Written by 14:00 Blog • 22 Comments

Fonkelingen | In elke dag zitten lichtpuntjes

Lichtpuntjes

De belangrijkste onderwerpen in het nieuws zijn de Brexit, de handelsoorlog tussen de Verenigde Staten en China en het durende gevecht in Syrië. Deze onderwerpen zijn niet mals en als we niet oppassen storten we ons zo in deze shit dat een negatieve spiraal niet meer uitgesloten kan worden. Wat ik hiermee wil zeggen, is dat we omringd worden door deprimerend nieuws. De laatste tijd heb ik gemerkt dat er best veel mensen zijn die hier moeite mee hebben. Voor hen schrijf ik deze blog om te zoeken naar lichtjespuntjes in hun dag.

Geluk zit in het kleinste van de dag. Voor je lichtpuntjes moet je zoeken naar de speciale momenten die je laten lachen.

Mitchel Kleuver

Het is gezond om te lachen en ik heb eens gelezen dat er zelfs een therapie bestaat voor als je het nodig hebt. Jij bent als enige persoon zelf in staat om aan te geven wat voor jou een lichtpuntje is. Dit kan een gedachte, activiteit of aandacht van iemand zijn. Aan het einde van de dag wanneer je in bed ligt, is het de bedoeling dat je drie items kunt noemen die jouw dag een beetje verdraaglijker hebben gemaakt. Ik weet echt heel zeker dat er voor ieder op aarde in elke dag meerdere lichtpuntjes zitten. Die van mij zijn het contact met mijn beste vriendin, het lezen van een mooi gedicht en de herinnering aan de zon op een Spaanse boulevard. Dat zijn dingen waar ik blij van word, want het geeft mij een goed gevoel.

Door het sprankelschrift ontdek je je lichtpuntjes

Niemand heeft je bij je geboorte een kaartje gegeven dat zegt dat het leven een makkelijke tocht wordt. Hard werken en een beetje geluk. Daarmee wordt je beloond, maar dat is niet gemakkelijk. Heb je een beetje moeite om de zin van de dag te vinden? Dan raad ik je aan om een sprankelschrift te gaan gebruiken. In dit schrift schrijf je elke dag de punten op waarbij je ging sprankelen. Hopelijk is dat allereerst dit artikel, want anders is mijn missie om je in te zien hoeveel lichtpuntjes er zijn gefaald.

Ik heb altijd al ideeën gehad voor een blijheidspagina in de krant. In Nederland gebeuren zoveel dingen die ook fijn zijn dat ik erin geloof dat zo een pagina bijdraagt aan het geluksgevoel van veel Nederlanders. Is het niet gemakkelijk als De Telegraaf, NRC of De Gelderlander een pagina opneemt voor puur de leuke verhalen?

Lichtpuntjes
No votes yet.
Please wait...
Close