Written by 14:51 Blog • 10 Comments

Het grootste fantasie verkleedfeest – Dutch Comic Con

Het grootste fantasie verkleedfeest

Vorig weekend stapte ik bij zuslief in de auto op weg naar Utrecht. In de jaarbeurs vond het grootste fantasie verkleedfeest plaats die ons land rijk is. Een Ravenclaw t-shirt kleefde aan mijn lijf in combinatie met een stropdas, sjaal en bijpassende mantel. Met de outfit helemaal compleet en de pinpas die zowat een gat brandde in mijn broekzak. Dutch Comic Con liet het gezicht van de stad Utrecht veranderen. De tickets werden gescand en de dag kon beginnen. Ik wist niet wat ik zag. Nu moet ik ook zeggen dat ik mij niet voldoende had voorbereid.

Samen met mijn zus liep ik een klein rondje door de hallen. Zo was er een game gedeelte, een gedeelte waar bekende mensen konden signeren en een enorme hal waar artikelen werden verkocht van je favoriete fantasiefiguren. Wat mij opviel was dat er veel manga-artikelen werden verkocht, maar dat Japanse uiterlijk vind ik echt snoeilelijk. Iets dat mij veel meer aantrekt, zijn de funkopops waarvan er hele rijen en kolommen stonden. Altijd even zoeken naar degene die je nog niet hebt. Ik wil graag Remus Lupin en McGonagall van Harry Potter.

Ik werd helemaal blij van de kraampjes die spullen verkopen van mijn favoriete wereld. De collectie is uitgebreid met de toverstok van Hermione Granger, drie boekenleggers en drie buttons. Dit is ook te zien op de foto onder deze alinea. Bijna durf ik te beweren dat op Dutch Comic Con meer lachende gezichten waren dan met de Sinterklaasintochten van tegenwoordig. Op een bepaald moment in de middag dacht ik, wow, mijn prikkelverwerking heeft haar maximum bereikt. Want er was zoveel om te zien, zoals verklede mensen, kraampjes met de leukste producten en stiekem probeer je toch gesprekken van anderen op te vangen. Ik wel althans.

Het grootste fantasie verkleedfeest

Toen we vertrokken naar Utrecht, had ik geen idee wat ik kon verwachten, maar dat werd al snel duidelijk. Ik was lang niet de enige die een Hogwarts-mantel om had geslagen. Bij elke Ravenclaw lachte ik vriendelijk en bij elk ander House schudde ik zachtjes mijn hoofd. De grap kon ik daar wel van inzien. Al met al een hele leuke dag op het grootste fantasie verkleedfeest van Nederland. Maar mijn benen waren verzuurd. Anders kan ik het niet zeggen.

Ben jij op Dutch Comic Con geweest in november?

No votes yet.
Please wait...