Een boswandeling: relaxter kan het niet

De temperaturen gaan omhoog en de zon laat zich regelmatiger zien. Ik ben graag tussen de bomen te vinden voor een goede boswandeling. Dat vind ik relaxt, maar weinig jongeren zijn er nog in het bos te vinden en dat is iets wat ik jammer vind. Waarom? Het bos is een prachtige plek, omdat je daar heerlijk kunt uitwaaien en kunt nadenken. Dat gaat gemakkelijk omdat het zo stil is. Daarnaast is het bos een mooie plek voor het opdoen van inspiratie. Wist je dat mijn verhalenserie De Jongen voor het grote deel op de Veluwe afspeelt? Ik kom er met grote regelmaat en heb er al heel wat uurtjes doorgebracht. Dat is simpelweg waarom ik zo verknocht ben aan deze plek.

Wanneer de zon een beetje straalt en ik mij thuis zit te vervelen, kijk ik door het raam. Snel maak ik de keuze om mijn wandelschoenen aan te trekken voor een trip naar het bos. Vervolgens loop ik de straat uit en met tien minuten ben ik omringd door een pad en heel veel bomen. Ik haal een keer diep adem en laat de lucht langzaam ontsnappen uit mijn dan bolle wangen. Mijn hartslag vertraagd en ik kom nu echt tot rust. Dat vind ik een fijn moment. Echt even iets voor mijzelf. Voor een uur of twee kan ik mijn gedachten analyseren en niets anders doen dan dossiers in de goede ladekast van mijn brein opslaan. Heb jij weleens gemerkt hoe fijn dat is?

Een boswandeling: welk pad neem ik?

Hallo is het enige wat ik zeg als ik iemand passeer. Op gevoel loop ik door het bos met vaak dezelfde keuze. Ga ik hier linksaf, rechtsaf of nog een keer rechtdoor? Dat is soms wel een moeilijke keuze. Ik vind het leuk om nieuwe stukken van het bos te ontdekken, want met dat zonnetje kan ik daar alleen maar vrolijker van worden. Zoals je wellicht vermoedt ben ik nieuwsgierig aangelegd en neem ik graag een kijkje. Ik woon aan de rand van de Veluwezoom, waar ik vele kilometers kan slijten aan een boswandeling op een relaxte manier. Heb ik al benadrukt hoe jammer ik het vind dat vele jongeren zich niet meer in het bos laten zien? Relaxter kun je je dag niet doorkomen.

Een boswandeling: relaxter kan het niet

Ben jij benieuwd naar een wandelroute in verschillende afstanden? Bij Staatsbosbeheer kun je nu kiezen uit 614 routes. Veel plezier met wandelen!

No votes yet.
Please wait...

27 Comments

 1. nicole orriens schreef:

  In Japan noemen ze dat ‘een bosbad nemen.’ Grappig hè. Ik vind ook dat je rustig wordt van een wandeling in het bos. Vandaag regent het helaas wel erg veel voor een boswandeling.

 2. Chicamoms schreef:

  Heerlijk. Ben net aangekomen in Zweden en zal ook veel gaan wandelen!

 3. Janet schreef:

  Wanneer de zon tevoorschijn komt, trek ik er ook graag op uit. Ik vind wandelen ook heerlijk, vooral in het bos.

 4. An schreef:

  Kom eens naar het Zoniënwoud bij Brussel, al je van bossen houdt. Het is supermooi! Ben er bijna ook elk weekend te vinden.

 5. Wendy Schuchmann schreef:

  Wandelen is heerlijk, zeker nu de lente in aantocht is. Wat een geluk om zo dicht bij natuur te wonen.

 6. Balou schreef:

  Super dat je daar echt tot rust kan komen en je gedachten weer even op orde kunt krijgen!

 7. Lodi schreef:

  Heerlijk, wij wandelen ook graag in het bos en ik vind het altijd zo leuk dat men zo aardig gedag zegt tegen elkaar. Naast het bos vind ik de duinen ook erg leuk om te wandelen.

 8. Victot schreef:

  Een boswandeling is ook fijn, ik doe het geregeld met mijn gezin. Even uitwaaien

 9. Debby schreef:

  Ik vind wandelen langs het strand ook heel relaxed 🙂

 10. Nadia schreef:

  Onze boswandelingen zijn meestal op het moment dan ons ventje niet stopt met rond stuiteren… Hij moet dan echt energie kwijt, dus gaan we lekker wandelen en dieren zoeken of de natuur op een andere manier ontdekken.

 11. Melissa schreef:

  Zo heerlijk ik maak ook regelmatig een wandeling word zo vrolijk van. Minder vrolijk word ik van deze regenen wind

 12. Leuk om te lezen! Ik ben ook gek op wandelen en in het bos vind ik het leuk om een keer het andere pad te kiezen. Soms kom ik in een bos met mijn man en dan laat ik hem altijd kiezen waar hij heen wil (als het bos onbekend is), omdat ik zelf wel eens de verkeerde keuze maak 😛

 13. Cynthia schreef:

  Het bos én de zee. Dat zijn voor mij de plekken om heerlijk tot rust te komen

 14. An schreef:

  Ik woon gelukkig zelf vlakbij een bos en ben er wekelijks. Ik vind het heerlijk!!!

 15. Custodia Chineva schreef:

  Bos doet echt goeds met een mens hoor, komt vast door de lekker lucht, en wandelen is heerlijke zeker nu.

 16. Custodia Chineva schreef:

  Bos doet echt goeds met een mens hoor, komt vast door de lekker lucht, en wandelen is heerlijke zeker nu….

 17. Daniëlla schreef:

  Ik vind wandelen heerlijk. Zeker nu m’n dochtertje wat ouder is en ze zelf ook wat mee kan stappen. En in het bos is natuurlijk wel altijd wat te zien voor zo’n kleintje. 😄

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *