Gedroomd over wonen in een stacaravan

Ik houd van gezelligheid. Samen of alleen. Dat maakt mij niet uit. Zo steek ik ’s avonds graag een waxinelichtje aan tijdens het lezen of televisie kijken. Wat een romanticus. Het maakt me heel rustig om te kijken naar hoe de vlammetjes een weg door het zuurstof proberen te vinden. Ieder mens krijgt ideeën in zijn hoofd waarvan hij verwacht dat het niet gaat lukken. Ik ga graag kamperen, mijn favoriete huis is een bungalow, maar ik heb ook gedroomd over wonen in een stacaravan. Op een plek midden tussen de bomen waar je kleren altijd ruiken naar het haardvuur en waar je nachtegalen hoort zingen als je wakker wordt.

Het beeld wat ik van een stacaravan heb, is dat het ultieme vrijheid biedt. Zodra je buiten stapt, ben je echt buiten. Een prachtige plek tussen het bos en een meer bijvoorbeeld. Een chalet kopen op de Veluwe zou voor mij ideaal zijn. Wat zie ik voor mij? Een kleine en knusse stacaravan die is ingericht op mijn wensen. Een paarse muur hier, een boekenkast aan de wand en een grote uilenkop die je begroet wanneer je binnenkomt. Misschien dat laatste niet, want dat kan eng zijn als je ’s avonds ineens twee grote ogen ziet.

gedroomd over wonen in een stacaravan

Gedroomd over wonen in een stacaravan

Ik heb dus gedroomd over wonen in een stacaravan. Waarschijnlijk als tweede huis. Voor in de weekenden en vakantieweken, voor in tijden van regen of volle zonneschijn. Mij lijkt het heerlijk, omdat je je kan afzonderen op een plek waar je je thuis kan voelen. Een plek waar ik zou komen om te ontspannen en ook belangrijk: even zijn in een andere omgeving. Dat is ook fijn om te kunnen aarden, terug gaan naar je eigen basis. Wonen in een bos lijkt mij ook echt iets fantastisch. Er zijn chalets te koop in zoveel verschillende uitvoeringen dat dromen zouden moeten kunnen uitkomen. De spaarcenten uitgesloten.

Een haarvuur knappert. Muziek speelt er op de achtergrond, terwijl een groot hert voor het raam staat te burlen. Hoe bijzonder zou dat zijn? Het zou mij de adem benemen, maar op een positieve manier. Een stacaravan lijkt mij daarom supergaaf. Op vrijdag na de werkdag in de auto stappen met een koffer voor een korte onderbreking. Hoe fijn. Daarom echt iets om over te dromen. Eerst nog even doorsparen. Maar wie weet over een aantal jaren.

Zou jij een stacaravan willen hebben als tweede huis?


Uitgelichte afbeelding door Roberto Nickson op Unsplash.

Dit artikel is een samenwerking.

No votes yet.
Please wait...

10 Comments

 1. Lindaschrijftop schreef:

  Ik herken het wel ik zou graag een vakantiehuis of eigen huis in de natuur willen, ook op de Veluwe.

 2. Frederique schreef:

  Klinkt erg fijn. Ik zou in een camper willen wonen omdat beweging voor mij gelijk staat aan vrijheid. Ik wil altijd graag ‘onderweg’ zijn. PS wat een mooie tafel op de foto!

 3. Cheryl schreef:

  Ik zou het niet willen. Doe mij maar eentje op wielen, die je steeds naar een andere locatie kunt verrijden. 🙂

 4. Kelly Buysse schreef:

  Een mobilhome lijkt me wel leuk, om landschappen te doorkruisen en af en toe mijn rode driewielfiets erbij te zetten doorheen groene velden. 🤩

 5. Fany Van Hemelen schreef:

  Moeilijk omdat ik niet weet hoe ik zou omgaan met de kleinere ruimte maar lijkt me wel fijn anders.

 6. Saskia schreef:

  Een stacaravan als tweede huisje heb ik al jaren. Ik vind het er heerlijk. Je thuis voelen in een compleet andere omgeving dan thuis. Met toch je eigen spulletjes maar wél met een vakantie gevoel. Een weekendje weg van thuis, maar toch ook weer thuis 🙂

 7. Felice Veenman schreef:

  een stacaravan moet nog wel ergens staan…meestal staan ze in chalet parken, waardoor je toch altijd buren hebt…

 8. Tessa schreef:

  Ik heb jarenlang op de camping gestaan. Er komt veel onderhoud bij kijken

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *