Written by 06:00 Geluk • 11 Comments

Dankbaar voor het leven | september 2021

dankbaar voor het leven

Ontspannen lag ik met mijn benen naar voren op de campingstoel op het terras. Naast een achtergrondmuziekje kwetterden de vogels vriendelijk. Dit moment van rust nam ik in een paar weken terug, in een drukke periode. September is één van die maanden waarin het heel erg druk is. Je herkent het misschien wel. Na de zomervakantie start alles weer op. Op het werk, bij de vereniging en tijd die je nodig hebt voor je hobby’s. In al die drukte vergeet je soms om te beseffen wat je allemaal hebt. Daarom ben ik dankbaar voor het leven! Dat vier ik met dit artikel waarin je kan lezen waar ik soms allemaal bij stil sta.

Natuurlijk: dankbaar voor het leven

• De zon die in weekenden scheen, waardoor ik kon zonnebaden • Vroeg opstaan om een wandeling door het bos te maken • Foto’s maken van prachtige bomen met zonlicht • Aardbeien die aan mijn eigen aardbeienplant groeien • Vlinders die mij nu veel meer opvallen • Wandelingen maken

Lees ook: Terug naar school gaan met autisme

Sociale activiteiten

• Fijne gesprekken gehad met vrienden • Een hele leuke baan hebben • Hele leuke gesprekken met lieve mensen • Een Harry Potter marathon gehouden met een vriendin • Bij een borrel van collega’s aangeschoven • Opkomsten voor scouting organiseren

dankbaar voor het leven
Harry Potter marathon

Erg goed van mezelf

• Op de fiets naar het werk, waardoor ik al veel energie kwijtraak (hopelijk ook kilo’s) • Chateau Meiland dat weer terug is op televisie • Leuke boeken om te lezen • Verdiepen in hele uitgebreide theorie achter gedichten schrijven • Het scheiden van plastic, zodat ik minder afval weg hoef te gooien • Nieuwe gedichten op Instagram • Een vaatwasser, zodat ik niet meer zelf hoef af te wassen • Makkelijker kunnen vertellen dat een taak niet meer lukt • Een spijkerjas gekocht • Een vegetarisch recept geprobeerd (was erg lekker) • Een keer geen mislukte pannenkoeken gebakken • Nieuwe muziek van mijn favoriete Duitse zangeres

Lees meer: Spierpijn van het lachen | Gedicht

foto met zonnestraal door de bomen

Dankbaar voor het leven

Al met al genoeg redenen om dankbaar voor het leven te zijn. Volgende maand weer een nieuwe aflevering? Waarvoor ben jij dankbaar? Laat het weten met een reactie.

No votes yet.
Please wait...
Close