Fotograferen in de herfst

Een wereld die snel verandert. Dat is waarin we leven. Ieder individu maakt dagelijks tientallen keuzes en keuzes lijden tot veranderingen. Waar we op de korte termijn geen invloed op hebben, is het weer. De wind waait de bladeren op de straten en de temperatuur zakt. Het is de perfecte tijd om te fotograferen. En wat is nog leuker dan het eindresultaat te kunnen tonen door onderzetters of een schilderij op canvas van fotofabriek? Ik wil het graag met je hebben over fotograferen in de herfst, want dat maakt je toch blij?

Compositie

Stel je voor dat het zondagochtend vroeg is. Je loopt door het natte gras op de Veluwe waarbij je net een bomenrij bent gepasseerd. Ik vind dat je in de herfst de mooiste composities kunt maken. Zeker in landschapsfotografie. Een roodborstje dat verscholen zit op de takken of een everzwijn dat op het pad staat. Waarbij de achtergrond wordt getekend door groen, geel, oranje en rood. Lichte wolkjes maken de achtergrond perfect. Op het moment dat ik fotografeer, voel ik me sereen. De rust die de vroege zondagochtend met zich meebrengt, heeft iets magisch.

Warm blijven

Het ding wat het meeste impact heeft in Nederland: de stijgende energieprijzen. Veel huishoudens, waaronder ook ik, proberen de verwarming zolang mogelijk koud te laten. Jijzelf wil natuurlijk warm blijven. Dat kan met kleding in laagjes dragen of een dekentje. Heb jij er weleens aan gedacht om een wandeling te maken? De bloedsomloop stroomt door je lijf waardoor je warm blijft! Dat maakt het plezierig om in de buitenlucht een frisse neus te halen. Zo kun je extra vitamine D oppikken wat de kans op een winterdepressie vermindert.

Fotograferen in de herfst

Fotograferen in de herfst

Daar kan ik alleen maar positief over zijn. Met de camera op pad is iets wat ik graag doe. Zeker nu de paddenstoelen uit de grond schieten. Ik verheug me erop om vliegenzwammen (rood met witte stippen) op de plaat te zetten. Omdat ik fotograferen gaaf vind, maak ik aan het einde van het jaar een fotoboek met de afbeeldingen die ik in 2022 heb geschoten. Een mooi project moet dat worden. Waarin de veranderende seizoenen centraal staan.

Maak jij graag foto’s en waarvan? Ik hoor het graag.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

5 Comments

 1. Wanda schreef:

  Sinds ik het wandelen en fotograferen heb ontdekt, ben ik de herfst echt gaan waarderen. Ook ik trek er dan graag op uit om paddenstoelen of boomstammen begroeid met laagjes mos vast te leggen. In de herfst is de natuur op haar mooist en daar wil ik dan ook zoveel mogelijk van genieten!

 2. merle schreef:

  Wauw mooie foto’s van de paddestoelen. Ik ga ook vaak in de herfst met mijn fototoestel naar het bos.

 3. Liefs Patries schreef:

  Ik begrijp wel dat je zin krijgt met de herfst om naar buiten te gaan en te fotograferen. Je schiet de mooiste plaatjes, prachtig!
  Ik vind wandelen door de natuur altijd rustgevend, herfst of niet. Dan kan ik echt even mijn hoofd leeg maken.

 4. Kimberley schreef:

  Ik heb nog nooit een vliegenzwam in het echt gezien, maar dat lijkt me zó mooi! Hoop dat je ze snel tegenkomt en er mooie foto’s van kan maken.

 5. rachel schreef:

  ik zit te genieten van je foto’s!! Met de herfst moet je gewoon naar buiten vind ik. Mits het stort hoost ;). De kleuren, de geur en je kan je kleden erop door indd laagjes kleding. Het is gezond en goed voor je energie rekening ook want je bent niet thuis 😀

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *