Written by 05:44 Blog • 9 Comments

Een maand zonder risperdal: een terugblik

Een maand zonder risperdal

Op 5 april zat ik bij de dokter en dat voelde als de grote dag. In februari werd duidelijk dat stoppen met het medicijn risperdal nog niet raadzaam was. Dat komt door de rumoerige en onstabiele tijd. Vanaf januari was ik al wel gehalveerd, maar daar merkte ik aanvankelijk niet veel van. Het enige is dat ik moest wennen aan het in slaap komen, maar daarover later meer. De vrijdag van het bezoek liep ik lachend de spreekkamer binnen. Ik voelde namelijk dat het de tijd was om te stoppen met zeven jaar stoffen in mijn lichaam doorslikken.

De huisarts heeft mij een aantal vragen gesteld. De stabiliteit is weer terug en mijn werk gaat juist beter. Daarnaast heb ik voldoende energie om mijn hobby’s op te pakken en met vrienden af te spreken. Dat waren zo ongeveer toch de voorwaarden om te mogen stoppen. Binnen vijf minuten was ik weer op weg naar huis. Na zeven jaar lang risperdal te hebben genomen, ben ik nu vrij van medicijnen. Die avond was ik vrolijk, maar de volgende ochtend niet meer. Helemaal op eigen kracht moest ik in slaap zien te vallen, maar dat viel niet mee. Volgens mij heb ik elk uur die nacht op de wekker gezien.

Zonder risperdal meer prikkels

Prikkels komen sterker binnen dan met de medicijnen en ik had niet verwacht dat dat mij zo zou beïnvloeden. In zeven jaren heb ik echter veel over mijzelf geleerd en ik word met het jaar makkelijker. Als iets vandaag niet kan dan komt het morgen wel. Dus als ik dit artikel vandaag niet zou tikken dan wel een andere dag. Dat is vrij nieuw voor mij, kan ik je zeggen. Die prikkels zijn soms wat moeilijk, want dat had ik niet verwacht. Blij ben ik, dat ik geen last heb van stemmingswisselingen. Dat is namelijk waar ik bang voor was. Zoiets zou ik niet willen. Nog steeds oppie-toppie-vrolijke-Mitchie.

Een maand zonder risperdal
No votes yet.
Please wait...
Close