdoek als je binnenkomt fijn #nognietgevonden.

Ook januari, februari en maart lenen zich voortreffelijk om naar buiten te gaan! Vorig weekend maakte ik onderstaande foto op een bijzondere plek. Ik bedacht mij hierbij dat de winterzon in de ochtend extra mooi is. Stel je maar eens voor. Je loopt op een vroege ochtend naar buiten, het bos in en de eerste zonnestralen komen op boven de horizon. De bomen worden oranje verlicht en de eerste vogeltjes hoppen van tak naar tak. Dat is toch een mooi gezicht? Ik zou daar mijn warme bed voor willen uitkomen hoor, maar niet te vaak 😉

Lees meer: Dit is leuk om te doen in een winterweekend!

Zet het internet uit

Als je toch in het bos bent, kun je net zo goed een fijne wandeling maken. Zet het internet op je mobiel uit voor complete rust en kijk eens om je heen. Wist je dat veel mensen uit onze generatie niet weten wat je in het bos kunt vinden? Probeer jij maar eens te zeggen welke soorten bomen je ziet of waar je het beste een eekhoorn kunt spotten. Een geheimpje, want ik weet het ook niet allemaal. Als je bij ons in de buurt lang genoeg wandelt, kom je uit bij een pannenkoekenboerderij. Als dat geen motivatie is, hé?

Lekker lezen: Zondagse appelflappen met rozijnen

Wat verder te doen? Naar buiten in de winter!

Naast de schoonheid van het bos zijn er nog meer dingen die leuk zijn om buiten te doen. Verzamel er je knutselmateriaal, trek eropuit met de fiets, stamp in de waterplassen, ga op onderzoek naar dieren, maak foto’s op straat (of op de hei, of langs een rivier). Kortom neem jezelf mee naar buiten. Dat is ook goed tegen donkere gedachten, omdat je als mens licht nodig hebt! Maar sneeuw? Nee, dat hoeft voor mij niet.   

Artikel van Meermetmama.nl: 4 leuke winteractiviteiten voor buiten met kinderen

No votes yet.
Please wait...

5 Comments

 1. Tine schreef:

  Winterwandelingen vind ik zalig! Van mij mag het gerust vriezen als het maar zonnig is. En dan afsluiten met een warme chocolademelk. Heerlijk!

 2. Jasmijn schreef:

  Heerlijk om in de winter naar buiten te gaan, alleen met echt regenachtige dagen zoals vandaag vindt ik het niet ideaal om naar het bos te gaan, dus alle weekenden vindt je me in het bos (tenzij ik een opdracht heb) tenzij het echt regent. Goed dat je lekker veel naar buiten gaat!

 3. Frederique schreef:

  Ik houd echt niet van grijs weer, al helemaal niet van regen. Mij krijg je dan ook niet aan de wandel nu, ik tel de dagen af tot het lente wordt want ik houd erg van de buitenlucht maar ik kan er gewoon niet van genieten in de winter.

 4. An schreef:

  Ik vind het heerlijk om nu in het bos rond te lopen. Perfecte temperatuur, zelfs om te rennen.

 5. Neeltje schreef:

  Ik vind het lekker om gewoon te wandelen als het winter is, zelfs al ligt er geen sneeuw 🙂 Lekker een frisse neus halen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *