Energetische coaching: wat doet het met mij?

In 2017 werd duidelijk dat ik ergens aan moest gaan werken. De hoeveelheid stress in mijn lichaam nam zo erg toe dat het een uitweg vond. Die uitweg was geen pleziertje, want ik begon elke ochtend kokhalzend boven de wasbak. Daar moest ik iets mee en een haptonoom vond ik te duur. Mijn persoonlijke begeleider heeft mij energetische coaching aangeboden en dat zag ik zitten. Volop zijn wij daar samen mee aan de slag gegaan.

Ik ga proberen om in mijn eigen woorden uit te leggen wat energetische coaching is. Bindt mij er dus niet op vast dat het juist is verwoord. Energetische coaching is voor mij het bewust omgaan met energieën die door het lichaam stromen. Het klinkt een beetje vaag en het heeft alles te maken met aura’s en chakra’s. Hieronder ga ik meer in de verdieping.

Makkelijkste oefening: afstrijken

Energetische coaching heeft te maken met de energieën in ons lichaam. Om deze te beïnvloeden wordt er gebruik gemaakt van oefeningen op het aura of het chakra. De makkelijkste oefening is het afstrijken. Deze gaat als volgt:
Een tweede persoon strijkt vanaf het hoofd naar beneden over de tenen en werpt dan de energieke lading van zich af door met de handen te schudden. Deze oefening wordt gedaan aan iedere zijde van het lichaam. Doe je dit niet? Dan raakt de energie uit balans.
Persoonlijk vind ik afstrijken een heel fijn gevoel. Door de kippenvel die ik krijg, merk ik dat de stress echt wordt afgevoerd.

Energetische coaching chakra
Photo by Sharon McCutcheon on Unsplash
Photo by Sharon McCutcheon on Unsplash

Iets anders: het basischakra voeden

Deze oefening kan ik ook bij mijzelf doen. Eén van je hand geeft en de ander ontvangt. Met deze gedachte leg ik mijn rechterhand bij mijn stuitje en links op mijn kruin. Ik denk aan de kleur rood. Dit is de kleur van het basischakra. Dan visualiseer ik dat er rode stromen vloeien van mijn stuit naar mijn kruin. Zo voed ik dit chakra.
Het doel hiervan is voeding geven, of energie. Daarbij is het goed voor het zelfvertrouwen en faalangst.

Wat doet energetische coaching met mij?

Na twee opdrachten geef ik nu het antwoord op de vraag. Wat doet energetische coaching met mij?
Ik voel mij lekker schoon als ik energetisch bezig bent geweest, maar soms ook een beetje beduusd. Alsof de tijd even langzamer gaat. Veel mensen voelen zich ontspannender als ze hebben gedoucht. Ik denk dat het daar goed mee is te vergelijken en daarnaast is het een zenmomentje, een me-timemomentje en alle andere woorden die je erbij kan verzinnen.

Energetische coaching laat mij beseffen dat ik soms de drukte van alledag moet opvangen. Al is dat heel aards, het spirituele trekt mijn gedachten los. Het is fijn om de kippenvel te voelen zodat je weet dat de stress wegvloeit. Zo in één keer van je lichaam af.

Ben jij benieuwd naar meer informatie over energetische basiskennis? Op bol.com vind je het boek voor maar €23,50!

Energetische coaching

No votes yet.
Please wait...

21 Comments

 1. Balou schreef:

  Ik doe dit ook en vind het heerlijk! Het is zn prachtige manier van magie!

 2. Henk schreef:

  Belangrijkste om te lezen is dat het je verder helpt!

 3. Anjuli schreef:

  Werken met energie is een zeer krachtige techniek om jezelf terug in balans te krijgen. Alles in dit universum bestaat uit energie en werkt samen in 1 samenloop van stromingen. Ik vind het altijd een zeer fascinerende topic om over te praten. Leuk artikel!

 4. Nadia schreef:

  Wat interessant om dit te lezen! Ik herken wat je schrijft over de hoeveelheid stress, al gaat het het afgelopen jaar wel veel beter!

 5. Nicole Orriëns schreef:

  Wat fijn dat je echt effect voelt! Als het werkt voor jou, dan is het goed lijkt me.

 6. Lizzie schreef:

  Dit zegt mij eigenlijk helemaal niks.. maar het klinkt wel heel erg fijn.

 7. Sanne schreef:

  Daar heb ik nog nooit van gehoord. klinkt interessant. stress is nooit goed en ik ben blij dat je een oplossing hebt gevonden.

 8. Janet schreef:

  Ik ken dit eigenlijk niet maar fijn dat dit je zo heeft geholpen in mindere tijden.

 9. Sherry schreef:

  Goed om te lezen dat het werkt. Ik ga het eens proberen.

 10. Sherry schreef:

  Goed om te lezen dat het werkt. Ik ga het eens proberen

 11. Xarifa schreef:

  Fijn dat het bij jou goed helpt!

 12. Lodi schreef:

  Ik heb er wel over gehoord, maar wist er weinig van. Goed om zo eens te lezen hoe en wat en belangrijk, dat get jou helpt.

 13. ingrid schreef:

  ik ken het niet maar wat fijn dat het je helpt

 14. Blog & Beauty schreef:

  Klinkt goed, en als het jou helpt is het zeker voor jou goed. Ik kende het wel, maar wist er nog niet zoveel van. Maar zeker interessant.

 15. Chantal schreef:

  O ja ik ben hier ook een groot fan van! Ik laat ook weleens energetische massages doen, dan lijkt het wel alsof al mijn zintuigen nog meer worden geprikkeld.

 16. Corrina schreef:

  interessant ken het niet maar fijn dat je er baat bij hebt

 17. Danielle schreef:

  Ik kende dit eigenlijk nog helemaal niet, het klinkt wel heel interessant!

 18. Manon schreef:

  Klinkt interessant allemaal. Ik heb er eigenlijk nooit over gehoord. Dat gevoel van stress en kokhalzen ken ik namelijk ook, dus misschien is dit ook iets voor mij.

 19. Nathalie schreef:

  Ik kende het ook nog niet. Wel interessant om mij daar eens verder in te verdiepen.

 20. Ik had hier nog nooit van gehoord. Aan de ene kant lijkt het me interessant, aan de andere kant is het denk ik ietwat te zweverig voor mij.

 21. Lipstickencupcakes schreef:

  Wat fijn dat dit jou zo helpt. Die stress herken ik wel. Wat mij helpt om stress te verminderen is dansen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *