Ik hou van geschreven tekst, waarom?

MC Kleuver/ februari 11, 2020/ Blog, Bullet Journal

Dagenlang zitten we met zijn allen op onze bureaustoelen. We lopen gemiddeld maar 2 kilometer per dag, wat een eeuw geleden nog 15 kilometer was. En dat was ook nog eens een keertje gezonder. Het hele computergeheugen zit vol met bestanden vol getypte onzin, of het zijn leuke artikelen natuurlijk ;-). Het werken op de computer werkt sneller en dat begrijp ik, maar we verliezen uit het oog waarom we eigenlijk leren schrijven, vind je dat ook niet? In dit ga ik verder met vertellen waarom ik hou van geschreven tekst.

Je kent ze vast. De kaartjes waarop in een mooi handschrift staat geschreven Love, Hope of Enjoy. Het is een hele rage, dat handletteren. Zelf doe ik daar ook graag aan mee, omdat ik rust ervaar. Sierlijke letters maken gaat mij niet altijd goed af, maar het gaat ook om de plezier die je ermee ervaart. Ik ben graag bezig met taal en ook het overbrengen van een boodschap is iets waar ik mij blij me voel. Het eerste waarom ik hou van geschreven tekst, is het overdragen van een boodschap. Beterschap, ik hou van jou of kom op. Het leven gaat door.

Is de moeite nemen voor elkaar nog wel van deze tijd? Een vlug oké-appje of het beroemde duimpje dat aangeeft dat iets goed ging. Het is fijn, maar het is voor mijn gevoel te snel, en het voegt geen emotie toe. Pak dat witte vel en een stift in je lievelingskleur en schrijf gewoon op wat je iemand wilt zeggen. In het notitieboekje van mijn werk staan ook teksten als ik mis je en ik hou van je. Niet verklappen aan anderen hoor.

Steevast noem ik het handschrift oefenen. Vroeger schreef ik uiteraard veel met de hand, want zo deden we wiskunde of aardrijkskunde. Zoals ik dit artikel begon, heeft de computer veel overgenomen en ook wel kapot gemaakt. Maar ik sluit vandaag graag af met een positief punt. Doordat ik meer op de computer maak, ben ik minder bezig met een pen. Dus als dat weer gebeurd, schreef ik veel netter!     

Meer afbeeldingen waarin Hope is gehandletterd is te vinden op Pinterest.

No votes yet.
Please wait...
Voting is currently disabled, data maintenance in progress.
Share this Post

About MC Kleuver

Sinds 2016 schrijft MC Kleuver elke week een column over wat hem bezighoudt. Daarnaast schrijft hij gedichten en is zijn eerste gedichtenbundel uitgebracht in 2018. De belangrijkste onderwerpen op deze blog zijn: autisme, boeken, edelstenen, natuur, geluk en Gelderland.