Written by 06:00 Blog, Samenwerking • 11 Comments

Een tweede monitor voor thuiswerken | waarom?

Thuiswerken met een tweede monitor

Hoe lang werk jij onderhand al thuis? Op een periode na, heb ik gedeeltelijk op kantoor en de rest van de tijd aan de eettafel gewerkt. Thuis dus. De ruimte die ik daar tot mijn beschikking heb, is niet groter dan een enkele kamer. Het beeldscherm van mijn laptop lijkt aan het beschikbare oppervlak te zijn aangepast. Dat is echter te klein, zodat als ik een Excellijst tegelijk met een andere pagina wil bekijken, de tekst niet meer lezen kan. Thuiswerken met een tweede monitor lijkt me daarom heerlijk werken. Het begint namelijk irritant te worden om steeds het lettertype te moeten vergroten.

Internetcafé

Thuis begint het op een internetcafé te lijken. Een playlist wordt afgewerkt door de boxen, een internetkabel verbindt de computer met de gehele wereld terwijl ik op mijn laptop druk aan het werk ben. Vergeet ook de smartphones niet die ernaast liggen. Nu niet alle collega’s op kantoor zijn, is het handiger om te bellen wanneer je een antwoord op korte termijn wilt horen. Of om gewoon een praatje te maken. Je moet iets om elkaar te bereiken. Hoewel ik alles nog prima zie, wordt het wel lastiger om tabellen af te lezen als ze heel klein op het beeldscherm worden weergegeven. Ook met grote projecten, zoals mijn blog (😉) is het handig om tabellen of opmaak groot te kunnen zien.

Belangrijk aan een tweede monitor

Wat vind ik belangrijk aan een monitor? Uiteraard dat deze gemakkelijk kan worden aangesloten en dat ik op twee monitoren tegelijk kan kijken. Ik vind het fijn als een beeldscherm een niet al te dikke rand heeft, want dat vind ik niet mooi. Uiteraard is een beeldscherm een gebruiksvoorwerp en dat heeft heel vaak een lampje dat brandt. Altijd fijn als zoiets uit kan, want ik slaap namelijk ook in dezelfde ruimte. Ik blijf anders gerust de hele nacht wakker. De prijs van een monitor is ook meebepalend. Ik geef namelijk niet snel geld uit en zeker niet aan een duurdere monitor, zoals een gaming monitor. Waarschijnlijk ben ik één van de weinige jongeren die niets met gamen heeft.

Overzichtelijker werken

Thuiswerken met een tweede monitor lijkt me ideaal. Eind december ben ik jarig. Dus dat komt dichterbij. Daarmee heb ik een nieuw spaardoel. Want hoe fijn zou het zijn om in het nieuwe jaar te starten met een fijnere thuiswerkplek. Heel prettig! Ook zodat ik de tekstgrootte niet meer hoef aan te passen, maar wel meerdere tabbladen tegelijk kan overzien. Dat maakt het werk, schrijven, foto’s uitzoeken en andere zaken een stuk overzichtelijker.

Heb jij een tweede monitor en waarvoor gebruik jij deze het meest?


Uitgelichte afbeelding door Claudio Schwarz op Unsplash.

Dit artikel is een samenwerking.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Close