De eerste schooldag op een toverschool

Op 16 februari publiceerde ik een artikel over mijn eigen toverschool. Op basis van dit eerste artikel ga ik een serie maken. In deze serie over de toverschool Kraaienblok Kasteel voor Magie ga je alles lezen over deze magische school en zoals je weet. Er is altijd meer. Jij bent toch zeker ook van mening dat een dergelijke school zich moet huisvesten in een kasteel? Deze reactie kwam meermaals terug in het eerste artikel. Vandaag ga ik het hebben over een spannende dag en je weet vast al welke. De eerste schooldag! Hieronder lees je tijd voor tijd wat er gebeurd op deze bijzondere dag.

09:00 uur: Vertrek naar school

Kraaienblok Kasteel voor Magie ligt verscholen tussen de bossen en heeft daardoor een mooie camouflage. De jonge heksen en tovenaars komen verspreid uit heel Nederland naar deze school om te genieten van het magische onderwijs. Op de laatste maandag van augustus vertrekken er vanuit Amsterdam, Groningen en Maastricht drie lange trolleybussen naar de Veluwezoom. Deze bussen zijn in gebruik sinds 2008 en verplaatsen zichzelf met een paarse flits naar de volgende bestemming.

11:00 uur: ‘Wow, een kasteel!’

Wanneer de klok elf keer slaat, klinken er drie luide knallen met paarse lichtflitsen. De even paarse trolleybussen verschijnen achter elkaar op een lange oprijlaan. Langzaam glijden ze door de hekken die knarsend achter de laatste bus dichtgaan. ‘Wow, een kasteel!’ Dat is wat klinkt in de bussen. Tussen de bomen door zijn zeven torens te zien en voor het bordes naar de grootste toren staan twee standbeelden van metershoge kraaien die boven de hoofden uitsteken. Voordat de studenten naar het kasteel gaan, worden zij gebracht naar een boshut. Hier staan de jaarlaagcoördinatoren op hen te wachten.

11:30 uur: Elk jaar heeft een eigen ruimte

Ieder leerjaar heeft een docent als coördinator. Als de studenten elkaar hebben gezien na een heerlijke zomervakantie is het nu de tijd om naar het kasteel te gaan. Elk jaar heeft een eigen ruimte in het kasteel waar de studenten kunnen verblijven tijdens schooltijd. Leerjaar 1 gaat met mij mee naar onze ruimte dat is versierd met wandkleden, prenten, standbeelden en harnassen. Door de hele kamer staan tafeltjes en stoelen en een haardvuur brandt in het koude kasteel. In een hoek staat een kast met boeken, toverketels en kaarten van het sterrenstelsel.

12:00 uur: Een feestelijke lunch

De school loopt uit naar de Grote Zaal waar op de lange tafels een heerlijke lunch klaarstaat. Voordat het zover is spreekt Anaïs Storm de school toe.

Studenten! Ik ben verheugd om jullie te zien aan de start van een nieuw schooljaar. Een nieuw jaar brengt nieuwe kansen met zich mee. Zo zijn er dit jaar de Zwerkbalwedstrijden, maar tijdens de lessen zijn er jaarlaagpunten te verdienen. Doe je best en sleep de beker naar je eigen klas.

Voordat wij gaan beginnen aan deze verrukkelijke lunch wil ik eerst een aantal mededelingen doen: de badkamer bij leerjaar vier is tot noch toe niet te gebruiken en voor het vak Toverdranken is er een nieuwe professor. Bij deze ons welkom aan Professor Anne de Jong.

Eet smakelijk!

Anaïs Storm
Schoolhoofd

13:00 uur: Rondleiding door het kasteel

De eerstejaars krijgen van mij een rondleiding door het kasteel. Ik laat zien hoe je van de Grote Zaal in het midden van de kasteel komt, van waaruit je naar de meeste ‘pleinen’ kunt gaan. Zo komen we langs alle lokalen, een winkel, waar de personeelskamer is, waar het schoolhoofd haar kamers heeft en waar de bibliotheek met de studiezaal te vinden is. Wij trekken deuren open van alle lokalen om een eerste indruk te krijgen en daarom duurt een rondleiding bijna twee uur.

15:00 uur: het lesrooster

Op de eerste schooldag worden de lesroosters uitgedeeld. Alle leerjaren zijn verdeeld in drie klassen die van de jaarlaagcoördinator het lesrooster krijgen. De benodigde boeken en materialen worden bekeken en dan zit de eerste schooldag er officieel op. Om 16:00 uur verlaten de kinderen het kasteel om naar een bijgebouw verder kennis te maken met hun klasgenoten.

Zou jij deze eerste schooldag overleven?

Nog een extraatje. De volgende keer ga ik het hebben over de vakken van deze toverschool. Ben jij alvast benieuwd? Dan kun je het rooster van leerjaar één downloaden.

De eerste schooldag op een toverschool
No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *