Written by 06:00 Blog, Geld • 13 Comments

Een spaarrekening die stopt, wat nu te doen?

een spaarrekening die stopt

Het zien groeien van je spaarcenten blijft toch iets leuks. Daarom spaar ik nu maandelijks, geheel automatisch, €10 op een apart spaardoel. Het fijnste is dat je je spaarpot ziet groeien, zonder dat je daar een intensieve inspanning voor hoeft te leveren. Naast deze manier van sparen heb ik een extra spaarrekening waar maandelijks een bedrag naar wordt overgemaakt. Aan deze spaarrekening mag ik niet komen, want deze is voor het ‘grote-mensen-leven’. Het kopen van een huis bijvoorbeeld of wanneer de wasmachine toe is aan vernieuwing. Enkele weken terug kreeg ik bericht dat de ABN AMRO stopt met het aanbieden van spaarrekeningen. Het bedrag wat op 1 september op deze rekening staat, wordt dan overgemaakt naar mijn reguliere betaalrekening. Een spaarrekening die stopt, wat nu te doen?

Spaarrekening die stopt, en nu?

De rentes zijn laag en bij sommige banken staat deze voor een spaarrekening op 0,0 procent. Dat wil zeggen dat banken je niet helpen om meer te sparen, maar dat je bijna zou moeten betalen om het geld op de rekening te laten staan. Dan is een wollen sok aan de schouw makkelijker. Daarom ging ik een spaarrekening vergelijken met de website spaarrente.nl. In één overzicht vind je een lijst met banken met de naam van de desbetreffende rekening. Er wordt ook vermeld hoeveel spaarrente je maximaal op dit moment van een rekening openen ontvangt. ABN AMRO en ING staan onderaan in deze lijst. De meer onbekende banken staan bovenaan. 

Idee: sparen met een vast rentebedrag

Ik zit eraan te denken om een bedrag vast te zetten bij een bank. Hierover zou je vervolgens deposito rente kunnen ontvangen. Er zitten wel een aantal voorwaarden aan. Bijvoorbeeld dat je dit bedrag een langere tijd niet nodig hebt, omdat je de hoeveelheid rente en de periode vooraf afspreekt. Op deze manier ben je ervan verzekerd dat je opbrengst hebt. Wederom staat ABN AMRO onderaan in de lijst en de ING biedt helemaal geen depositorekening aan. Het zijn veelal buitenlandse aanbieders, bijvoorbeeld Bigbank en Raisin die kenbaar maken een hoge rente te geven op spaardeposito. Maar ik kan mij ook voorstellen dat je kiest voor een bank waarbij je al enige ervaring hebt. Daarom zat ik te denken om een spaarrekening te open bij Knab. 

Nog in twijfels

Vriezer of koelkast kapot, de bank die doorzakt of de auto die in de prak is gereden. Ja, dat zijn grote kosten die ik niet van mijn betaalrekening wil betalen. Het is goed om te sparen voor zulke dingen, net als dat we dat doen voor een vakantie of een andere auto. Een spaarrekening ga ik dit jaar sowieso bij een andere bank openen, maar ik ga goed nadenken over welke bank ik kies. Er zijn zoveel opties en keuzes te maken. Gelukkig biedt spaarrente.nl een overzicht. Waarbij ik denk dat Knab een goede kanshebber is. 

Maak jij gebruik van een aparte spaarrekening? Bij welke bank? Ik lees je tip graag. Dus voel je vrij om een bericht hieronder achter te laten. 

Dit artikel is een samenwerking.

Rating: 5.0/5. From 3 votes.
Please wait...
Close