Een tweede monitor voor thuiswerken | waarom?

Hoe lang werk jij onderhand al thuis? Op een periode na, heb ik gedeeltelijk op kantoor en de rest van de tijd aan de eettafel gewerkt. Thuis dus. De ruimte die ik daar tot mijn beschikking heb, is niet groter dan een enkele kamer. Het beeldscherm van mijn laptop lijkt aan het beschikbare oppervlak te zijn aangepast. Dat is echter te klein, zodat als ik een Excellijst tegelijk met een andere pagina wil bekijken, de tekst niet meer lezen kan. Thuiswerken met een tweede monitor lijkt me daarom heerlijk werken. Het begint namelijk irritant te worden om steeds het lettertype te moeten vergroten.

Internetcafé

Thuis begint het op een internetcafé te lijken. Een playlist wordt afgewerkt door de boxen, een internetkabel verbindt de computer met de gehele wereld terwijl ik op mijn laptop druk aan het werk ben. Vergeet ook de smartphones niet die ernaast liggen. Nu niet alle collega’s op kantoor zijn, is het handiger om te bellen wanneer je een antwoord op korte termijn wilt horen. Of om gewoon een praatje te maken. Je moet iets om elkaar te bereiken. Hoewel ik alles nog prima zie, wordt het wel lastiger om tabellen af te lezen als ze heel klein op het beeldscherm worden weergegeven. Ook met grote projecten, zoals mijn blog (😉) is het handig om tabellen of opmaak groot te kunnen zien.

Belangrijk aan een tweede monitor

Wat vind ik belangrijk aan een monitor? Uiteraard dat deze gemakkelijk kan worden aangesloten en dat ik op twee monitoren tegelijk kan kijken. Ik vind het fijn als een beeldscherm een niet al te dikke rand heeft, want dat vind ik niet mooi. Uiteraard is een beeldscherm een gebruiksvoorwerp en dat heeft heel vaak een lampje dat brandt. Altijd fijn als zoiets uit kan, want ik slaap namelijk ook in dezelfde ruimte. Ik blijf anders gerust de hele nacht wakker. De prijs van een monitor is ook meebepalend. Ik geef namelijk niet snel geld uit en zeker niet aan een duurdere monitor, zoals een gaming monitor. Waarschijnlijk ben ik één van de weinige jongeren die niets met gamen heeft.

Overzichtelijker werken

Thuiswerken met een tweede monitor lijkt me ideaal. Eind december ben ik jarig. Dus dat komt dichterbij. Daarmee heb ik een nieuw spaardoel. Want hoe fijn zou het zijn om in het nieuwe jaar te starten met een fijnere thuiswerkplek. Heel prettig! Ook zodat ik de tekstgrootte niet meer hoef aan te passen, maar wel meerdere tabbladen tegelijk kan overzien. Dat maakt het werk, schrijven, foto’s uitzoeken en andere zaken een stuk overzichtelijker.

Heb jij een tweede monitor en waarvoor gebruik jij deze het meest?


Uitgelichte afbeelding door Claudio Schwarz op Unsplash.

Dit artikel is een samenwerking.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

11 Comments

 1. Krystle schreef:

  Ik ben ook eind december jarig 🙂 . Ik werk altijd op mijn laptop maar kan me voorstellen dat je een tweede monitor erg handig vind.

 2. Tania schreef:

  Op kantoor hebben wij ook 2 monitors en bij het thuiswerken op mijn laptop mis ik toch ook soms een tweede scherm. Voor bepaalde dingen is dit echt wel handig

 3. Marieke schreef:

  Ik heb één scherm, maar die is wel 24 inch dus heel wat groter dan een laptop scherm. Ik zou het liefste een 27 inch scherm willen hebben. Ik heb maar één scherm op advies van een werkplekonderzoek, ivm mijn chronische nekpijn dan hoef ik niet schuin te kijken.

  • Mandy schreef:

   Dit lijkt me dus helemaal niet handig maar ik heb er ook geen verstand van. Ik werk niet thuis of achter een computer, geen idee of dit handig is. Ik heb een macbook en die is perfect voor waar ik hem voor nodig ben

 4. Amina schreef:

  Een tweede monitor is mega handig, ook als je thuiswerk. Ik kan me voorstellen dat wanneer je geen gamer bent, je ook niet op een megagroot scherm op je kamer zit te wachten. Weet je zeker dat je werk geen deel kan vergoeden hiervoor, ook voor een 2e monitor? En is je stoel ook goed?

 5. Tessa schreef:

  Ik werk niet thuis (werk in de zorg als verpleegkundige in opleiding), maar heb wel regelmatig online les. Verschrikkelijk vind ik dat. Enige voordeel is dat ik de hele dag lekker muziek kan luisteren en geen reistijd heb

 6. Deborah schreef:

  Ooh ja twee monitoren is ook wat ik in het nieuwe jaar ff ga fixen. Ik werk nu met twee laptops. Noodgedwongen omdat op 1 gewoon niet alles te lezen is. Maar deze krijg ik niet verbonden want twee verschillende types…. Gelukkig mag ik op kosten van de baas een scherm aanschaffen. Dus dat gaan we mooi ff regelen.

 7. Ik heb thuis al jaren een tweede scherm.
  Thuis hebben we zelf ons bureau gemaakt.
  Dusdanig groot dat mijn vriend en ik naast elkaar kunnen zitten met voldoende ruimte voor dus … 4 grote schermen.
  Uiteindelijk zijn we hiervoor gegaan omdat we beiden gamers zijn.
  Maar aangezien we veel meer met onze pc doen merk je al heel snel dat 2 schermen ontzettend meer gemak biedt.
  Op de werkvloer kan ik dus echt niet zonder een tweede scherm.

 8. Melissa schreef:

  Heb enkel een laptop en dat gaat voor mij nog prima. Denk ook niet dat ik snel voor tweede scherm zou gaan. Vind 1 wel rustig

 9. Nicole Orriëns schreef:

  Mijn man heeft dat ook! Het lijkt me inderdaad wel prettig werken, maar ook wel heel lelijk op mijn bureau : )

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *