Daar is de zomervakantie? Wat, nu al?

Als kleine jongen had ik het idee om een tuincentrum te beginnen. Opgestookt door iemand anders had ik een pagina aangemaakt op startpagina.nl en daarbij pagina’s geprint met dat ik op vakantie ga. Mijn ouders waren niet blij. Uiteraard begreep ik dat toen een stuk moeilijker. Op 1 juni is de meteorologische zomer begonnen met een lekker zonnetje. Iets waar we toch een aantal weken op hebben moeten wachten. Daar is de zomervakantie! Zo geldt dat althans voor mij. En ja, nu al, want zo kunnen mijn collega’s tijdens schoolvakanties hun vakantiedagen opnemen. Deze blog is echter eerder geschreven dan vandaag, dus de kans is aanwezig dat ik alweer terug ben van mijn reisje als je dit leest.

Ontzettend veel zin in kamperen

Vorig jaar ging ik tien dagen naar De Lommerbergen in Reuver waar ik onder andere ben geweest bij een botanische tuin en een kasteel. De plannen voor dit jaar zijn twee weken naar een camping in Domburg, Zeeland. Die tent, met een grote slaapcabine en zitplek, kocht ik voor mijn eerste vakantie alleen. Tijd dus om deze af te stoffen en weer op te zetten. Ik heb ontzettend veel zin in kamperen, want dat is iets wat ik echt mis. ś Avonds voor de tent zitten, zon op je bakkes voelen en naar dat kijken wat er om je heen gebeurt. Voor veel mensen is kijken naar anderen echt het optimale vermaak. En dat snap ik, want sommige figuren kunnen zich maar beter niet vertonen. Misschien hoor ik daar ook wel bij 😜

Daar is de zomervakantie al

Vroeg in het seizoen vakantie hebben, is toch helemaal niet leuk? De vorige twee jaar vond ik het heerlijk. In musea, winkels, op het terras en bij toeristentrekkers is het relatief rustig. In deze periode ziet het er in de stad wel grijs uit. Ik droom van wandelingen op het strand tijdens zonsopkomst, een keer uiteten, uitwaaien op de fiets, maar ook het ontdekken van een andere omgeving. Want wanneer kom ik nu in Zeeland? Precies, helemaal nooit. Daar is de zomervakantie voor, lekker even weg van alles dat al ‘normaal’ is geworden. Juist dit jaar geeft dit een extra lading, omdat ‘op je plekje blijven’ een vereiste is geworden. Ik geniet van een cocktail, terwijl jullie allemaal nog doorwerken. Tijd voor een goede zomer. 

Wat zijn jouw vakantieplannen?

Uitgelichte afbeelding door Martijn Hendrikx op Unsplash.

No votes yet.
Please wait...

5 Comments

 1. Renata schreef:

  Een botanische tuin daar ben ik ook altijd wel voor te vinden

 2. Onze plannen zijn een vakantie in augustus. 2x verblijven we in een luxe huisje in Nederland.

 3. Frederique schreef:

  Oeh dat klinkt heel fijn. En ja, vroeg in het seizoen vond ik vroeger heerlijk maar later met kids toch altijd gebonden aan het hoogseizoen, met drommen mensen en hoge prijzen haha. Ik ben echt blij wanneer ik over een paar jaar weer vroeg in het seizoen weg kan.

 4. Gea schreef:

  Kamperen is heerlijk! Wij willen eigenlijk graag naar Italië en hopelijk staat dat het toe.

 5. Nicole Orriëns schreef:

  Ik ben ook verrast door hoe snel de zomervakantie eraan komt. Ook doordat door corona iedereen toch al permanent thuis was!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *