Fotograferen met een nieuwe camera

Je hebt mensen met én zonder hobby’s, laat ik het op deze manier maar zeggen. Ik hoor bij het eerste kamp, want het is een zeldzaamheid dat ik op de bank zit. Vaak zit ik ook ’s avonds nog naar mijn monitor te staren. Dat is niet goed voor de rug, want deze wordt daardoor instabiel. Een mooie manier van bewegen vind ik lopen. Dan natuurlijk door de bossen waarbij ik mijn voeten stevig op de aarde voel staan. Kijkend om me heen loop ik verder het pad op dat er het aantrekkelijkst uitziet. Dat doe ik nu met een apparaat zodat ik een hobby nog beter kan uitvoeren. Want ik kan nu fotograferen met een nieuwe camera. Een Canon 800D om precies te zijn.

Ik heb een nieuwe camera..

.. Natuurlijk heb ik die al genoeg getest in de eerste maand dat het mijn eigendom is. Ik heb het model gekozen, omdat deze werd aangeraden voor landschapsfotografie op Kamera Express. Dat is eigenlijk het enige waar ik foto’s van maak. Overzichtsfoto’s van het boslandschap, maar ook paddenstoelen of het bladkruin met een blauwe lucht als achtergrond. Fotograferen met zonlicht vind ik met een échte camera nog lastig. Daar mag ik hopelijk nog heel lang mee oefenen. Net als het filmen. Ik ben van plan om met korte fragmenten een eigen ontspanningsfilm te maken. De eerste beelden kun je onderaan het artikel aanschouwen.

Fotograferen met een nieuwe camera

Voor fotografie kan ik geen geschikter gebied verzinnen dan de Veluwe. Het heideveld is fenomenaal. De bossen zijn prachtig en het weerbeeld maakt er bovendien niet uit. Mooi is het er. En als je er op speciale tijden bent, zie je de Posbank vol wild. Met paarden, reeën en Schotse Hooglanders. De bossen in de achtertuin bestaan uit vele bomenlanen. Er zijn niet veel dingen die ik mooier vind dan dat. Op de weinige zonnige momenten van de afgelopen weken heb ik geoefend. Geoefend met fotograferen met een nieuwe camera. Ongelooflijk veel lol heb ik met het spelen met de lichtsterkte, met inzoomen, maar ook met het maken van fotoseries. Het schrijven van dit artikel heeft me een energieboost gegeven.

Een selectie van de foto’s

Of de foto’s gelukt zijn, hoor ik graag van jou!

No votes yet.
Please wait...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *