Dankbaar voor het leven | september 2021

Ontspannen lag ik met mijn benen naar voren op de campingstoel op het terras. Naast een achtergrondmuziekje kwetterden de vogels vriendelijk. Dit moment van rust nam ik in een paar weken terug, in een drukke periode. September is één van die maanden waarin het heel erg druk is. Je herkent het misschien wel. Na de zomervakantie start alles weer op. Op het werk, bij de vereniging en tijd die je nodig hebt voor je hobby’s. In al die drukte vergeet je soms om te beseffen wat je allemaal hebt. Daarom ben ik dankbaar voor het leven! Dat vier ik met dit artikel waarin je kan lezen waar ik soms allemaal bij stil sta.

Natuurlijk: dankbaar voor het leven

• De zon die in weekenden scheen, waardoor ik kon zonnebaden • Vroeg opstaan om een wandeling door het bos te maken • Foto’s maken van prachtige bomen met zonlicht • Aardbeien die aan mijn eigen aardbeienplant groeien • Vlinders die mij nu veel meer opvallen • Wandelingen maken

Lees ook: Terug naar school gaan met autisme

Sociale activiteiten

• Fijne gesprekken gehad met vrienden • Een hele leuke baan hebben • Hele leuke gesprekken met lieve mensen • Een Harry Potter marathon gehouden met een vriendin • Bij een borrel van collega’s aangeschoven • Opkomsten voor scouting organiseren

dankbaar voor het leven
Harry Potter marathon

Erg goed van mezelf

• Op de fiets naar het werk, waardoor ik al veel energie kwijtraak (hopelijk ook kilo’s) • Chateau Meiland dat weer terug is op televisie • Leuke boeken om te lezen • Verdiepen in hele uitgebreide theorie achter gedichten schrijven • Het scheiden van plastic, zodat ik minder afval weg hoef te gooien • Nieuwe gedichten op Instagram • Een vaatwasser, zodat ik niet meer zelf hoef af te wassen • Makkelijker kunnen vertellen dat een taak niet meer lukt • Een spijkerjas gekocht • Een vegetarisch recept geprobeerd (was erg lekker) • Een keer geen mislukte pannenkoeken gebakken • Nieuwe muziek van mijn favoriete Duitse zangeres

Lees meer: Spierpijn van het lachen | Gedicht

foto met zonnestraal door de bomen

Dankbaar voor het leven

Al met al genoeg redenen om dankbaar voor het leven te zijn. Volgende maand weer een nieuwe aflevering? Waarvoor ben jij dankbaar? Laat het weten met een reactie.

No votes yet.
Please wait...

11 Comments

 1. Lindaschrijftop schreef:

  Geluk zit hem vaak in de kleine dingetjes. De zonnestraal door de bomen open top genieten

 2. Ilona Wielinga schreef:

  Ik ben trots op je lieve Mitch

 3. Mandy schreef:

  Wat een mooie blog! Ik vind het zo niet leuk dat chateau er weer op is haha! Mijn vriend kijkt dat altijd maar ik kijk liever andere dingen hahah

 4. Marguerita schreef:

  Leuk om zo eens bij stil te staan!

 5. Kelly Buysse schreef:

  Er zijn zooooveel kleine dingen om dankbaar voor te zijn. Als je daar op focust zorgt dit voor instant geluk. Heel leuk artikel met heel veel positieve energie, top! 🍀

 6. Wanda schreef:

  Mooi om te lezen waar je zoal dankbaar voor bent! Ook belangrijk om daar af en toe even bij stil te staan, ik doe dat zelf soms te weinig. Maar om je vraag te beantwoorden: ik ben dankbaar dat mijn collega’s tijdens mijn vakantie mijn werk zo goed hebben overgenomen zodat ik relax weer kan beginnen.

 7. Nicole Orriëns schreef:

  Doorgaans prijs ik mezelf gelukkig dat ik een goede gezondheid heb, en dat ik vijf lieve kinderen heb en een man : )

 8. Tessa schreef:

  Mooie dingen benoem je waar je dankbaar voor bent. Het geluk zit in kleine dingen

 9. Kiki Hasselton schreef:

  Mooi om zo stil te staan bij de kleine dingen die het leven maken

 10. Ate Vegter schreef:

  Ik word dan wel nieuwsgierig wie je favoriete Duitse zangeres is. Misschien ken ik haar wel…

 11. Frederique schreef:

  Ja! Ik probeer er regelmatig bij stil te staan, had het toevallig net een paar dagen geleden over met mijn zoontje. Hoe belangrijk het is om je niet te verliezen in tegenvallers maar ook blijven kijken naar de mooie dingen. Alleen Chateau Meiland zou niet op mijn lijstje staan haha 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *