Fotograferen in de herfst

Een wereld die snel verandert. Dat is waarin we leven. Ieder individu maakt dagelijks tientallen keuzes en keuzes lijden tot veranderingen. Waar we op de korte termijn geen invloed op hebben, is het weer. De wind waait de bladeren op de straten en de temperatuur zakt. Het is de perfecte tijd om te fotograferen. En wat is nog leuker dan het eindresultaat te kunnen tonen door onderzetters of een schilderij op canvas van fotofabriek? Ik wil het graag met je hebben over fotograferen in de herfst, want dat maakt je toch blij?

Compositie

Stel je voor dat het zondagochtend vroeg is. Je loopt door het natte gras op de Veluwe waarbij je net een bomenrij bent gepasseerd. Ik vind dat je in de herfst de mooiste composities kunt maken. Zeker in landschapsfotografie. Een roodborstje dat verscholen zit op de takken of een everzwijn dat op het pad staat. Waarbij de achtergrond wordt getekend door groen, geel, oranje en rood. Lichte wolkjes maken de achtergrond perfect. Op het moment dat ik fotografeer, voel ik me sereen. De rust die de vroege zondagochtend met zich meebrengt, heeft iets magisch.

Warm blijven

Het ding wat het meeste impact heeft in Nederland: de stijgende energieprijzen. Veel huishoudens, waaronder ook ik, proberen de verwarming zolang mogelijk koud te laten. Jijzelf wil natuurlijk warm blijven. Dat kan met kleding in laagjes dragen of een dekentje. Heb jij er weleens aan gedacht om een wandeling te maken? De bloedsomloop stroomt door je lijf waardoor je warm blijft! Dat maakt het plezierig om in de buitenlucht een frisse neus te halen. Zo kun je extra vitamine D oppikken wat de kans op een winterdepressie vermindert.

Fotograferen in de herfst

Fotograferen in de herfst

Daar kan ik alleen maar positief over zijn. Met de camera op pad is iets wat ik graag doe. Zeker nu de paddenstoelen uit de grond schieten. Ik verheug me erop om vliegenzwammen (rood met witte stippen) op de plaat te zetten. Omdat ik fotograferen gaaf vind, maak ik aan het einde van het jaar een fotoboek met de afbeeldingen die ik in 2022 heb geschoten. Een mooi project moet dat worden. Waarin de veranderende seizoenen centraal staan.

Maak jij graag foto’s en waarvan? Ik hoor het graag.

No votes yet.
Please wait...

1 Comment

  1. Tessa schreef:

    De herfst is zo’n mooi seizoen om te fotograveren, vooral het bos en in parken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *