Hangertje met edelstenen: 4x mijn meestgebruikte

MC Kleuver/ januari 18, 2020/ Edelstenen/ 10 comments

Als je mij al wat langer volgt, heb je in de gaten gehad dat ik vaak rondloop met een edelsteen. Op het moment dat ik dit schrijf, is het donderdagavond en heb ik een drukke dag gehad op het werk. Aan het hangertje blinkt een groen steentje dat ze een smaragd noemen. Deze zocht ik vanochtend uit om te dragen, omdat ik een gevoel had dat ik genoeg emoties te verwerken zou hebben. Aan elk steentje zit een betekenis vast, maar de krachten werken het beste naarmate je je bindt aan de steen. Ik heb meerdere edelstenen die aan een ketting kunnen hangen. Daar vertel ik je graag meer over.

Versteend hout

Het klinkt een beetje gek, maar versteend hout is het ondergeschoven kindje onder de populaire edelstenen. Snap je een beetje wat ik bedoel? Het is het net niet, maar heeft toch een behoorlijke reputatie. Verdriet en boosheid vloeien weg bij het dragen van deze steen. Negatieve energie wordt omgekeerd, omdat de steen werkt als kalmerend middel. Het is eigenlijk een medicijn van materiaal.

Lees meer: 3 keer supergoed werkende edelsteen

Tijgeroog

Voor twee weken is tijgeroog mijn favoriete steen geweest. Het stabiliseren van gevoel is voor mij de belangrijkste eigenschap, maar dat hoeft het voor jou niet te zijn. In het boek Stenen & Kristallen van Lisa Butterworth staan voor elke steen drie toepassingen geschreven. Bij tijgeroog staat onder andere dat je de steen kunt dragen voor een goed humeur. Wat een idee šŸ˜‰

Het beste hangertje met edelstenen: zwarte onyx

Het glanst in het licht, de zwarte onyx. Dit mineraal heeft bijzonder veel fijne eigenschappen. Namelijk zelfvertrouwen versterken, gronden in tijden van veranderingen, motiveren, wilskracht en zelfdiscipline. Als ik dat niet al had, dan nu wel. Een weetje voor deze steen is dat het Ć©Ć©n van de stenen is die behoort tot de Steenbok.

Lees meer over de zwarte onyx op Spiritual Garden.

Hematiet

De vierde en de laatste steen om het artikel mee af te sluiten. Ik merk dat veel stenen de eigenschap hebben om te gronden en angst te verminderen. Hematiet is een stress-steen en dat is de reden dat die goed bij mij past. Het geeft focust en balanceert de energieĆ«n van de chakraā€™s. Tevens vind ik de grijze kleur mooi subtiel waardoor het overal bij te dragen is.

Morgenochtend kies ik weer een hangertje met edelstenen uit die dan het beste bij de dag past.
Welke steen heeft voor jou de meeste waarde?

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
Share this Post

About MC Kleuver

Sinds 2016 schrijft MC Kleuver elke week een column over wat hem bezighoudt. Daarnaast schrijft hij gedichten en is zijn eerste gedichtenbundel uitgebracht in 2018. De belangrijkste onderwerpen op deze blog zijn: autisme, boeken, edelstenen, natuur, geluk en Gelderland.

10 Comments

 1. Ik heb ooit van mijn zus een steen uit Nieuw Zeeland gekregen. Er za een briefje bij met de betekenis, maar die weet ik niet meer, ( het is ruim 20 jaar geleden) maar toch draag ik hem nog vaak en heb altijd het idee dat de steen me kracht geeft, zelfvertrouwen. De zwarte Onyx zou wel iets voor mij zijn.

 2. ik geloof niet in de steentjes om je nek altijd šŸ˜‰

 3. Ik vind edelstenen erg leuk, maar om een of andere reden raak ik ze altijd kwijt.
  Liefs,
  Elles

 4. ik heb edelsteenkunde gehad en ben altijd gefascineerd door edelstenen. maar ik geloof niet zo erg in de werkzaamheden van een steen

 5. Ik heb dit ooit wel eens gehad, maar ik moet zeggen dat ik hier al heel lang niks meer mee doe!

  1. Leuk dat je dat draagt. Ik weet de betekenis vaak niet maar vind edelstenen altijd wel mooi en bijzonder. Er is een mooie blauwe met een lastige naam, was het lapi lazuli? Dat is mijn favoriet.

 6. Interessant om te lezen. Vroeger toen ik een tiener was droeg ik er ook een die ik toen van mijn oma had gehad. Ik heb alleen geen idee meer wat voor soort steen het was.

 7. Dit vind ik ook zo fascinerend! Geloof jij in de werking ervan?

 8. Zeer interessante blog. Ik had er eentje op mijn sterrebeeld. Het was blauw heb geen idee hoe het heette.

 9. Wat een bijzondere hangertjes. Zeker als je er ook baat bij hebt!

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>
*
*