Energetische oefeningen voor overdag | in 5 minuten

De gordijnen waren gesloten. Ik zat met bungelende voeten op bed. Vervolgens ging de deur open met de vraag wat ik aan het doen was, want wie heeft nu de gordijnen dicht midden op de dag? Ja, ik dus. Ik was namelijk bezig met het doen van energetische oefeningen. Daarmee ben ik enkele jaren terug begonnen. Als remedie om de spanning in mijn lichaam te verminderen. Op die middag, ergens in 2019, luisterde ik naar ontspannende muziek om de energie in het lichaam te laten stromen. Datzelfde kan ik nog gebruiken en ik schat in dat ik niet enige ben. Daarom neem ik je mee in een paar energetische oefeningen voor overdag. Die je daardoor ook tussen je werk door kan toepassen. 

Lees meer: Alle kleuren hebben betekenis

Water en aarde (2 minuten) 

De verschillende elementen kun je goed (mis)/(ge)bruiken wanneer je je even wil afzonderen. Of om je nieuwe energie te geven. Bijvoorbeeld als je een ingewikkeld gesprek hebt gehad en nieuwe energie wil opdoen. De frisse wind buiten is makkelijker en binnen lastiger, maar water en aarde zijn gemakkelijker. Om energie uit je lichaam af te voeren, stroop je je mouwen op. Twee minuten je polsen onder de kraan afspoelen, is een goede simpele manier om terug tot ontspanning te komen. 

Aarde in de tuin kun je ook naar binnen halen. Een bak met aarde en daar met je handen in wroeten is een heel rustgevend gevoel. 

Een beetje geel (5 minuten) 

Geel is niet alleen de kleur van de zon. Het is ook de kleur van communicatie, zelfvertrouwen en humor. Iedereen kan weleens een beetje geel gebruiken. En dat kun je zelf doen. Hiervoor leg je een hand op je buik. Het beste kun je proberen of je linker-of rechterhand het beste werkt. Dit heeft te maken met geven en nemen. Je hand ligt op navelhoogte en je stuurt je gedachten van je hoofd naar je hand toe. Dit doe je op zo’n manier dat je gedachten aan je hand kunt vast laten kleven. Je kan merken dat je hand warmer wordt, omdat energie gaat stromen. Na zeker vijf minuten ben je klaar. 

Lees ook: Energetische coaching: wat doet het met mij?

Emoties relativeren (5 minuten) 

Wat je hierboven met geel doet, kan ook met de andere chakra’s. Twee anderen zijn het hartchakra en het wortelchakra. De kleuren die hierbij horen zijn groen en vanzelfsprekend, oranje. Leg één hand op je borst en de ander op de hoogte van je mild. In gedachten maak je tussen beide handen een verbinding. Daardoor kunnen je handen ook weer warm aanvoelen, omdat er energie door je lichaam wordt rondgeleid. Een fijne tip is om rustgevende muziek op te zetten. Dit kan helpen om meer in te stemming te komen. 

Energetische oefeningen voor overdag

Aan de bovenstaande drie oefeningen denk ik vaak, maar uitvoeren komt er dan meestal niet van. Er zit een verschil tussen tussen en denken en het ook daadwerkelijk doen. Dit artikel is daarom ook een reminder aan mezelf. Zodat ik mezelf ook een beetje kan trainen en daarmee kan helpen.

Dit zijn de energetische oefeningen voor overdag die je gemakkelijk tussendoor kan doen.


Uitgelichte afbeelding door Denise Chan on Unsplash

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *