Films voor in de laatste wintermaand | Kijkplezier

Gezamenlijk hebben we er nog een krappe wintermaand te gaan. De zon laat zich dag voor dag langer zien en hoewel de temperaturen zacht zijn, mogen deze weer snel hoger worden. De laatste maand hebben we de stormen Chiara en Dennis achter de rug. En met zoveel rukwinden is het niks om buiten te zijn, maar onder een dekentje film te kijken is des te fijner. Ik heb hieronder mijn vijf opties van films beschreven welke je moet zien in de laatste wintermaand.

Wat is jouw favoriet?

Adem in, adem uit

Hij staat bovenaan de lijst van grappigste cabaretiers: Jochem Myjer! Zijn show Adem in, adem uit was te zien op Nieuwjaarsdag en sindsdien ben ik opnieuw helemaal fan geworden. Op YouTube zing ik bijna elke dag mee met zijn nieuwste liedjes. Stop maar, begin maar helemaal opnieuw. Het is geweldig, echt.

Home Alone

Deze films kijken met Kerst is een pré, want dan zijn ze op tv (maar ik heb ze dit jaar niet gezien). Toch zijn de vijf films in de Home Alone-serie prima te kijken in de winter. Met humor bovenaan bescherm je je huis met de feestdagen. Ook te proberen met de paasdagen.

The Polar Express

Eerder schreef ik al dat The Polar Express mijn film is die ik graag in de winter kijk. Op naar de Noordpool om te zien hoe de Kerstman alle cadeautjes op tijd bij de mensen krijgt. Hoewel het een specifieke kerstfilm is, vind ik het in februari nog steeds leuk om te kijken.

Belle en het Beest

Een sprookje waarin mooi en afgrijselijk bij elkaar komen. Sinds de vertolking van Emma Watson als Belle in de nieuwe versie van het verhaal, ben ik verliefd op dit sprookje. Ik vertaal de vertelling als: het maakt niet uit wie je bent, maar sta open voor mekaar en wie weet bloeit er iets op.

Harry Potter, natuurlijk

De beste films voor in de laatste wintermaand zijn de 8 films die samen de 7 boeken van Harry Potter vertolken. In iedere film is een scène te zien waarin Hogwarts ligt bedekt onder een laag sneeuw. Onderhand weet jij wel hoe fan ik ben van de serie. Van magie wordt het leven mooier. Je blijft je verbazen.

Nog een maandje te gaan om de bovenste films te kijken. In 15 uur en 36 minuten heb je al deze films gezien en dat is fijn. Want er komen nog een paar dagen aan met winden waardoor je liever onder een dekentje ligt.

Wat is jouw ultieme filmtip voor in de laatste wintermaand?

No votes yet.
Please wait...

3 Comments

  1. Lauressa schreef:

    Zeker een goed idee om films te gaan kijken tijdens dit rotweer. Ik ben zelf ook fan van Harry Potter en moet inderdaad maar weer eens de films gaan kijken 🙂

  2. Gea schreef:

    Harry Potter en home alone kijk ik altijd graag! Misschien maar weer eens doen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *