Dikke vingers en dikke voeten: auw!

Heb jij ook last van opgezwollen vingers en tenen? Vanochtend werd ik wakker met het gevoel dat het bloed in mij zich heeft opgehoopt op deze plekken. Als je de dag goed wilt starten, is dat geen goed begin. Zelfs de adertjes door mijn vingertoppen zijn nu zichtbaar blauw gekleurd aan het oppervlak, wat ik toch een akelig gezicht vind. De afgelopen weken heb ik vaker last van dikke vingers en dikke voeten, maar wat de precieze oorzaak hiervan is, heb ik nog niet kunnen achterhalen.

Google raadplegen bij eventuele ongemakken zoals deze zijn niet altijd gewenst, of handig. Er wordt gezegd eigen dokter spelen angstig maakt en dat je beter in levende leven zelf een bezoek kunt brengen. Eigenwijs zoals ik ben, zoek ik het toch even op. Het gekke is dat ik mij in een aantal symptomen toch kan herkennen, maar welke? Ik merk een lichte verkleuring van de huid, mijn vingers tintelen van binnenin, maar voelen verdoofd aan van buiten. Het bewegen van de vingers gaat prima, maar de warmte is niet normaal.

Dikke vingers, maar ook nog eens dikke voetjes

Over de gezwollen voetjes kon ik niet zoveel vinden. Wat ik voel is echter hetzelfde. Op een Vlaamse website lees ik dat vochtproblemen een veelvoorkomende oorzaak is, want vocht laat de lichaamsstoffen circuleren, of afscheiden. Het is maar hoe je het wilt noemen. Ik heb geen biologie gestudeerd. De eerste de beste oplossing is meer drinken, om meer vocht binnen te krijgen. Waar ik op dit vlak tegenaan loop, is dat drinken niet mijn specialiteit is. En als ik een glas uit de kast pak, dan is het een XXL-longdrink, want dat drinkt prettig. En in één keer bijna een halve liter. Mooi meegenomen.

De dikke vingers, dikke voeten zullen nog wel even aanhouden. In het nieuwe jaar moet dit ongemak toch wel verdwenen zijn? De komende periode is mijn agenda rustiger. Dus ik kan gaan genieten van een goed uiteinde en het begin van 2020.

Heb jij tips wat mij zou kunnen helpen?

Voor 2018 schreef ik het volgende kerstgedicht. Binnenkort een terugblik op 2020!

No votes yet.
Please wait...

3 Comments

  1. Marsha schreef:

    Heb er zelf nog nooit last van gehad. Zal wel even langs een dokter gaan als het aan blijft houden. Beterschap!

  2. rachel schreef:

    heeeeel veeeeel drinken!! klinkt raar maar is wel zo en veel bleekselderij door je voeding doen of zo eten 😉 en groene thee drinken

  3. Heb geen tips helaas, maar hoop dat je er gauw vanaf bent.
    Anders toch even een dokter raadplegen als het te lang aanhoudt?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *