Dankbaar voor het leven | november 2021

Vandaag kom ik bij je met iets leuks! Namelijk een overzicht van blije momenten van de afgelopen weken. Het is namelijk goed om te beseffen hoeveel dingen er op aarde zijn die je niet zou willen missen. Ook al loopt het snot op het moment van schrijven mijn neus uit. Gebeuren er nog steeds leuke dingen. Zo word ik namelijk heel vrolijk als ik de dikke kat van de buren door de tuin zie strompelen. Of tijdens het wandelen een atalanta zien vliegen dat op een blad aan de boom blijft hangen. Prachtige foto’s zijn het geworden. Lees je gauw verder waar ik deze maand dankbaar voor het leven ben?

Deze atalanta kon ik niet laten liggen. Ik weet dat het niet mag. Daarvoor sorry, maar zo’n lief diertje mocht van mij geen speeltje van honden worden. Want het lag nu eenmaal in een hondenlosloopgebied. 🦋

Kaars

De dagen werden in de laatste maand steeds langer en ook de wintertijd ging opnieuw in. Daarvoor is het fijn als er licht wordt gebracht. Dat deed ik met deze lange kaars. Die nu aardig over de helft is opgebrand. Prachtig licht geeft het.

Wraps

Als er iets is om dankbaar voor te zijn dan is het wel lekker. En vooral in gezelligheid met je beste vriend. Door jou heb ik ook kippendij gehaald. Wat waren deze wraps lekker zeg. Zeker als je tussen het eten door kijkt naar Gordon Ramsay en Chateau Meiland.

Selfie

Deze dag was er volop zon tijdens het wandelen. Dankbaar voor het leven is ook belangrijk dat je mag zijn wie je wilt zijn. Gewoon met baard en met zonnebril op mijn neus. Hoewel ik best complimenten krijg over de baard, begint het na een paar weken toch te kriebelen. En dan begin ik weer van voor af aan.

Atalanta - dankbaar voor het leven

Kijk eens wat we hier zien! In de inleiding had ik er het al over. De atalanta die fladderde en in deze boom ging zitten. Wonderbaarlijk had ik heel lang de tijd, want de vlinder bleef goed zitten. Wist jij dat vlinders alleen kunnen vliegen als hun vleugels droog zijn?

Tarot

Dinsdagvond is tarotavond. De keer van de foto deed ik de sessie heerlijk op de grond. In kleermakerszit relaxt de kaarten doornemen en dat uiteraard bij kaarslicht. Witchie, Witchy. Je kunt het zien als een moment van bezinning.

Amethist

In de buurt zit een grote winkel welke het mineralenparadijs wordt genoemd. Amethist is mijn favoriete steen en zoals je op de foto ziet, zijn ze er ook in het groot. Ik keek mijn ogen uit. Het is zeker dat ik een keer terugga. Alleen en met meer geld op zak.

Zonsondergang

Zonsondergangen zijn mooie momenten om met een kop warme chocolademelk stil te staan bij de dag. Het is fijn om je gedachten hierbij te kunnen verliezen. Dat doet een mens goed. En je kent het spreekwoord vast: Avondrood brengt ’s ochtends water in de sloot. Ik kan mij herinneren dat dat inderdaad waar is.

Posbank - dankbaar voor het leven

Een foto van de Posbank waar ik een aantal dagen geleden was. Kop vol snot, maar ik wou er graag even uit. De wind sneed in mijn gezicht en het rondje was ook niet lang, maar ik had even een frisse neus gehaald. Heerlijk. Ook hiermee ben ik dankbaar voor het leven.

Waar je toch allemaal vrolijk van kan worden. Door het schrijven van dit artikel heb ik nieuwe energie gekregen voor de volgende maand. Welke heel uitputtend kan gaan worden.
Wat is het leukste dat jij de afgelopen periode hebt meegemaakt?

Lees ook gerust daar waar ik dankbaar voor ben van de maanden september en oktober.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

11 Comments

 1. Wanda schreef:

  Die foto van de zonsondergang is prachtig en ja, echt zo’n moment om ook even stil te staan bij mooie momenten! Hoewel ik geen winter liefhebber ben, vind ik het wel een gezellige tijd en word ik altijd wel blij als er kaarsjes branden

 2. Mandy schreef:

  Oeehh! Wraps, lekker. Echt een favoriet. Ik heb ook tarotkaarten in huis maar vind het maar moeilijk haha! Heb ook nog niet heel veel tijd gehad om me er goed in te verdiepen

 3. Lindaschrijfthetop schreef:

  Ik ben een weekendje weg geweest met manlief in Apeldoorn, heerlijk de natuur in en koppie leegmaken

 4. Claire schreef:

  Wat een heerlijk positief blog artikel! Super mooie amethisten ook.

 5. Eva schreef:

  Wat mooi dat je dit opschrijft. Ik heb jarenlang bijna elke dag 3 dingen opgeschreven waar ik dankbaar voor was. Dat doe ik nu nog zelden, maar het zit wel in mijn systeem. En door je er bewust van te zijn, komen er steeds meer dingen om dankbaar voor te zijn.

 6. Melissa schreef:

  Zonsondergang en kaarsen. Love it! Word er altijd zo gelukkig van

 7. Sandra schreef:

  Fijn is dat om even stil te staan bij mooie momenten! Ik heb de afgelopen dagen prachtige zonsondergangen gezien. Zo mooi! En vandaag Thanksgiving gevierd met een Amerikaanse familie.

 8. Janet schreef:

  Wat een leuk overzicht. Die zonsondergang ziet er prachtig uit en ik houd ook van winkels als het mineralenparadijs, zo mooi om rond te snuffelen.

 9. Nicole Orriëns schreef:

  Wat een leuke en positieve blogpost is dit Mitchel! Heel fijn om te lezen in deze soms toch wat sombere tijden.

 10. Rosalyn schreef:

  Leuk dat je stilstaat bij de positieve dingen in het leven. Ik probeer elke dag wel van dingen te genieten. In deze periode is dat ook niet zo moeilijk, want ik geniet altijd erg van de decembermaand. Ben al volop bezig om lichtjes op te hangen 😉

 11. Soraya schreef:

  De titel dankbaar voor het leven trok me gelijk aan eigenlijk. Dankbaarheid vind ik belangrijk en ik wil me er weer meer bezig mee houden. Is een atalanta een vlinder? Leuk dat je dankbaar bent voor het licht van een kaars en ook eten of gezelligheid! Tarot heb ik niks mee, daar geloof ik niet in. De zonsopgang is wel prachtig!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *