Dankbaar voor het leven | oktober 2021

De mensen die leven, hebben vaak niet door hoeveel zij bereikt hebben. Zij staan niet stil hoeveel er in hun eigen leven gebeurd. De laatste tijd besef ik mij steeds meer dat de balans tussen ontspannen en inspannen gelijk dient te zijn. Het is lastig om na een gehele dag werken nog voor de computer te gaan zitten en een artikel te typen. Ik ben dankbaar voor het leven, omdat er zoveel mooie dingen gebeuren. Zelfs in iedere dag, al word je wakker met de nasleep van een nachtmerrie, kunnen er positieve dingen gebeuren. Alleen nu nog zien. Vandaar deze samenvatting van de afgelopen weken. Vergeet ook niet om jou gelukpunten in een reactie te zetten. Ik lees ze graag.

Natuurlijk: dankbaar voor het groen

• Boswandelingen gemaakt en daarvan mooie foto’s kunnen maken •  Genieten van de laatste dag kunnen zonnen op terras •  Planten verzorgen (helaas zijn sommige verzopen (maar ze leven nog)) • Genieten van de omgeving op de fiets (gaat toch iets sneller) • Een grote buizerd zien die met zijn prooi wegvliegt

Sociale activiteiten

• Een geweldig weekend gehad met mijn bestie • Samen naar een dichtersbijeenkomst geweest • Uiteten geweest met mijn beste vriend 🙂 • Gezellige avonden op scouting • Opnieuw contact gezocht met een oude bekende • Autismecoach vaarwel gezegd

Erg goed van mezelf

• Een avond helemaal offline geweest • Meer leren over hoe energiepunten in je lichaam werken • Uitgesproken dat ik het niet met de gang van zaken eens ben • Heerlijk eten gekookt • Een cursus chakra healing gekocht • Een 7,5 gehaald voor huiswerk poëzie schrijven • Mensen die vaker mijn blog noemen (waar ik trots op ben) • Vaker pauze nemen als ik dat nodig heb • Leren dat niet alles op een dag aankomt, morgen bestaat ook • Chocolade en chipjes vaker in de supermarkt laten liggen • Begonnen in ‘Weerwolven van Waraine

Dankbaar voor het leven

De afgelopen weken waren hiermee weer vol, maar had ik ook meer ruimte om aan mezelf te kunnen denken. Daar was ik echt aan toe. Waarvoor ben jij dankbaar?

Rating: 4.0/5. From 1 vote.
Please wait...

4 Comments

 1. Lindaschrijfthetop schreef:

  De balans tussen inspanning en ontspanning is voor mij zeer belangrijk. Ook ik laad me weer op in de natuur.

 2. Daisy schreef:

  Wat een mooie blog 😍
  Dank je wel

 3. Fany Van Hemelen schreef:

  Prachtig en zo waar… Kleine geluksmomentjes ben ik dankbaar voor en dat ik er nog steeds ben en elke dag mag beleven.

 4. Kelly Buysse schreef:

  Ik ben dankbaar omdat ik terug kan bewegen zonder ‘euthanasiepijnen’ (zoals ik die noem). Dankbaar ben ik nu ook voor de kleine dingen die op mijn pad komen en heb goed geleerd om te relativeren. Mijn leven is hierdoor totaal veranderd en mijn visie op het leven ook. 😊

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *