Written by 06:02 Blog ā€¢ 12 Comments

Dankbaarheid in een lijstje van 15 punten

Dankbaarheid in een lijstje van 15 punten (1)

Ik ben echt een lijstjesfanaat. Het liefste maak ik de hele dag mooie overzichtjes en tabellen. Dan ben ik helemaal in mijn hum. De laatste tijd is het duidelijk dat je kan stellen dat het met mij goed gaat. Over het algemeen sta ik zonder een ochtendhumeur naast mijn bed en dat is erg prettig. De laatste tijd heb jij op mijn blog meer kunnen lezen over lachen, maar vandaag schotel ik je een lijstje voor voor dankbaarheid. Ik ben van mening dat er in elke dag iets moois zit, al komt dat niet aan de oppervlakte. De kleine dingen zijn nou eenmaal het mooiste in het leven.

Voordat je het lijstje begint te lezen wil ik nog iets kwijt. Dit lijstje van dankbaarheid is geheel door mij geschreven, maar ik ben geschrokken door verscheidene meningen. Hoe moeilijk jij je leven ook vindt met autisme, adhd of een andere stoornis. Het is jouw leven en ik ben van mening dat je die zo moet inrichten of accepteren hoe jij dat wilt. Daarachter een dikke punt van mij.

Dankbaarheid in een lijstje van 15 punten

15 punten van dankbaarheid

Ik ben dankbaar voor het leven, door:

 • De vrijheid die ik mag bezitten;
 • Het mogen opgroeien in Nederland;
 • Dat ik waar dan ook mijzelf mag zijn;
 • Dat ik mag uitspreken hoe ik mij voel of wat ik denk;
 • Het mogen schrijven van alles wat ik kwijt wil;
 • Dat ik mij mag uitleven in de hobby’s die ik heb;
 • Dat ik mag genieten van chocolade, ijsjes en hele mooie natuur;
 • Het brengen van een lach op mijn gezicht;
 • Dat ik mag werken op een schitterende plek;
 • De opkomende mogelijkheden voor mensen met autisme;
 • Dat ik mij mag ontwikkelen op deze aarde;
 • Dat ik het zonlicht mag voelen op een vroege morgen;
 • De kansen die ik heb gekregen om een eigen bestaan op te bouwen;
 • Een hele liefdevolle familie;
 • En vooral hele vervelende vrienden, maar dat weten ze zelf ook šŸ˜‰

Een beetje sarcasme moet er toch bij hƩ? Dat is nu eenmaal hoe ik in elkaar zit. Flauwe humor tot aan het plafond. De lijst met dankbaarheid heb ik veel groter kunnen maken, maar het houdt een keer op. Zo had ik bijvoorbeeld nog het geluid van vogels in de ochtend kunnen noemen. Of de zee die zover mogelijk uitstrekt tot je niet verder kunt kijken, want dat vind ik een prachtig gezicht.

Waar ben jij het meest dankbaar voor?

Dankbaarheid in een lijstje van 15 punten
No votes yet.
Please wait...