De emotioneelste zomerhits van 2020 met Maan en Rolf

De verwachtingen zijn dat wij Nederlanders de zomervakantie in eigen land gaan doorbrengen. Dat lijkt mij een heel goed idee, want we willen geen tweede explosie. Die vermoedelijk nog erger kan zijn dan we al gehad hebben. Ik ging op zoek naar nummers waarvan ik vermoed dat deze gaan doorbreken dit jaar, omdat ze in de top40 van Sterren.nl staan. Het zijn wel de emotioneelste zomerhits van 2020 dus ik hoop dat je niet gaat huilen hehe.
De vijf nummers die ik heb uitgekozen, ontdek je hieronder.

De emotioneelste zomerhits van 2020 op een rij

Rode Wijn – Maan & Kraantje Pappie

Nog nooit. Echt nog nooit in mijn hele leven heb een glas wijn gedronken. Ik heb daarom ook geen idee van de smaak. Soms moet je gewoon lachen met goede rode wijn. De tekst is een beetje somber voor een zomerhit, maar is uitstekend om te draaien als je je vakantieliefde dit jaar vaarwel moet zeggen. Of om toe te geven dat het dit jaar überhaupt geen vakantieliefde wordt. 😉

Lees meer: Gedicht: mijn handpalmen tegen elkaar gedrukt

What A Man Gotta Do – Jonas Brothers

I’m Yours! Dat zou ik misschien wel willen ja… Het is een heerlijk uptempo nummertje dat zegt wat een man moet doen. Specifiek gericht op het zien van een nieuwe liefde. De clip is niet geheel mijn stijl. Het spat er bijna vanaf dat het Amerikaans is en dat is niet erg, want dat moet er vanaf spatten. Als vanzelfsprekend. What A Man Gotta Do!

Never Seen The Rain – Tones And I

Oei. Regen middenin de zomer dat voorspeld niet veel goeds. Het nummer begint rustig met een paar noten van de piano. Ik ga iets toegeven waar je niet van mijn terugdeinzen, maar ik heb hier eigenlijk niets mee. Ik vind het maar onduidelijk gebrabbel en gekreun. Toch geloof ik wel dat Never Seen The Rain oprecht gezongen is en dat is de reden dat ik het in dit artikel heb opgenomen.

Perfect – Lucas & Steve (feat. Haris)

Ja, dit is meer wat er met een zomerhit wordt bedoeld. De woorden volgen elkaar met een ritme op dat perfect past in het beeld. In het beeld van het strand waar mensen chillen, maar waar de sportiefste mensen aan het badmintonnen zijn. Uiteraard gaat Perfect ook weer over de liefde.

Rely on me and baby you won’t be nervous
‘Cause if we give it a shot then we could be perfect

Lees meer: Muziek uit je eigen streek luisteren

Como Tu – Rolf Sanchez

Vertaald betekent Como tu ‘zoals jij’ en dat is natuurlijk een mooie boodschap als je een lekkerding tegenkomt. Want wie is er nu helemaal zoals jou? Niemand natuurlijk! Rolf Sanchez mixt het zwoele Spaans met het duidelijke Nederlands en dus is het zo klaar als een klontje. Rolf maakt zeker een flirterig tintje in het nummer, want laat de nacht maar lang zijn 😏

Zoals je weet is Nederlands echt mijn favoriet. Ik ga daarom het liefste ook los op rode wijn en ik heb nog nooit wijn gedronken, maar ik voel het tijdens het nummer door mijn mond spoelen. Daarbij voel ik ook de terughoudendheid duidelijk aanwezig en dat maakt het zo prachtig. Daar wil ik dit artikel mee stoppen. Dit zijn voor mij althans de vijf emotioneelste zomerhits van 2020.

Mijn nieuwsgierigheid komt hier ook weer naar boven, want wat gaat jouw lievelingsliedje worden van deze zomer?

Photo by Ibrahim Rifath on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *