Fonkelingen | In elke dag zitten lichtpuntjes

De belangrijkste onderwerpen in het nieuws zijn de Brexit, de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China en het durende gevecht in Syrië. Deze onderwerpen zijn niet mals en als we niet oppassen storten we ons zo in deze shit dat een negatieve spiraal niet meer uitgesloten kan worden. Wat ik hiermee wil zeggen, is dat we omringd worden door deprimerend nieuws. De laatste tijd heb ik gemerkt dat er best veel mensen zijn die hier moeite mee hebben. Voor hen schrijf ik deze blog om te zoeken naar lichtjespuntjes in hun dag.

Geluk zit in het kleinste van de dag. Voor je lichtpuntjes moet je zoeken naar de speciale momenten die je laten lachen.

Mitchel Kleuver

Het is gezond om te lachen en ik heb eens gelezen dat er zelfs een therapie bestaat voor als je het nodig hebt. Jij bent als enige persoon zelf in staat om aan te geven wat voor jou een lichtpuntje is. Dit kan een gedachte, activiteit of aandacht van iemand zijn. Aan het einde van de dag wanneer je in bed ligt, is het de bedoeling dat je drie items kunt noemen die jouw dag een beetje verdraaglijker hebben gemaakt. Ik weet echt heel zeker dat er voor ieder op aarde in elke dag meerdere lichtpuntjes zitten. Die van mij zijn het contact met mijn beste vriendin, het lezen van een mooi gedicht en de herinnering aan de zon op een Spaanse boulevard. Dat zijn dingen waar ik blij van word, want het geeft mij een goed gevoel.

Door het sprankelschrift ontdek je je lichtpuntjes

Niemand heeft je bij je geboorte een kaartje gegeven dat zegt dat het leven een makkelijke tocht wordt. Hard werken en een beetje geluk. Daarmee wordt je beloond, maar dat is niet gemakkelijk. Heb je een beetje moeite om de zin van de dag te vinden? Dan raad ik je aan om een sprankelschrift te gaan gebruiken. In dit schrift schrijf je elke dag de punten op waarbij je ging sprankelen. Hopelijk is dat allereerst dit artikel, want anders is mijn missie om je in te zien hoeveel lichtpuntjes er zijn gefaald.

Ik heb altijd al ideeën gehad voor een blijheidspagina in de krant. In Nederland gebeuren zoveel dingen die ook fijn zijn dat ik erin geloof dat zo een pagina bijdraagt aan het geluksgevoel van veel Nederlanders. Is het niet gemakkelijk als De Telegraaf, NRC of De Gelderlander een pagina opneemt voor puur de leuke verhalen?

Lichtpuntjes
No votes yet.
Please wait...

22 Comments

 1. Renata Feyen schreef:

  Ja dat lijkt me best een leuk idee zo een schrift bijhouden met de leuke dingen van het leven 🙂

 2. Nicole Orriëns schreef:

  Ik vind het een goed idee! Het is inderdaad wonderlijk dat ‘nieuws’ meestal hetzelfde is als slecht nieuws. De positieve berichten zijn erg in de minderheid.

  • MC Kleuver schreef:

   Het lijkt me echt een goed idee om een rubriek te introduceren met alleen vrolijk nieuws uit de buurt, etc. Nu is het net alsof we ‘slecht’ nieuws belangrijker vinden.

 3. Deborah schreef:

  Als ik de baas zou zijn van het journaal!! Een kinderen voor kinderen liedje waar ik mij toen al helemaal in kon vinden 🙂 🙂

 4. Marion schreef:

  Ik ben het met je eens dat in iedere dag een lichtpuntje zit, maar dat je die wel moet willen zien. Je zult er zelf je best voor moeten doen. En dan is het ook goed te weten waar je zelf blij van word. Ik heb namelijk een bepaald nummer waar ik heel vrolijk van wordt. Als ik ergens van baal of somber ben dan zet ik die op of zoek die op, op Youtube en ik word er altijd blij van.

  • MC Kleuver schreef:

   Er is één nummer die ik heel graag luister en dat is Jolene van Dolly Parton. Ik heb echt geen idee waarom, maar ik vind het heerlijk. Je moet overal je best voor doen. Zelfs voor geluk 🙂

 5. Frederique schreef:

  Ja het is echt zo. De nare en verdrietige momenten, het soms erg heftige nieuws worden afgewisseld door mooie positieve dingen, hoe klein ook soms. We moeten het alleen wel blijven zien.

 6. rachel schreef:

  ik heb daar een aparte bladzijde voor in mijn agenda 😀 en plaats mijn happy moments in een blogpost op onze site

 7. ingrid schreef:

  wat een leuk idee zo’n pagina. ben het helemaal met je eens

 8. kiki hasselton schreef:

  ik ken dit nog helemaal niet, maar klinkt niet slecht voor mij. Misschien maar eens proberen! Thanks voor de tip

 9. Juliette - Strongbody.nl schreef:

  Wat een heerlijk positieve blog! Ik ben ook van de sprankelmomentjes op een dag. En ja! Een blijheidspagina in de krant please. Ik ga het zeker lezen als jij één van de schrijvers bent.

 10. Marsha schreef:

  Een blijheidspagina klinkt erg leuk! Ik zou daar zeker gaan kijken. 🙂

 11. Mieke | mieksmind schreef:

  Ja, soms hoor ik het nieuws en dan denk ik ; alleen maar ellende. Af en toe een lichtpuntje melden is ook wel zo fijn

 12. SILKEBLOGS schreef:

  Leuk dat je de positiviteit terug brengt, is soms echt wel nodig!

 13. Mandy schreef:

  Super leuk idee! Ik heb 1000’en schriftjes met dit soort ideeën. Hele leuke blog.

 14. Linda schreef:

  Lichtpuntjes zijn denk ik een ondergeschoven en onderschat punt. Maar o zo belangrijk. Dat heb ik wel gemerkt toen ik op jonge leeftijd al chronisch ziek ben geworden. Ook al is je dag nog zo donker, het helpt enorm om ergens naar uit te kunnen kijken. Dat kan al iets lekkers of een fijne wandeling zijn, of simpelweg een zonnige dag. Mooi dat je hier aandacht aan besteed. Ik denk dat het voor veel mensen niet makkelijk is om deze lichtpuntjes te vinden. En dan worden je dagen alleen maar donkerder..

 15. Dhini schreef:

  Dit kende ik niet. Goed idee lijkt mij en nieuwe dingen soms is wel nodig

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *