Written by 06:00 Blog • 21 Comments

Energetische coaching: wat doet het met mij?

Energetische coaching

In 2017 werd duidelijk dat ik ergens aan moest gaan werken. De hoeveelheid stress in mijn lichaam nam zo erg toe dat het een uitweg vond. Die uitweg was geen pleziertje, want ik begon elke ochtend kokhalzend boven de wasbak. Daar moest ik iets mee en een haptonoom vond ik te duur. Mijn persoonlijke begeleider heeft mij energetische coaching aangeboden en dat zag ik zitten. Volop zijn wij daar samen mee aan de slag gegaan.

Ik ga proberen om in mijn eigen woorden uit te leggen wat energetische coaching is. Bindt mij er dus niet op vast dat het juist is verwoord. Energetische coaching is voor mij het bewust omgaan met energieën die door het lichaam stromen. Het klinkt een beetje vaag en het heeft alles te maken met aura’s en chakra’s. Hieronder ga ik meer in de verdieping.

Makkelijkste oefening: afstrijken

Energetische coaching heeft te maken met de energieën in ons lichaam. Om deze te beïnvloeden wordt er gebruik gemaakt van oefeningen op het aura of het chakra. De makkelijkste oefening is het afstrijken. Deze gaat als volgt:
Een tweede persoon strijkt vanaf het hoofd naar beneden over de tenen en werpt dan de energieke lading van zich af door met de handen te schudden. Deze oefening wordt gedaan aan iedere zijde van het lichaam. Doe je dit niet? Dan raakt de energie uit balans.
Persoonlijk vind ik afstrijken een heel fijn gevoel. Door de kippenvel die ik krijg, merk ik dat de stress echt wordt afgevoerd.

Energetische coaching chakra
Photo by Sharon McCutcheon on Unsplash
Photo by Sharon McCutcheon on Unsplash

Iets anders: het basischakra voeden

Deze oefening kan ik ook bij mijzelf doen. Eén van je hand geeft en de ander ontvangt. Met deze gedachte leg ik mijn rechterhand bij mijn stuitje en links op mijn kruin. Ik denk aan de kleur rood. Dit is de kleur van het basischakra. Dan visualiseer ik dat er rode stromen vloeien van mijn stuit naar mijn kruin. Zo voed ik dit chakra.
Het doel hiervan is voeding geven, of energie. Daarbij is het goed voor het zelfvertrouwen en faalangst.

Wat doet energetische coaching met mij?

Na twee opdrachten geef ik nu het antwoord op de vraag. Wat doet energetische coaching met mij?
Ik voel mij lekker schoon als ik energetisch bezig bent geweest, maar soms ook een beetje beduusd. Alsof de tijd even langzamer gaat. Veel mensen voelen zich ontspannender als ze hebben gedoucht. Ik denk dat het daar goed mee is te vergelijken en daarnaast is het een zenmomentje, een me-timemomentje en alle andere woorden die je erbij kan verzinnen.

Energetische coaching laat mij beseffen dat ik soms de drukte van alledag moet opvangen. Al is dat heel aards, het spirituele trekt mijn gedachten los. Het is fijn om de kippenvel te voelen zodat je weet dat de stress wegvloeit. Zo in één keer van je lichaam af.

Ben jij benieuwd naar meer informatie over energetische basiskennis? Op bol.com vind je het boek voor maar €23,50!

Energetische coaching

No votes yet.
Please wait...