Written by 05:00 Blog • 12 Comments

Het Koningshuis heeft iets onschendelijks en mysterieus

Het Koningshuis heeft iets onschendelijks en mysterieus

Het begint een jaarlijkse traditie te worden, want ook dit jaar schrijf ik iets voor onze Koning. Vandaag is het Koningsdag dus de belangrijkste kleur is oranje. Oranje Boven! Kennen jullie het programma RTL Boulevard? Hierin gooien verschillende deskundigen hun meningen over de tafel en dus ook over het Koningshuis. Marc van der Linden weet alles over ons Koningshuis en staat daar als ‘gewone’ burger waarschijnlijk het dichtste bij. Ik vind het leuk om via het internet meer te weten te komen. Zo heb ik stambomen bekeken van de hele familie, maar ook de website van de Rijksvoorlichtingsdienst bezoek ik met regelmaat.

Het Koningshuis heeft iets onschendelijks en mysterieus. Je zou bijna kunnen zeggen dat het niet te grijpen is. Dat maakt het voor mij leuk om uit te zoeken hoe het één en ander zit. Als ik deze interesse vroeger had gehad, had ik geschiedenis als vak gekozen. Staatsinrichting is namelijk een onderwerp waar ik mij nu veel in verdiep. Alle koningen en koninginnen opzoeken en het leukste is dat het in de omgeving ook nog terugkomt. Zo staat er in mijn woonplaats een hof dat destijds is gebouwd door Prins Willem 2. Op de Veluwe staan er verschillende jachtpalen die afstammen uit de tijd van onze eerste Koning.

Willem-Alexander staat nu zes jaar aan het roer als Koning en ik vind dat hij dat goed uit. Onze vorst bezoekt regelmatig verschillende initiatieven door het land en is in 2017 geweest bij de fietsfabriek en bij de opening van het nieuwe pand van mijn werk. Wat ik van hem zie is een geïnteresseerd staatshoofd die onderwerpen bezoekt die geheel van deze tijd zijn. Hierbij denk ik aan onderwerp als waterontwikkeling, innovatie op het gebied van energie opwekken en dergelijke. Deze Koningsdag ga ik zeker kijken naar de televisie wat er in Amersfoort gebeurt.

Wat zijn jouw plannen met Koningsdag?

Het Koningshuis heeft iets onschendelijks en mysterieus

Photo by Nick Torontali on Unsplash

No votes yet.
Please wait...
Close