Kerstgeluk in zeven stappen

Nog één nachtje slapen. Ik kijk op de klok. Waarop ik zie dat het een paar minuten voor middernacht is. Als ik nu ga slapen, dan is het kerst als ik wakker word. Herkenbaar? Voor mij gaat het al jaren zo. Misschien weet ik niet anders dan dit. Het is namelijk een trucje om de zenuwen te bestrijden. Nu is het tijd om een beetje te lachen. Namelijk door middel van het kerstgeluk in zeven stappen. Wat gaan we dit jaar beleven? 

De zeven stappen voor het kerstgeluk

 1. Als je pech hebt, komen je tenen van onder de warme dekens terecht op een koude vloer. Dat is een slecht begin van de feestdagen. Leg daarom warme sokken bij je bed, zodat je die kan aantrekken om je voeten te verwarmen. Warme voeten zijn een geluk! 
 2. Mocht je met een partner samenwonen, dan mag ik voor je hopen dat er een kerstontbijt voor je klaarstaat. Eerst de maag vullen voordat er wordt begonnen met nog meer lekkernij en verwennerij. 
 3. Dagen waarop het digitale verkeer platligt. Ja hoor, kerst zijn van die dagen. Dus met een puntje van het kerstgeluk kun je je ouders alvast vertellen dat je er zo aankomt. Uhm, nee, ik bedoel natuurlijk Vrolijk Kerstfeest wensen! 
 4. Een geslaagde Eerste Kerstdag kan niet zonder muziek. Zet daarom vooral je favoriete afspeellijst op om in de stemming te komen. All I Want For Christmas en Last Christmas zijn natuurlijk de echte klassiekers om te luisteren. 
 5. Je wilt bij je familie of je vrienden goed voor de dag komen. Daarom trek je uiteraard de stoute kersttrui vanachter uit de klerenkast tevoorschijn. Het liefste ook met een hele slechte kleur das. Daar kun je nog een snoepje verstoppen. Voor als het diner niet te vreten is, uiteraard. 
 6. Bijna zou ik het vergeten, maar wat voor mij echt een kerstgeluk is, is het kijken naar All You Need Is Love. Zo mooi om te zien hoe mensen bij elkaar worden gebracht. Dat is natuurlijk ook het idee van het programma. Dat families en stelletjes kerst met elkaar kunnen vieren. 
 7. Het laatste van het kerstgeluk in zeven stappen komt na de familie, het samenzijn, het zingen, maar ik vind het een hele belangrijk. Cadeautjes! Ik hou er namelijk ontzettend veel van. Met een beetje geluk mag ik een pakje voor mezelf vinden. En als je geluk hebt, jij ook. 

Lees ook het kerstgedicht ‘De Hoge Hoed’ met een gratis korte online kerstgedichtenbundel!

Vrolijk Kerstfeest

Waarschijnlijk heb je aan dit kerstgeluk in zeven stappen helemaal niets. Maar toch. Er zijn dingen om voor te hopen en te dromen. Ook op dagen dat we niets te dromen hebben, is het niet? Warme voeten, ontbijt, WiFi, muziek, leuke kleding, televisie en cadeautjes zijn toch hele goede ingrediënten voor een Vrolijk Kerstfeest! 

Geniet van deze dagen en bedankt voor het lezen van dit artikel.


Uitgelichte afbeelding door Aaron Burden op Unsplash.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...

15 Comments

 1. Lindaschrijfthetop schreef:

  Een gelukkig kerst staat voor mij voor een heerlijk ontbijt en een dag met de familie samen.

 2. Ik vind het prachtig hoe je zo liefdevol en warm of Kerst kan spreken.
  Het Kerstgevoel, is een gevoel dat me vreemd is.
  Ook heb ik er uit mijn kindertijd eerder slechte herinneringen aan dan goede.
  Wellicht de reden dat ik het daarna nooit echt meer gevierd heb.

 3. Jolanda schreef:

  Mooi omschreven! Fijne kerstdagen en geniet, maar dat gaat wel lukken als ik het lees 🌲

 4. Sandra schreef:

  Ik heb deze blog meteen even aan mijn vriend laten lezen en hoop dat er morgen een ontbijtje voor mij klaar staat haha. Fijne kerst!

 5. Sofie schreef:

  Een heerlijk kerstontbijt, gezellige muziek, lekker eten en veel cadeautjes geven zijn voor mij de geluksmomenten van de feestdagen!

 6. Tessa schreef:

  Fijne kerstdagen! Ik vier dit jaar kerst op mijn werk

 7. Felice Veenman schreef:

  warme voeten!! ja dat is echt geluk en dan naar beneden waar de kerstboom staat en voor iedereen een heerlijk kerstontbijt maken. En dan blijven we allemaal wel twee uur aan de ontbijttafel zitten kletsen! Dat is ook geluk

 8. Jouvence schreef:

  All you need is love kijken is sowieso traditie 😉 en gourmetten uiteraard. Ik wens jou een fijne jaarwisseling!

 9. hippiemeisje schreef:

  Warme voeten zijn zeer zeker een groot geluk.
  als je voeten het koud hebben, heb je het over je hele lijf koud. 😉
  Maar samen zijn met de mensen van wie je houdt, vind – kerst of niet- toch het grootste geluk eigenlijk.
  Leuk lijstje!

 10. Simone schreef:

  Ah wat een heerlijke stappen. Om die sokken moest ik wel echt hard lachen hoor. Die lifggen hier inderdaaf standaard klaar, haha. En niet alleen met Kerst! 😉

 11. Frederique schreef:

  Ha, veel herkenbaars eigenlijk. De sloffen naast het bed want ik wil geen koude voeten, het geluk van samenzijn met mijn kinderen – ook mijn dochter die niet meer thuis woont, en ja guilty pleasure: All You Need Is Love. Ik heb gekeken hoor 🙂

 12. Caroline schreef:

  Leuk geschreven. mijn ideale kerst is er één zonder verwachtingen of verplichtingen. Dan kan het nooit tegenvallen.

 13. rachel schreef:

  jij kan altijd zo mooi dingen op schrijven he!! en nee mijn man heeft niet een uitgebreid kerstontbijt gehad haha, had wel mini croissantjes gemaakt maar die moesten onderweg opgegeten worden want wij moesten weg

 14. Mieke | Mieks Mind schreef:

  All you need is love mag elk jaar zeker niet ontbreken. Ik heb minimaal 3 keer zitten janken haha

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *