Dankbaarheid in een lijstje van 15 punten

MC Kleuver/ mei 4, 2019/ Blog/ 12 comments

Ik ben echt een lijstjesfanaat. Het liefste maak ik de hele dag mooie overzichtjes en tabellen. Dan ben ik helemaal in mijn hum. De laatste tijd is het duidelijk dat je kan stellen dat het met mij goed gaat. Over het algemeen sta ik zonder een ochtendhumeur naast mijn bed en dat is erg prettig. De laatste tijd heb jij op mijn blog meer kunnen lezen over lachen, maar vandaag schotel ik je een lijstje voor voor dankbaarheid. Ik ben van mening dat er in elke dag iets moois zit, al komt dat niet aan de oppervlakte. De kleine dingen zijn nou eenmaal het mooiste in het leven.

Voordat je het lijstje begint te lezen wil ik nog iets kwijt. Dit lijstje van dankbaarheid is geheel door mij geschreven, maar ik ben geschrokken door verscheidene meningen. Hoe moeilijk jij je leven ook vindt met autisme, adhd of een andere stoornis. Het is jouw leven en ik ben van mening dat je die zo moet inrichten of accepteren hoe jij dat wilt. Daarachter een dikke punt van mij.

Dankbaarheid in een lijstje van 15 punten

15 punten van dankbaarheid

Ik ben dankbaar voor het leven, door:

 • De vrijheid die ik mag bezitten;
 • Het mogen opgroeien in Nederland;
 • Dat ik waar dan ook mijzelf mag zijn;
 • Dat ik mag uitspreken hoe ik mij voel of wat ik denk;
 • Het mogen schrijven van alles wat ik kwijt wil;
 • Dat ik mij mag uitleven in de hobby’s die ik heb;
 • Dat ik mag genieten van chocolade, ijsjes en hele mooie natuur;
 • Het brengen van een lach op mijn gezicht;
 • Dat ik mag werken op een schitterende plek;
 • De opkomende mogelijkheden voor mensen met autisme;
 • Dat ik mij mag ontwikkelen op deze aarde;
 • Dat ik het zonlicht mag voelen op een vroege morgen;
 • De kansen die ik heb gekregen om een eigen bestaan op te bouwen;
 • Een hele liefdevolle familie;
 • En vooral hele vervelende vrienden, maar dat weten ze zelf ook 😉

Een beetje sarcasme moet er toch bij hé? Dat is nu eenmaal hoe ik in elkaar zit. Flauwe humor tot aan het plafond. De lijst met dankbaarheid heb ik veel groter kunnen maken, maar het houdt een keer op. Zo had ik bijvoorbeeld nog het geluid van vogels in de ochtend kunnen noemen. Of de zee die zover mogelijk uitstrekt tot je niet verder kunt kijken, want dat vind ik een prachtig gezicht.

Waar ben jij het meest dankbaar voor?

Dankbaarheid in een lijstje van 15 punten
No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
Share this Post

About MC Kleuver

Sinds 2016 schrijft MC Kleuver elke week een column over wat hem bezighoudt. Daarnaast schrijft hij gedichten en is zijn eerste gedichtenbundel uitgebracht in 2018. De belangrijkste onderwerpen op deze blog zijn: autisme, boeken, edelstenen, natuur, geluk en Gelderland.

12 Comments

 1. Wat een leuke lijst! Het is goed om soms even bij zulke dingen stil te staan. Voor veel van deze dingen ben ik ook zeker dankbaar

 2. Dat zijn inderdaad hele belangrijke punten. Helaas is niet iedereen het hier mee eens en gaat het nog wel eens mis.

 3. Met twee zieke zonen ben ik het meest dankbaar voor gezondheid en als de dagen goed verlopen. Ik ben dankbaar voor mijn familie, die me gelukkig maken. je hebt een mooie lijst en fijn dat het goed met je gaat.

 4. Wat een heerlijke positieve post. En wat leuk dat je zo blij bent dat je in Nederland woont. Ik vind ook dat we het hier goed voor elkaar hebben.

 5. Misschien een beetje cliché maar dat is toch echt mijn gezondheid en onze baby die in mijn buik groeit. Fijn en goed om even stil te staan bij alles waar je dankbaar voor bent!

  1. Wat een fijn lijstje! Ik ven zelf erg dankbaar voor de lieve mensen om mij heen, en mijn kat, die niet van mijn schoot af te slaan is sinds het overlijden van mijn hond.

 6. Wat mooi! Dankbaarheid voor wat we hebben brengt zoveel meer dan verlangen naar wat we niet hebben.

 7. Mooie lijst, ik ben ook dol op het maken van lijstjes 😉 Ik ben vooral dankbaar voor mijn geweldige partner die ik heb, in alles wat hij voor mij doet.

 8. Wat een mooie lijst zeg, inderdaad veel dingen om dankbaar voor te zijn. Ik ben ook fan van lijstjes. Ik ben vooral dankbaar met mijn lieve familie en vrienden en natuurlijk de reizen die ik mag maken.

 9. Ik ben zo dankbaar dat ik mijn man heb leren kennen.

 10. Soms ben ik ook echt blij in het land waar ik geboren ben. Nederland is een fijn land om in op te groeien

 11. Wat heb je dit mooi geschreven. Heel goed om stil te staan waar je dankbaar voor bent, al zijn het hele kleine dingen.

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*