Written by 14:00 Blog, Writing • 2 Comments

Fictie van deze droomplek | Kasteel in het bos

fictie van deze droomplek

Plots hielden mijn voeten halt. De bladeren knerpen onder de schoenzolen, zodat ik mij in het midden van twee bomen bevindt. Ik sta een paar seconden te kijken naar de zon die tussen de naaldtakken doorschijnt. Een paar meter verder staan nog twee bomen, en verderop nog eens. De fictie van deze droomplek brengt mij naar gedachten die ik nog niet eerder heb verkend. Mijn wenkbrauwen vormen een golf, omdat ik diep in gedachten verzonken raak. Zie jij het ook voor je? Een grote oprijlaan welke uitkomt bij een kasteel die diep verscholen ligt in het bos. 

Op het pad blijf ik staan. Ik kijk zo tussen de bomen dat de oprijlaan in mijn geest wordt verhard. Twee stenen pilaren met uilenkoppen wijzen de weg tussen de houten pilaren door. Wanneer je je weg vervolgt over dit pad, hoor je de hakken van je schoenen klinken. Na enkele minuten wordt het pad breder, omdat deze uitmondt in een bordes welke leidt naar de voordeuren. Ik kijk omhoog naar de boomtoppen, maar eigenlijk beeldt in mij in dat ik tientallen meters steen omhoog zie. Twee zware, houten deuren geven toegang tot een hal met de grootte van drie personen.

Lees meer: In de fantasie van de magie | Wereldschetsen

De omgeving in de fictie van deze droomplek

Rennend door mijn fantasie kom ik uit in een kamer vol met landkaarten. De ronde muren zijn gevuld met perkamentrollen waarop met kalligrafiepennen dorpen, moerassen, rivieren, bossen en magische plekken zijn gemarkeerd. Door één van de ramen zie ik de boomtoppen met een rookwolk van de stroomtrein die in het naburige dorp arriveert. In een andere kamer die met tapijt is bekleed, staat een groot bed tegen de muur met een paarsige klamboe. Mijn blote voeten zakken door de stof heen op weg naar het zachte matras. Zodra mijn achterhoofd het kussen raakt, ben ik weg. 

Het kasteelterrein ligt in een gebied door bomen omklemd. De grond is bemost en merels, spechten en de hop zijn de voornaamste vogels die hier voorkomen. Een fontein laat water kletteren, bloemen bewegen hun koppen naar de zon en onder een standbeeld is een gang verborgen. Een oud bijgebouw verschaft de toegang tot een eeuwenoud mausoleum. Vanaf het torenraam heb ik uitzicht op dit prestigieuze bouwwerk welke is versierd met inkepingen. Mijn wenkbrauwen vormen een golf, omdat de fictie van deze droomplek tot een einde komt. Voordat ik de gedachten heb afgewend, dragen mijn voeten mij weg van deze plek. 


Lees ook: Fantasie | Leven als tovenaar is een toekomstdroom


Wist je dat bol.com verschillende jeugdboeken aanbiedt met Ridders & Kastelen in de hoofdrol?

No votes yet.
Please wait...
Close