Chocolade, ik heb je mijn hart gegeven

Chocolade, ik heb je mijn hart gegeven. Kom toe. Neem mij mee naar je paradijs.
Chocolade, ik eet al je repen met liefde. Laat me. Geef me een plek aan de horizon.
Chocolade, ik laat me door jou verleiden. Pak me. Betover me met je smaak.
Chocolade, ik smelt door je toverspreuk. Vergeet me. Droom met mij mee.
Chocolade, ik overwin door jou al het kwaad. Rust me. Jaag me niet op.
Chocolade, ik hunker naar steeds meer van jou. Geef me. Ik wil steeds meer.
Chocolade, ik overleef het alleen met jou. Verslaafd ben ik. Niets aan te doen.

Het is gewoon lekker. Dat kunnen we niet ontkennen, toch? Ik vind het heerlijk om op een reep chocolade te kauwen, omdat de smaak te verleidelijk is. De beste structuur is wat zacht zodat het smelt op de tong. Toch is een stevige bijt van Tony Chocolonely net zo welkom, want die smaken zijn fantastisch. Heb je weleens gehoord van een reep met karamelzeezout- of popcorn- of met knettersuikersmaak. Ik kan ze met liefde aanbevelen. Je weet niet wat je proeft. Het zwarte goud is lekker en met grote regelmaat smokkel ik nieuwe repen het huis in. Ze zijn vaak ook snel weer weg, behalve de wikkel.

De pepernoten liggen in de winkel! Dit betekent ook pepernoten met een laagje witte chocolade. Echt, hemels. Helaas zitten deze altijd verpakt met melk en puur bij elkaar. Gemeen als ik ben, eet ik eerst deze op en ga ik vervolgens verder met wit. Zo eet ik de meeste pepernoten. Ik weet wel wat goed is. Zo heb ik ook graag de Milka Oreo of met karamelvulling. Daar lik mijn vingers bij af.

En om te leren over chocolade

Google vooral niet voor informatie naar deze lekkernij, want je wordt ermee gebombardeerd. Ik deed het toch en heb vijf feitjes voor je verzameld. Toch nog een educatieve inslag.

 1. Door de fenylethylamine in chocoladerepen wordt je blij, gelukkig en kun je ook verliefd worden.
 2. Cacao is het gezonde ingrediënt, maar dit zit niet in witte chocolade. Daardoor is het eigenlijk heel ongezond, want er blijft alleen vet over.
 3. De cacaoboom heet met de Latijnse naam ‘theodora cacao’. Letterlijk betekent dit voedsel van de goden. Hemel te snappen natuurlijk!
 4. Een blokje van twintig gram per dag is goed voor hart- en bloedvaten.
 5. Mannen langer leven wanneer zij regelmatig een blokje eten. Hiep hoera!

Chocolade, ik heb je mijn hart gegeven. Zo begon ik dit artikel en lijkt het mij ook de meest passende afsluiting.

Wat is jouw favoriete smaak?

Meer interessante informatie over cacao is te vinden op de website van het Voedingscentrum.

No votes yet.
Please wait...

7 Comments

 1. Bouchra schreef:

  Ik ben dol op chocolade. Ik eet het niet te vaak maar geef mij maar een reep van melkchocolade met karamel een zeezout!

 2. lodi schreef:

  Ik ben dol op chocolade, maar die Tony Chocolonely met zeezout, vind ik echt niet te eten. Wat een tegenvaller was dit, juist omdat ik er zoveel over had gelezen. Gisteren had ik zeebanket, heerlijk!

 3. Girls-Things schreef:

  Jaaaa chocolade is zooooo lekker! Ik ben dol op de caramel zeezout can Tony!

 4. Natalia schreef:

  Ik heb nu echt zin in chocolade hahah. Bij mij verschilt het per maand. De afgelopen paar keer had ik zin in simpele Milka chocolade met nootjes.

 5. Frédérique schreef:

  Die met knettersuiker is inderdaad heerlijk maar mij maak je het gelukkigst met een ouderwetse twixx of mars. We waren eens in Brussel bij het chocolade museum, daar heb ik ook veel interessante weetjes over chocolade geleerd.

 6. Dhini schreef:

  Toen ik in Indonesia woonde, hou ik niet zo van chocolade. Maar nu is veranderd. In Nederland zijn er zo veel varianten chocolade en ze zijn lekker. Mijn zoon is dol op

 7. chocolade hart schreef:

  Chocolade maakt iedereen blij, zelfs als je een hele slechte dag heb gehad. Doe mij maar fairtrade chocola van Callebaut. En dan het liefst de melk variant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *