Mijn eerste ervaring met de Purpuz planner | Review

Clen Verheij bedacht na een modieuze burn-out de Purpuz planner. De agenda is bedoeld als methode om je doelen in balans te behalen. In mijn eigen woorden gezegd stapje voor stapje. De planner mocht ik gebruiken en dat komt goed uit, omdat ik nieuwsgierig ben. Vorig jaar maakte ik gebruik van de Essentialiving-planner, maar helaas verwaterd het bijhouden na enkele maanden. Ik ben nu begonnen aan mijn eerste ervaring met de Purpuz planner. Dus, wil jij je doelen halen? Lees door 😉

Stapje voor stapje

Als je het boekwerk voor het eerst openslaat, denk je: waar begin ik aan?! Gelukkig staat het gebruik van de planner stap voor stap uitgelegd. Ik snap nu het belang van het doorlezen, want je doel wordt per stap duidelijker. In het kort:

  1. Maak een mindmap van alle doelen die je wilt behalen.
  2. Via een matrix bepaal je het doel waar je voor gaat.
  3. In het Purpuz plan bepaal je uit welke stapjes het gekozen eind bestaat.
  4. Een tijdpad voor alle losse stapjes volgt. Hieraan koppel je een tijd en vervolgens bepaal je de einddatum van het doel.
  5. In de maandplanning kun je vermelden aan welke stapjes je wilt werken.
  6. Vervolgens kun je per week aangeven wanneer je wat gaat doen. Wat ik het makkelijkste vind is om dat te doen per blok die ik markeer met een andere kleur.
  7. Op de dag zelf ga je aan de gang met je to-do. Bedenk wat je vandaag voor positiefs gaat doen en succes.

Lees meer: Een planning maak je op deze manier

Mijn invulling van de Purpuz planner

Samenvattend zijn mijn doelen voor de Purpuz planner Spaans leren, een eigen woning, sporten en werken aan De Paarse Uil. Het doel van mijn keuze is gevallen op mijn eigen hobbybedrijfje: dpu. In vijftien stappen heb ik omschreven wat ik behaald wil hebben voor 1 juli van dit jaar. Een halfjaar te gaan om het begin op te bouwen. De eerste drie stapjes om te doen voor januari zijn: inschrijven bij de Kamer van Koophandel, gedichten plaatsen op website en sociale media en een start maken met het inrichten van de website.

Praktisch en visueel

Het grootste voordeel van de Purpuz planner vind ik dat je je doelen visueel maakt. Ik merk dat ik hierdoor eerder getriggerd ben om door te gaan met mijn doelen. Het lastigste is echter wel of ik de planner per boek ga gebruiken. Hoe mooi zou het zijn als deze gesynchroniseerd kan worden met de telefoon, zodat je digitaal kan bijhouden wat te doen? Mijn eerste ervaring met de Purpuz planner is goed. Het stappenplan helpt je met het behalen van je doelen, maar je wordt ook op het hart gedrukt dat jij de enige bent die je eigen doelen kan behalen. En dat is natuurlijk ook zo.

Hieronder in de galerij vind je mijn invulling van deze planner.

De Purpuz Planner kan je bestellen op de website van Purpuz. De Purpuz Planner kost € 34,99. De roze limited edition versie kost €39,97. Ben jij nieuwsgierig geworden naar de Purpuz Planner?

P.S. Volg je mij al?
Facebook
Instagram

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *