Hoe kun je een dakterras met kunstgras inrichten

Waar ik dankbaar voor ben, is dat ik een eigen buitenruimte heb. Zoals je wellicht weet, woon ik in een klein kamertje, in een klein dorpje. Het dakterras is een gedeelde ruimte voor alle bewoners. In de praktijk ben ik de enige die er gebruik van maakt. Dus heb ik het toegeëigend door het vol te zetten met plantenbakken en de mogelijkheid om te zitten. Voor de nazomer heb ik ‘mijn buiten’ aangepast. Hoe je een dakterras met kunstgras kunt inrichten? Dat laat ik je weten.

In Nederland leven allemaal keurige mensen, toch? We richten onze buitenterreinen ook zo in. Netjes met bloemen in een border met daaromheen een hoop stenen. Om een natuurlijk  uitziend dakterras te krijgen, ligt er bij mij kunstgras. Dit gras is een mat waarop ik het heerlijk vind om met blote voeten te lopen. Vooral als het regent, want dan kijk ik naar de boomtoppen van Veluwezoom een paar meters verder en voelt het alsof ik toch middenin de natuur sta.

Eerst materiaal verzamelen

Voor het inrichten van een dakterras met kunstgras heb je geen dagen nodig. Sterker nog: in een middag was ik klaar. Als je alle materialen in huis hebt, gaat het sneller. Wat heb ik gehaald?

 • Bloembakken
 • Nieuwe beplanting
 • Potgrond
 • Hydrokorrels
 • En een bezem

Stappenplan

Wat ik fijn vind, is werken op een schone plek. Daarom dat ik begonnen ben met vegen, zodat het groen van de mat terug te zien is. Voordat ik begon met opknappen, had ik planten die door de droogte waren vergaan weggegooid en heb ik het plastic waar zij inzaten weggedaan. Daardoor had ik ruimte gecreëerd om een hoekje te maken met nieuwe bloempotten. De volgende stappen heb ik ondernomen:

 • De bloempotten voorzien van een laag hydrokorrels gevolgd door een laag potgrond.
 • De planten ontdaan van hun plastic verpakking. De planten had ik het best eerst in water gezet, zodat deze zich vol konden zuigen.
 • De nieuwe beplanting heb ik in de aarde gepoot en voorzien van water.
 • Vervolgens ben ik gaan schuiven met de inrichting. Want waar komen de plantenbakken, de kweektafel, de buitentafel en stoelen? Een knus hoekje heb ik ervan gemaakt, zodat ik dichtbij de vlinders zit 😉
 • Een doek over de tafel en stoelen om deze zandvrij te maken.
 • De courgettes uit de moestuin hebben buiten een plek gekregen.

Hoe ik mijn volgend dakterras met kunstgras wil inrichten

Het resultaat is een opgeruimder dakterras. Wat ik fijn vind voor mijn huisgenoten, ook al maken zij er geen gebruik van. Op het moment dat ik een plek heb welke alleen van mij is, zou ik buiten graag willen inrichten in een Mediterraanse sfeer met druivenstruiken en een plantenkas. Waar vogels en vlinders graag willen zijn, omdat het leuk is om deze dieren in de omgeving te hebben.

Heb jij een buitenruimte en wat heb je dit jaar aangepakt?

No votes yet.
Please wait...

1 Comment

 1. Sandra schreef:

  Ik woon op een appartement maar heb wel een groot terras. Tegen volgende lente wil ik het herinrichten. Aanvankelijk had ik niet aan kunstgras gedacht, maar dat lijkt me wel een goed idee (dan ziet het er onmiddellijk al wat groener uit🤣)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *