Written by 06:00 Blog • 27 Comments

Een boswandeling: relaxter kan het niet

Een boswandeling

De temperaturen gaan omhoog en de zon laat zich regelmatiger zien. Ik ben graag tussen de bomen te vinden voor een goede boswandeling. Dat vind ik relaxt, maar weinig jongeren zijn er nog in het bos te vinden en dat is iets wat ik jammer vind. Waarom? Het bos is een prachtige plek, omdat je daar heerlijk kunt uitwaaien en kunt nadenken. Dat gaat gemakkelijk omdat het zo stil is. Daarnaast is het bos een mooie plek voor het opdoen van inspiratie. Wist je dat mijn verhalenserie De Jongen voor het grote deel op de Veluwe afspeelt? Ik kom er met grote regelmaat en heb er al heel wat uurtjes doorgebracht. Dat is simpelweg waarom ik zo verknocht ben aan deze plek.

Wanneer de zon een beetje straalt en ik mij thuis zit te vervelen, kijk ik door het raam. Snel maak ik de keuze om mijn wandelschoenen aan te trekken voor een trip naar het bos. Vervolgens loop ik de straat uit en met tien minuten ben ik omringd door een pad en heel veel bomen. Ik haal een keer diep adem en laat de lucht langzaam ontsnappen uit mijn dan bolle wangen. Mijn hartslag vertraagd en ik kom nu echt tot rust. Dat vind ik een fijn moment. Echt even iets voor mijzelf. Voor een uur of twee kan ik mijn gedachten analyseren en niets anders doen dan dossiers in de goede ladekast van mijn brein opslaan. Heb jij weleens gemerkt hoe fijn dat is?

Een boswandeling: welk pad neem ik?

Hallo is het enige wat ik zeg als ik iemand passeer. Op gevoel loop ik door het bos met vaak dezelfde keuze. Ga ik hier linksaf, rechtsaf of nog een keer rechtdoor? Dat is soms wel een moeilijke keuze. Ik vind het leuk om nieuwe stukken van het bos te ontdekken, want met dat zonnetje kan ik daar alleen maar vrolijker van worden. Zoals je wellicht vermoedt ben ik nieuwsgierig aangelegd en neem ik graag een kijkje. Ik woon aan de rand van de Veluwezoom, waar ik vele kilometers kan slijten aan een boswandeling op een relaxte manier. Heb ik al benadrukt hoe jammer ik het vind dat vele jongeren zich niet meer in het bos laten zien? Relaxter kun je je dag niet doorkomen.

Een boswandeling: relaxter kan het niet

Ben jij benieuwd naar een wandelroute in verschillende afstanden? Bij Staatsbosbeheer kun je nu kiezen uit 614 routes. Veel plezier met wandelen!

No votes yet.
Please wait...
Close