Written by 06:02 Blog • 13 Comments

Het pad dat naar links afboog: over onzekerheid

De zon lacht naar ons als mensen, dieren en naar alle andere levende dingen. Het is dinsdagochtend als ik een ingeving krijg en dat is: ik moet naar het bos. Mijn lijf voelde zich onrustig dus daar moest ik iets aan doen. In het bos ben ik altijd een stuk rustiger. Het luisteren naar de vogels en het kijken naar de hoge stammen laat mijn ademhaling vertragen. Dat is echt een uitkomst. Op een gegeven moment zag ik een pad dat naar links afboog. Ik broedde op een vraag, maar die kwam nog niet aan het licht. Een paar meter verder stond ik stil. Met de vraag. Wat komt er allemaal op mijn pad?

Afwijken van je eigen pad

De bossen rondom mijn woonplaats hebben voor mij geen geheimen meer. Wist je dat er op Google Maps een vliegtuig is te zien? Met vrienden zijn wij hier zelfs gaan kijken, maar er is niets te zien. Oh ja, daar ging het niet om.
Fijn is het om paden te bewandelen die veilig voor je voelen. Zoals ik ook heb gedaan deze dinsdagochtend, maar nieuwsgierig zoals ik ben, wil ik ook andere paden op de lens hebben. Dat zette mij aan het denken, want als je kunt afwijken van je eigen pad, kun je dan niet alles aan?

Vandaag is het een mooie lentedag. De groene bladeren aan de bomen kleuren feller door het zonlicht. Aan alles merk je dat het een vrolijke dag is. De paden in het bos nodigen uit om bewandeld te worden en daar maak ik gretig gebruik van. Ik heb acht kilometer tussen de bomen geslenterd op zoek naar een antwoord over welk pad ik bewandel. Mijn conclusie is vervolgens dat er te veel onzekerheden zijn in het leven dat je niet op elk moment van de dag weet wat het pad is.

Wist het vliegtuig het juiste pad?
Weten mijn gedachten welke richting juist is?
Vandaag weet ik even niets meer zeker, maar ook dat is heel normaal. Ik wil zoveel zekerheden in het leven afstrepen dat het juist daardoor weer onvoorspelbaar wordt. Als ik maar blijf lachen dan komt het goed. Vind je niet?

Wat vind jij de juiste richting?

Het pad dat naar links afboog: over onzekerheid
No votes yet.
Please wait...