Written by 06:00 Geluk • 15 Comments

Kerstgeluk in zeven stappen

kerstgeluk in zeven stappen

Nog één nachtje slapen. Ik kijk op de klok. Waarop ik zie dat het een paar minuten voor middernacht is. Als ik nu ga slapen, dan is het kerst als ik wakker word. Herkenbaar? Voor mij gaat het al jaren zo. Misschien weet ik niet anders dan dit. Het is namelijk een trucje om de zenuwen te bestrijden. Nu is het tijd om een beetje te lachen. Namelijk door middel van het kerstgeluk in zeven stappen. Wat gaan we dit jaar beleven? 

De zeven stappen voor het kerstgeluk

  1. Als je pech hebt, komen je tenen van onder de warme dekens terecht op een koude vloer. Dat is een slecht begin van de feestdagen. Leg daarom warme sokken bij je bed, zodat je die kan aantrekken om je voeten te verwarmen. Warme voeten zijn een geluk! 
  2. Mocht je met een partner samenwonen, dan mag ik voor je hopen dat er een kerstontbijt voor je klaarstaat. Eerst de maag vullen voordat er wordt begonnen met nog meer lekkernij en verwennerij. 
  3. Dagen waarop het digitale verkeer platligt. Ja hoor, kerst zijn van die dagen. Dus met een puntje van het kerstgeluk kun je je ouders alvast vertellen dat je er zo aankomt. Uhm, nee, ik bedoel natuurlijk Vrolijk Kerstfeest wensen! 
  4. Een geslaagde Eerste Kerstdag kan niet zonder muziek. Zet daarom vooral je favoriete afspeellijst op om in de stemming te komen. All I Want For Christmas en Last Christmas zijn natuurlijk de echte klassiekers om te luisteren. 
  5. Je wilt bij je familie of je vrienden goed voor de dag komen. Daarom trek je uiteraard de stoute kersttrui vanachter uit de klerenkast tevoorschijn. Het liefste ook met een hele slechte kleur das. Daar kun je nog een snoepje verstoppen. Voor als het diner niet te vreten is, uiteraard. 
  6. Bijna zou ik het vergeten, maar wat voor mij echt een kerstgeluk is, is het kijken naar All You Need Is Love. Zo mooi om te zien hoe mensen bij elkaar worden gebracht. Dat is natuurlijk ook het idee van het programma. Dat families en stelletjes kerst met elkaar kunnen vieren. 
  7. Het laatste van het kerstgeluk in zeven stappen komt na de familie, het samenzijn, het zingen, maar ik vind het een hele belangrijk. Cadeautjes! Ik hou er namelijk ontzettend veel van. Met een beetje geluk mag ik een pakje voor mezelf vinden. En als je geluk hebt, jij ook. 

Lees ook het kerstgedicht ‘De Hoge Hoed’ met een gratis korte online kerstgedichtenbundel!

Vrolijk Kerstfeest

Waarschijnlijk heb je aan dit kerstgeluk in zeven stappen helemaal niets. Maar toch. Er zijn dingen om voor te hopen en te dromen. Ook op dagen dat we niets te dromen hebben, is het niet? Warme voeten, ontbijt, WiFi, muziek, leuke kleding, televisie en cadeautjes zijn toch hele goede ingrediënten voor een Vrolijk Kerstfeest! 

Geniet van deze dagen en bedankt voor het lezen van dit artikel.


Uitgelichte afbeelding door Aaron Burden op Unsplash.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Close